2009-02-05

Torsdag idag och imorgon är det fredag ( ja för er som inte har förstått det ännu) =)

Så har även torsdagen förflutit och här sitter jag igen fastklistrad på stolen och blicken i skärmen. Mat skiter vi i och dricker bara kaffe, tuggar tuggumi och släpper en......


Idag fick en jag en liten fin förfrågan var bilderna från tisdagens "trevling" är? Så jag får väl försöka få in någon bilden då. Okej kära kollegor är ni nu verkligen säkra på att ni vill bli förevigade ute i cybern? Äh ni kan ju ändå inte svara så here you are:
Detta är alltså mina kära kollegor, ja en del av dem. Resten bangade och var inte med på vår "trevlar" kväll.

2009-02-04

Il Divo Regresa ami

Åh mitt hjärta bultar när jag hör detta, blodet flammar och svetten bryter fram.

Håll med att detta är bra!

Minilördag är här och snart passerat!


Ja samma procedur denna morgon också, huvuddunk och trötthet. Det som skillde sig från igår morse var att ingen Medusa satt tejpad på spegeln eller var jag kanske alldeles för trött för att se det. =) Nä jag tror att den som satte upp Medusa fattade vinken när jag rev ner henne.

Sen till jobbet och pikarna låg i luften. Gammal tant orkar inte vara ute och svira på en vardag! Här blir det till att införa lite gränser för tant. Inte fler en 2 st öl var det någon som pep.


Hmpf nedrans ungdomar. Det var ju de som gick hem tidigt. Hehe, gammal tant gör så gott hon kan!
Om de bara visste att jag dess förinnan sen ankomst till jobbet suttit i mobilen och pratat jobb. Men jag låter de hållas för ett gott skratt förlänger livet. Återigen MEN de får passa sig till den stora festen. Då ska jag nog visa dem. Leka paparazzi kan jag göra och då vet de inte vad som publiceras dagen efter. Ha!

En sådan här bild kanske fastnar i min kamera. (Lånat bilden från Nyheter24.) Jag låter mina kära arbetskamrater skratta på min bekostnad. Men hämnden är ljuv sägs det ju. Så beware here comes the wolfe or bitch perhaps....

Dagen flöt vidare utan några andra skratt på MIN bekostnad. =) Väl hemkommen möts man av en målbrottsröst VAD SKA VI ÄTA? Ja inte vet jag. Jag har ju precis för sjutton gubbar kommit innanför dörren. Är man någon matklocka som ringer så fort man visar sig hemma, eller är detta en mammas lott tills barnen flyttar hemifrån? Suck snabbt upp till köket och kolla kylskåpet. Tomt och öde ett eko i kylskåpet. Hmm vad ska man laga iordning till middag? Ah vi har ju nuddlar. Det duger, snabbt och enkelt. Sedan kan jag bara ägna mig åt bloggen. Jaaaaaaaaaaa!

Så nu sitter jag här och skriver ett inlägg och kollar favisarna och deras favisar.


2009-02-03

Helt vanlig tisdag men ändå inte!


Dagen började som gårdagen. Huvuddunk och trötthet. Förbenade klocka att ringa mitt i natten. Släpa sig upp ur sängen, treva ut till köket och sätta på tekitteln. In i badrummet för morgontoaletten och långsamt öppna ögonen. Skri av fasa, vem f..n är det som tittar tillbaka på mig. Inte fasen kan det vara jag? Öh vem har klistrat dit en fotografi av Medusa? Långsamt börjar även hjärnan vakna och skicka signal om "Good morning darling, time for make-up perhaps". Vilken himla tur att ingen annan upptäckte Medusa. Snabbt riva ner fotot och plocka fram mig. Puh där är du ju. Vad gör inte lite make-up med morgonens Medusa.

Tänk er själva att slå upp de blå och mötas av detta.

Dagen rusade iväg och det var dags att packa ihop för att ge se ut och "trevla" med sina arbetskamrater. Alla ungefär i samma status, trötta och bara vill hem. Men när vi väl kom fram till puben och satte oss ner så vaknade livsandarna igen. Småprat och mat ett par timmar gör gott för själen och framförallt för arbetsmoralen. Här hade jag tänkt lägga in en del avslöjande kort men olyckligtvis hade jag glömt usb-sladden på jobbet. Så jag har inte kunnat överföra några bilder till min dator. Så tyvärr får ni nöja er med detta:När mina arbetskamrater till slut bröt upp hamnade jag hos ungdomarna V och S som skulle komma med hem och rensa efter dottern. När dottern flyttade så lämnade hon ett antal svarta sopsäckar med kläder och skor som ska slängas. Nu är säckarna ett par kilo lättare och ungdomarna ett par klädesplagg rikare.

Nu ska tant gå och lägga sig för det är tungt att dricka öl på en vardag.


Sov gott världen!
<

2009-02-02

Måndagkväll och huvuddunk hela dagen


Så här även måndagen passerat även om det dock är lite tid kvar på måndagen. Idag har det varit huvuddunk som har gällt och inte har det blivit bättre. Ikväll blir det tidigt i säng så att man orkar upp imorgon. För då ska vi ha lite "trevling" på jobbet, after-work tillsammans på puben. Det ska bli riktigt trevligt att "trevla" med kamraterna även utanför arbetstid. Då blir det väl huvuddunk i övermorgon också. =) Får se om jag kan få till lite bilder.


Igår var vi hemma hos P och åt en suverän middag. Började med champagne och snittar, varmrätten bestod av biff- och ädelostgratäng med pressad potatis. Som avslutning åt vi en amerikansk cheesecake och drack kaffe med avec. Nu tror ni förstås att det är därför jag har haft huvuddunk idag. Men det kan jag aldrig tänka mig för sonen vaknade också med huvuddunk och han drack inget. Det var nog snarare så att vi höll oss från mat fram till middagen och det blev nog för länge mellan målen.


Måste bara promota en tjej som jag bara sådär sprang på på bloggen. Hon både sjunger, skriver text och musik. Var lite snabbt inne på hennes musiksida och fasiken tjejen är bra. Hon heter Sara-Maria Lövgren och här är hennes musiksida http://www.myspace.com/zarahlovgren. Gå in lyssna och skriv gärna en kommentar till henne vad ni tyckte om hennes sång och musik.(Och ni som undrar, ja jag har frågat Sara-Maria om jag kan lämna ut hennes sida.)

Här kommer kvällens visdomsord:


Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner.

2009-02-01

Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2009


Den här var så bra. Tack Paulas Pörte - En finnkärring på nätet för att du la ut den.

Waldo's People - Lose ControlNu ligger den hos mig också!

Söndag, sista dagen på veckan och den första dagen i februariJisses vad tiden flyger iväg. Det är redan söndag och dessutom den första februari. Hur i hela friden kan man sakta ner tiden? Vem kom på idén med att mäta tiden med klocka och varför? Varför ska man mäta tiden i sekunder, minuter och timmar när man kan mäta tiden med upplevelser istället.

Tänk om det var som på stenåldern. Där levde man efter naturen och dess skiftningar. Solens upp- och nedgång. Hmm, nä det var inget bra det heller. Då hade man ju fått gå och lägga sig kl 1 på dagen på vintern och ytterst sällan på sommaren. Och tänk de stackare som bor högst upp i norr som har midnattssolen. De hade aldrig fått gå och lägga sig då. Nä det var inte bättre förr. Det är bara att inse.Alla tidsåldrar har sin charm och sitt umbärande.

Nu för tiden lever vi i en tid där allt sker fortare och fortare och fortare. Förändringar hinner inte mer än slå sig ner så kommer nästa. Tekniken blir bara snabbare och snabbare. Våra krav blir högre och högre på prestanda och tidsförspillan. Allt ska gå så fort så vi inte behöver lägga ner så mycket tid på saker. Varför har vi denna jakt på att göra saker snabbare och snabbare? Mår vi bättre av att klara av saker snabbt utan tankemöda eller ska vi sätta ner foten och verkligen tänka efter. Framförallt känna efter är det okej att springa, jaga och stressa runt?

För mig personligen är det okej att ibland jaga runt men för det mesta vill jag ha med känsla i det jag gör. Antar att jag är som de flesta människorna på vår jord. Allt tråkigt ska gå med en nedrans fart medan allt det roliga ska lååååångsamt. Bortskämd med att själv för det mesta styra min tid ändå är jag inte nöjd. Jag vill styra min tid helt och hållet. Då slår mig tanken men gör jag inte det då? Är det så att jag vill bara hitta en syndabock för att jag slösar min tid på oväsentligheter? Så att jag själv inte behöver ta konsekvensen över mitt eget styrande? Hmm, nä så kan det ju inte vara. Visst måste det ändå sitta någon liten rackare som styr över min tid. För inte kan jag vara så dum att jag slösar tid på oväsentliga saker som tex tvångstankar om att nu måste jag verkligen städa, diska och så vidare. Istället för att ta tag i den förbennnade dammsugare och dammsuga. Istället för att ligga i sängen och ha ångest för att jag inte har tvättat som jag borde. Nä det kan inte vara jag utan det är nog någon annan rackare som styr över min tid.

Nu ska jag slåss mot den här rackaren och tvinga till mig tid för att städa, tvätta och allt annat som behövs göra. Fast det gör jag inte förrän nästa helg. Får då har jag tiden. Så nu har jag tagit kontroll igen över min tid. *L*