2011-07-11

Så har man landat i Svedala igen

Imorse kl 03:00 var man hemma i huset igen efter 2 underbara veckor på Teneriffa. Trött i mössan är man idag. Huvudet landade på kudden vid 4-tiden imorse. Efter dryga 17 timmars resande var man rätt trött och lite less. Vi drabbades av förseningar både från Teneriffa och sedan även från Barcelona. Tog därför en semesterdag extra idag. Undrar vad jag tänkte på när jag la in om semester egentligen? Inte tänkte jag på att det skulle bli förseningar i alla fall. Så jag fick vackert messa chefen och säga att jag tog en extra semesterdag. Hon blev nog inte så glad. Men men efter 2 underbara veckor i sol och värme kan man stå ut med det.

Vi har bara haft en dag mulet under hela resan och det var lite skönt faktiskt. Annars har solen strålat och värmt våra frusna själar och lite solbrun har man blivit. :) Lyckades ta mig igenom 2 veckor utan att bränna mig medan mina medresenärer lyckades bränna sig flera gånger.

Vi bodde på en luxorös anläggning på södra Teneriffa, Royal Tenerife Country Club, San Andres. Mitt i Golf de Sur området, perfekt för golfare, kan man säga. Inget nattliv att tala om och den lilla byn gav inte så mycket heller. Eftersom det inte är direkt högsäsong stängde barer, restauranger etc redan kl 12 på natten. Långt från bra sandstränder vilket var lite synd. Skulle man iväg till stranden fick man antigen hyra bil eller åka lokalbussen. Detta gjorde att vi lyckades bara komma iväg en dag till havet, Playa Las Americas. Resterande tid tillbringades vid det fina poolområdet eftersom det blåste rätt ordentligt. Det är väl det enda som störde lite granna, blåsten. Det var rätt ordentligt med vind hela tiden vilket gjorde att bada i havet var lite besvärligt. Mest rött flagg eller gul flagg. Inte så roligt.

Jisses måste iväg och handla. Var sjutton tog tiden vägen? Återkommer med mer om tiden på Teneriffa.

Här kommer lite bilder från anläggningen.