2009-02-21

En utmaning till!Denna utmaning fick jag av Paulas Pörte. Ska nu försöka göra den. Här är reglerna.

Namnleken

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Lena
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leva
3. Flicknamn: Lisa
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Lärarinna
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Långkalsong
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/Stad: La playa
11. En orsak att vara sen: Lathet
12. Något man skriker: Le din djävul
13. Film: Lost in Space
14. Något man dricker: Longdrinks
15. Band: Lolita Pop
16. Djur: Lejon (rrrr)
17. Gatunamn: Lidingövägen
18. Bil: Liten Citroën
19. Sång: Lonely heart
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lambada

Puh! Nu är det er tur därute. Jag utmanar er alla som läser min blogg att delta. =) Väntar spänt på ert resultat.Vem har man bloggen för?Detta är en fråga som poppade upp i mitt huvud efter att varit inne hos Singelpappa. Han har efter att varit ute och googlat fått reda på att det skrivs lite här och där att hans blogg har blivit tråkig. Då naturligtvis ställer han frågan: Har min blogg blivit tråkig och varför i så fall har den blivit det?

Detta satte igång en massa tankar i min huvudet. Ja varför skriver man en blogg egentligen? Är det för att underhålla andra eller skriver man för sig själv? Vad händer om man först får ett uppsving med massor av läsare och sedan dyker tvärt? Vad är det som gör att en blogg är intressant att läsa?

Nu kan jag ju bara svara utefter varför jag började blogga. Jag började blogga för att få ur mig en massa. Kanske hitta några som man får en vänskap med. Att häva den ensamhet som kryper in på mig ibland. För härute är man aldrig ensam och härute betyder inte ålder och utseende något. Utan här kan man bara vara sig själv och bli accepterad som den man är. Här ute kan man alltid kika in hos någon annan och lämna en kommentar. Och oftast efter att man har lämnat en kommentar så får man ett svar tillbaka. En bekräftelse på att man faktiskt finns. Sedan finns det de som aldrig svarar på en ens kommenterar utan bara låter de ligga. De har säkert sina skäl till att inte svara men en liten blänk kan man ge om så bara ett hej och tack.


Vad är det som gör en blogg intressant? Ja återigen kan jag bara svara utefter vad som drar min uppmärksamhet. Det kan vara bra bilder med härlig text till. Det kan vara ett vardagsliv med sitt lunk skrivet utifrån bloggaren. Det kan vara en händelse som har påverkat just bloggaren. Det kan vara hemskheter, tråkigheter men något som de olika typerna har gemensamt är att jag känner att dessa bloggar är skrivna med hjärtat inte med hjärnan. Missförstå mig inte nu. Man kan skriva bra bloggar även med sin hjärna men i grund och botten ligger hjärtat och själen med. Men när detta börjar bli för kommersiellt då drar jag mig tillbaka för det är inte intressant för mig. Då kan jag lika gärna köpa en skvallertidning och gotta mig där.


Detta var vad jag kände när Singelpappa skrev sin fråga. Vad har ni era bloggar för?


Puh! Gått igenom en del bloggar...... och till min förvåning hittar jag ett flertal personer som har mer än en blogg. Hur i hela friden hinner de med? Fattar ingenting, jag som har fullt sjå att skriva i min egen och läsa alla favvisars. Sedan via sina favvisar hittar man en till och en till osv. Så hur får dessa människor tiden att räcka till? Det är för mig en gåta.

Apropå gåta här kommer en som jag tyckte var både tänkeväckande och bra!

Vad är mäktigare än gud och ondare än djävulen? De rika vill inte ha det och de fattiga har det och om du äter det så dör du?
Vad är svaret?

Inatt hade jag besök av döden!Inatt har jag hunnit med mycket. Så det är nog inte så konstigt att plåtslagaren har kommit tillbaka.

Inatt har jag haft besök av Döden. Han stod så stolt och log i min hall. Det konstiga är att jag blev inte rädd utan fick en välbekant känsla i mig. Jaha nu är det dags igen. Jag vet inte vad han ville för han berättade inte det för mig. Men någon föraning om onda tider kanske han gav. Han klappade mig på huvudet och log. Sedan försvann han i en vit krypande dimma. Kvar stog jag och gapade i min hall. Vad har jag nu att vänta? Är det dags att in i snurran kliva för nu är det ju 2 år sedan sista katastrofen hälsade på. Vad vet jag? Tiden kommer att visa vad den lekfulle döden ville. Jag har inte så mycket kärt kvar så jag hoppas att han inte dem tar.

I nästa sekund som döden lämnat trädde Livet in. Lika vän och vacker som jag alltid trott att hon är. Hon stog där och log hon också i min hall. Med den ljuvaste röst säger hon: Var inte rädd mitt barn det kommer att gå bra. Hon lägger sin hand på exakt samma ställa som Döden la sin. Ett lugn lade sig i min själ och jag kände frid. Men samtidigt fladdrade hjärnan. Vad är nu detta. Vad förskaffar mig den stora äran att ha både Döden och Livet på besök med några sekunders mellanrum. Kommer någon runt mig eller kanske rent av jag bli jättesjuk men friskna till? Vem vet detta får tiden utvisa. Men nu står jag rustad och klar, taggad till tänderna att möta den storm som förebådas. I samma sekund som dessa tankar kommer till mig sätter nästa igång. Du vet lika väl som jag att man kan aldrig förbereda sig och klara ett krisläge utan att dyka. Även Livet försvinner i en vit dimma men den kändes inte lika rå. Så återigen står jag i min hall och gapar. Säga vad man vill men är man så betydelsefull så att både Döden och Livet hälsar på får man väl sträcka på sig lite. Sedan vad detta innebär för mig och mina kära det återstår och se.


Sekunderna senare är jag förflyttad till ett hus som är nybyggt och jag står mitt i all kaos. In kommer unga friska män och ler och flörtar. Själv står jag rodnande i mitten. Många komplimanger kastas åt mitt håll från dessa unga män. In och ut flyger mina barn, skrattandes och lyckliga. Själv står jag fast på en plats och känner att männen blir allt mer närgångna. En kyss, en smekning och sedan står jag i en kö till något tåg. I kön framför mig står en ung man och säger: Jag hörde att du äntligen är på jakt. Ta mig här och nu för jag är din kandidat. Själv ler jag bara och säger: Min vän lammkött lämnas till vargarna. Sen går jag därifrån med vickande höfter och känner att snart är det dags. Efter mig haglar busvisslingarna och smicker. Vet inte varifrån dessa kommer för jag ser ingen. Jag kliver ombord på tåget och där...

... och där vaknar jag med plåtslagaren återigen på besök.

Nu är timmen sen och det är dags att nanna kudden


Avslutar för denna gång med en dikt av Dan Andersson

De älskandes vin

I dag är livet som en dröm —
och utan sadel, tyg och töm
på vinets rygg vi rida fort
till feers och till gudars ort.

Likt tvenne änglar burna i
en het delirium-fantasi,
det fjärran blå vi hinna skall
tvärs genom dagningens kristall.

Mjukt vingen av en storm oss bär
lik den i våra hjärtan är,
rastlöst vi fly, o syster min,
i mina drömmars himlar in.

2009-02-20

Jisses här duggar utmaningarna tätt på en fredag!Vad händer när man är ute och kollar läget hos sina favvisar. Jo man blir utmanad. Hej hå så det kan gå. Min nästa utmaning fick jag av Häxmamman i Jämtland och den går ut på mat, mmmm en av de saker jag gillar. hehe Men nu handlade det inte om favoriträtter utan 5 maträtter som man INTE tycker om och se om de kan var smaskens för andra. Så här kommer mina fem maträtter som jag klarar mig utan:
1. Lutfisk
2. Blodpudding
3. Blodkorv
4. Stekt strömming
5. Bruna bönor

Så nu passar jag denna utmaning vidare till:

Afrodite den sköna med huvudet på skaft

Sara-Maria den skönsjungande kvinnan i Spanien

Tesstamente den gästvänliga som bjuder oss sin familjs bravader

Lindhsjänta som rockar loss och har rosa ponnys på tapeten i sitt nya hem.

Paulas pörte finnkärringen på bloggen som inte
hinner med!

Okej tjejer nu är det bara upp till bevis.Jag har blivit utmanad så här på en fredagkväll!Tindra sköna knasiga och tossiga kvinna har gett mig en utmaning. Jag ska berätta 4 saker om mig själv. Nema problema fru ica pruttare. =)

Mina Fyror

Mina fyra favoritprogram

Medium, Grey's anatomy, Brottskod: Försvunnen och Seinfeld

Fyra saker jag gjorde igår

Vaknade, jobbade, bloggade och sov

Fyra saker jag ser fram emot

Il Divo konserten
Sommaren
Slutet på ensamheten
Sovmorgon

Fyra favoritrestauranger

Greken
En taverna i Toscana
Fars restaurang
Åkes grill i Brasilien

Fyra saker på min önskelista

Välgång och hälsa för mina nära och kära
Pengar, pengar
Fler sovmorgnar
Kärlek

För övrigt så har jag nu avverkat ytterligare ett program av Let's Dance i sällskap med väninnan M och hennes son. Vi började med en fredagsmiddag ala Gabo's, kebabtallrik med pommes och öl. Dessförinnan hade jag hunnit jaga ut dammråttorna och golvlusen. I huj så for de ut skrikandes på hjälp. Behövde inte ens ta fram kvasten. Det räckte med att de såg mig in min städklädnad.

Nu ska jag kolla vem som åker ut ur Let's Dance!


Hmm jag glömde att skicka utmaningen vidare. Men nu gör jag det.
Jag utmanar:

Tekla Maräng för att hennes blogg lyser upp i vårvintermörkret

Life in Tullgarn... för att hon nu har fått en ny säng och är säkert alldeles full med energi.

Boggberta för att hon har varit så tyst på bloggen så länge. Miss you!

Bokmalensvardag för att hon ger så många goa boktips och tipsar om tävlingar vilket väcker min halusta

God morgon världen!
Jag skulle gilla morgnar bättre om de började senare. Ha en bra dag och NI det är fredag, sovmorgon imorgon Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


2009-02-19

Nu är det god natt men innan....

..jag kryper ner till kojs vill jag gärna ge utmärkelser ikväll igen. Denna gång vill jag ge ett par av mina favvisar mitt stora tack för att de skriver så tankeväckade inlägg. Dessa är.

Häxmamman i Jämtland för att hon skriver från hjärtat!

Herr Enbart för att han inte Enbart skriver inlägg själv utan han bjuder också in andra duktiga skribenter och för att han oftast berör ämnen som triggar mig till att kommentera.

Mrs Li för att hon får mig att skratta med sina anekdoter och bjuder så mycket på sig själv!

Micke Berg för att han bjuder oss sina vackra foton och lägger till en text som passar så bra.

Sist men inte minst -

En älskarinnas bekännelse för att hon får mig att flämta, fnissa och verkligen känna det hon känner.

Med detta bjuder jag er god natt!

Snart fredag!Efter att jag skrev av mig imorse så kändes det mycket bättre. Sonen mådde bättre men stannade hemma en dag till för att krya på sig ordentligt. Hastade iväg till jobbet och hade en sån där trökdag. Sitta och läsa tunga dokument samt komma med kloka kommentarer. Puh det är svårt för en som nästan är blondin. =) Nu tänker jag inte på hårfärgen som sådan utan hur vissa kvinns är och för den del vissa gubbs.

Ett trevligt avbrott titt som tätt stog Världens Bästa Åsa och Världens Nästbästa Åsa för. De hörde mig sucka, pusta och vässa pennan bakom skärmen och hade allmänt roligt åt mitt geniknölsgnuggande. Jag var inte sen att ta alla tillfällen iakt för att slippa sitta med detta förbenade dokument. Jag har nog aldrig varit så tjänstvillig som jag var idag. hehe Till med Världens Bästa Åsa uttryckte något i den stilen. Lunchen blev inte sämre heller för då åt jag tillsammans med en av mina bästa väninnor. Vilket också var ett skönt och avkopplande avbrott. Hade kunnat sitta där hela långa dagen. Prata goja, dricka latte och bara umgås. Mmmm det var precis vad jag ville göra. Men min kloka väninna puschade mig och såg till att jag gick tillbaka till mitt dokument. Så det vara bara att ta tjuren vid hornen och göra färdigt. Blev precis klar lagom tills när alla andra började packa ihop för dag. Själv hade jag en timme kvar innan jag kunde röra mig hemåt.

Väl hemma kom lugnet över mig och jag bara softade ett tag. Lite glutt på bloggar, kommentera och sedan laga middag. P ringde och vi pratade över en timme. Saknar henne och hennes energi. Men som tur är får jag och sonen njuta av hennes sällskap på lördag. Det blir middag och melodifestivalen i hennes sällskap. Till och med sonen saknar henne och vill vara med på lördag.

Så nu är hela helgen inbokad med trevligheter. Fredagkväll mys med väninnan M, middag med P på lördag och födelsedagsmiddag hos Far och Mor på söndag. Far fyller år imorgon, aktningsvärda åldern 78. Så det ska firas på söndag med middag och Far tänker till och med ta ett glas vin till maten. Det ni, det hör till ovanligheterna. Annars brukar han alltid vara nykter ifall något skulle hända. Men nu börjar han ge sig tillåtelsen att koppla och smutta på ett glas rött. Det är honom väl förunnat. Så det blir bara en massa trevligheter till helgen.

God morgon god morgon!Igår gav jag några av mina favvisar en utmärkelse, Lenas Humörhöjare och genast kom det kommentarer. Både goa och mindre goa. De goa värmer min kropp och själ medans de mindre goa jag mig rent ut sagt förbannad.

När jag började blogga fick jag varningen för att det finns människor därute som har till sitt yrke att hata och racka ner på personer. Visst ibland kan det vara befogat men oftast inte. Jag fick också rådet att inte släppa kommentarerna fritt utan att välja om de skulle visas eller inte. Men jag har inte valt att göra så. Men igår eller snarare inatt började jag fundera på det. Men nä NI SKA INTE VINNA.

Något som jag inte förstår är hur man kan själv må bra av att racka ner på människor. Vad ger det för nöje. Visst alla har rätt att ha en åsikt men man behöver inte racka ner på människor för det.

Något som dock mitt val blev vara att ta bort dessa elaka kommentarer som dessutom är anonyma. Är man så jävla feg att man inte kan lämna sin mejladress eller blogg är man inte värd att ligga kvar med sin kommentar! Nästa gång stå upp människa och våga visa ditt ansikte! Annars ge fan i att skriva kommentar till mina blogginlägg.
Jag avslutar morgonen med en liten bild! Och denna bild, mina vänner, är till er som inte vågar stå för det ni gör!


FUCK YOU!

2009-02-18

Okej okej jag ska sluta och gå och lägga mig!


Avslutar kvällen med ett citat från Moder Teresa!

Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek!I denna sena afton!Idag var det lite tystare på jobbet. Världens bästa JanE, den rackaren, jobbar hemifrån Örebro och har mage att ta semester imorgon och på fredag. Så Världens bästa Åsa, Världens nästbästa Åsa och jag försöker vårt bästa att nochalera den tomma platsen. =)Det är tur att ni finns era rackare!

Själv har jag också varit mer frånvarande än närvarande den senaste tiden pga av mitt skitprojekt och kommer så vara en tid framgent. Mina stackars kära arbetskamrater för höra mig svära, spotta och fräsa så fort ordet Remedy nämns. Detta projekt är ett projekt som ingen projektledare vill ha. Allt som bara går, går åt helvetet. En projektledares värsta mardröm. Detta påverkar mina kära kollegor som får en högre belastning pga att jag inte kan vara där och hjälpa till. Vilket i sin tur leder till att en del av dem ruttnar och börjar spotta på mig och jag blir då sårad. Om jag finge skulle jag avgå men tyvärr chefen tillåter inte detta. Så det är bara att ro den j..la båten i land med eller utan åror. Det vore skönt om de kunde förstå. Jag arbetar så gott jag kan och då det finns tid så försöker jag avlasta.

Som ni märker har dagen inte varit så himla god och den slutade inte förrän kl 18:45. Då kunde jag stänga ner min dator och åka hem. Det var tyst och öde i vårt kontorslandskap för alla andra hade packat ihop och gått hem. Hem till sina familjer och vänner. Där satt jag ensam och trött och försökte fixa till problem som uppstått. Men jag lyckades fixa det iallafall. Ha där satt den. Jag kan!

Lite bättre till mods åkte jag hem och gjorde mat till mig och sjuka sonen. Sedan kastade jag mig över datorn och slängde mig in på bloggkoll.

Där andades det positivitet och glädje som la sig som en lisa över mig. En av mina favvisar Afrodite har fått utmärkelsen "The Love Blog's "The spreader of love" och hon om någon är förtjänt av den. En riktig kärleksgudinna. =)

Sabina fick vara med på det nya projektet som startar om 2 veckor. Hang on Sabina, hang on.

Mamma Melissa har lyckats klättra sig ur dippen Sorg och ser fram emot att få dippa mot dansgolvet istället. =)

Lallis skriver med en sådan tossig levnadsglädje att man bara kan le.

Tindra sköna knasiga och tossiga kvinna. Me Like!!

Hehe det låter nästan som jag gett dem en utmärkelse. Jaaa, det gör jag. Härmed har ni fått utmärkelsen Lenas humörhöjarbloggar. Grattis!


Onsdag morgon

Sitter och äter min frukost och filosoferar. Idag är dag som det händer både goda och onda ting på. Idag är den dag som man kallar lillördag. Idag är dagen som inte är mer ovanlig än gårdagens eller morgondagens. Men idag är idag och idag kommer aldrig åter.

Går ut och läser tidningarna på nätet. Idag är som alla andra dagar på nyhetsfronten. Bara elände och kriser. Saab är slut, bankerna i Sverige är på väg att krascha osv. Dock till slut hittar jag något som innebär något positivt för vissa.

Finanskrisen i USA kan rädda liv! I flera delstater i Usa har man börjat diskutera om att avskaffa avrättningen. DEN ÄR FÖR DYR! 36 av Usa:s 50 delstater tillåter avrättning och de som börjat fundera är de som högst avrättat 5 personer de senaste 30 åren. Se där något positivt för någon i alla fall.


Obamama skrev under stimulanspaket, ytterligare något något positivt som även kan få respons ner till oss här i Sverige.

Så några goda nyheter hitta jag allt och kände mig lite bättre till mods.

Idag har jag också en liten uppmanning till er alla där ute. Håll tummarna för Sabina. Hålla tummarna att hon får öppna sin champagne och få chansen att leva ett litet tag till!

Ha en bra dag!

2009-02-17

Snart är sista timmen på tisdagen slagen!

Jisses vad klockan springer iväg när man fastnar i en blogg. Har nu suttit och läst in mig på en speciell blogg, En Älskarinnas bekännelser. Jisses det är en kvinna som kan skriva, värsta kärleksromanen. Den har allt, vänner, kärlek, längtan och otrohet.

Ärligt talat, jag är emot all form av otrohet och det var med stor tveksamhet jag tassade in på hennes blogg för att läsa. Nästan dömt henne innan jag börjat läsa men ändock någonstans ville jag få en förståelse varför väljer man att bli "den andra kvinnan" Älskarinnan? När jag börjar läsa inser jag snabbt att den här kvinnan, hon är fast i förälskelsens träsk. Hon har trillat dit som man säger och det med den värsta tänkbara kandidaten, han som är gift. När man läser hennes blogg så får man, iallafall jag, en större förståelse för "Andra kvinnan". Ikväll gav jag mig den på att jag skulle läsa allt vad denna dam hade skrivit. Hade ju läst lite tidigare och insett att det är en förälskad kvinnas berättelse. Fortfarande det är inte rätt mot mannens fru, men vad i helskotta ska man göra när man faller så totalt? Dessutom hon agerar inte själv utan även han, den gifta mannen, har ett ansvar. Inte bara mot sin fru utan också mot sin älskarinna. Bestämma sig, vem ska ha han. Inte leka katt och råtta, råtta på repet osv. Man pratar om svek och falskhet, men vad gör man när förälskelsen slår ut allt man vet är rätt och fel? När kroppen sviker ens förnuft? När hjärtat väljer en annan väg? Ja jag vet iallafall att jag skulle inte vilja vara i hennes kläder. Gå in och läs och gör er egen bedömning.
En känsla av vemod rullar in i mig när man läser om en sådan förälskelse, en egentligen omöjlig kärlek.

Nu måste jag ärligt lägga mig.

Tisdag kväll och GÄSP!Så kom man iväg till jobbet iallafall trots tungheten imorse och sjuk son. Kliver in och vad möter än där om inte glada kamraters tillrop. - Trött idag? Hehe precis som varje morgon. Har du hunnit få i dig något kaffe?

Om de bara visste att här i mitt hus intar vi kaffe intravenöst, liggandes med huvud direkt under kaffetratten. Men som den solskensmänniska jag är så ler jag bara vackert och säger: O ja fick kaffet serverat rakt in i munnen. =)

Naturligtvis var jag tvungen och fråga även på jobbet vad i hela friden man menade med ordspråket: Morgonstund har guld i mun. Hehe Lämpade också ut min teori att det måste ha varit en man som myntade uttrycket samt varför. Vilket genast renderade ett svar från Världens Bästa JanE. Ett enda stort FNYS! Sedan kom det: - Om du är så j...la intresserad googla på det. Men jag tror att det var en KÄRRING som myntade uttrycket sa JanE. För vem är så idiotiskt om inte Kärringar. Sedan kontrade han med följande: Morgonstund har guld i mund men en blyklump i ändan.

Naturligtvis var jag tvungen att googla på detta men det renderade i bara en massa bloggar som har detta ordspråk i sin blogg. Letar man i Wikipedia så får man förklarat att detta är ett gammal ordspråk. "Avsikten med ordspråk är att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap eller en värdering man ställer sig bakom eller ge en extra tyngd i en argumentation (halloj gumman, lookilooki!)genom användning av gamla lärdomar som visat sig hålla i längden. Ordspråken har spelat en viktig roll i det sociala livet (ska vi gå hem till dig eller hem till mig?) och är också viktiga indikatorer på en kulturs värderingar och normer i allmänhet." Se där än så länge inget som inte stödjer min idé om att det är man bakom detta.

Gick då vidare i mitt detektivarbete och kollade in på Susning.se och fick följande förklaring men ingen författare (hehe): Morgonstund har guld i mund, ordspråk, morgontimmarna är värdefulla; stiger man (återigen, lookilooki)upp tidigt får man (oja) mycket gjort. Så fortfarande håller min teori att det är en karl som myntat begreppet. hehe


Okej nu hade jag gjort mitt i ett försök att motbevisa att det inte är en man som myntat ordspråket. Därefter slet jag och försökte använda den morgonskrumpna hjärnan (en sak är att använda verktyg typ google, ingen hjärnfrekvens) som efter tonvis med kaffe äntligen började vakna och lagom till lunch då var hjärnkontoret igång. Men då satte lunchklockan igång att skrälla så då blev det en block-out. Men till slut så lyckades jag prestera lite grann, att hålla mig vaken. Hehe

Eftermiddagen var betydligt lättare eftersom då är det ju snart hemgång. =)Var väl hemma en sisådär kl 18:30. Sonen blek och uttråkad efter en dag hemma utan något att göra. Typ chatta, messa osv med sina kompisar. Att stirra på dumburken var ju ingen höjdare eftersom det är ju bara en massa pensionärsprogram, typ Oprah Winfrey, som sonen uttrycker det hela.

Precis när man kliver innan för dörren hörs: VAD BLIR DET FÖR MAT och KAN VI ÅKA OCH HYRA EN FILM samt DET ÄR SÅÅÅÅ TRÅKIGT!

Svar: Ja vad har du gjort för middag? Nej vi åker ingenstans och hyr film. Ja du det ska vara tråkigt när man är sjuk för vore det roligt skulle varenda j...l vara hemma och vara sjuk. Oftast när man är sjuk är det struntsamma om det är tråkigt eller inte. Så är du verkligen sjuk? Få se på dig.

Svar tillbaka: Vaddå ska jag laga mat, men hallå, jag är ju sjuk öh. Varför kan vi inte hyra en film för? Det finns ju inget på tv:n. Men vaddå tror du inte att jag är sjuk eller?

En dags ensamhet är som en hel evighet. Det som skulle vara så kul att vara hemma. I alla fall kl halv sju på morgonen och nar man inte har hällt i sig kaffe pga den äckliga smaken.

Så nu har middagen lagats och ätits och sonen klampat ner till sig igen. Äntligen kan jag slutföra mitt inlägg.

Tjingeling så länge!

Tisdag morgon och jag är uppe!Gäsp! Jag kom upp i alla fall. Jag undrar vem i hela friden kom på "Morgonstund har guld i mun". Måste ha varit en karl som vaknat och tänkt Jippi! äntligen, Hallo Gumman!, eller? Inte fasiken är det guld att kliva upp i ottan. Var lite snabbt ute och kolla tidningarna. Inte en enda positiv artikel mötes jag av. Där var det samma stadie som jag. Förbannad på att behöva vakna tidigt. Men nu ska jag snart skina som solen och pallra mig iväg till jobbet. Sprida glädje på jobbet och retas livet ur mina stackars arbetskamrater. hehe

Bara sju koppar till sen så, då får ni akta er så ni inte blir bländade!

Ha en sån dj...la bra dag därute! =)

2009-02-16

Snart är det dags att krypa till kojs!Tänkte låta Nalle Puh och Tiger dela med sig av sina visdomsord. Tänk så kloka de är.

Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag.

Med dessa kloka ord önskar jag
Ops nu måste jag skärpa till mig!Nu ikväll fick jag en mejl som fick mig att hicka till. En god vän meddelar att han har hittat min blogg. Så nu måste jag skärpa till mig och inte bara skriva en massa tanttjafs. Det leder mig förutsökt in på sommar och bad i den gode herrens sällskap. Gärna badplats med hopptorn vilket helt ligger i denne herres smak. Sedan ska man trippa upp till högsta punkt i ett förbenat hopptorn och balansera däruppe. Sedan kan man höra detta från samma herre:
Nu sörrni är det bara fläcka ut pun...en och landa! (Ni som är känsliga. Scrolla längre ner på detta inlägg nu eller blunda!)

This is for you J!!!!


Och så till dagens rapport från SvD:

"Glad porr gick inte ju" Michael Nyqvist tonar ner sexet. Se artikeln + filmsnutt Män som hatar kvinnor

Så nu har jag skärpt till mig.=) Nu över till tanttjafs!

Fortfarande har jag inte hittat rätt frekvens på ylandet. Men har skickat ut ett par testare som förhoppningsvis kan komma på rätt frekvens. Så nu tjejer får ni snart rapportera! Skicka hit en alfahanne!!Mottagningen behöver ställas in.

Over and out!

<

Måndag morgon!

Måndag är första veckodagen som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne. Fornsvenska manadagher. Så står det i Wikipedia.

Hos Susning.nu står det: Måndag är i Sverige veckans första dag och kommer efter söndag och före tisdag. Namnet kommer av att dagen är helgad åt månen. Är det bara i Sverige som veckans första dag börjar med Måndag? A du va!

Så här känner jag mig en måndag morgon.Ha en bra första dag på veckan!

2009-02-15

Söndag eftermiddag och kväll


Idag när solen inte skiner så börjar jag skina igen. Lagom till kvällen är humöret uppe igen. Kanske är det så att man inte vill förta det vackra utan vänta tills det blir lite grått. Eller är man själv så ego så att man vill inte ha konkurrens? Att konkurrera med vårsolen är dömt att misslyckas så man får ta tillfället iakt och skina när solen är bort. =)

Idag gick jag ut i skogen och ylade. Caesar stackarn fattade ingenting. Vad i hela friden håller matte på med och inte kom det några vackra hanar springandes inte. Hmm har tydligen fel tonart på ylandet. Men tusan vad bra det kändes i själen.

Sedan iväg på fika hos Marie. Tillsammans satt vi som två gamla gummor och ojade oss över hur livet är. Sörplade kaffe, moffade godis och tittade på någon tokfilm på 4:an med Eddie Murphy.


Något som jag har glömt bort i all röra är ju:

Det kom ett internkuvert till mig på jobbet i fredags och i den låg detta vackra halsband. Tack C! Halsbandet är underbart.Ibland glömmer man alla de bra sakerna i livet för alla de dåliga.

Söndag och humöret börjar gå uppåt!Så vaknar man till ännu en söndag efter en tårfylld natt. Självömkan är ingen rolig besökare. Inte heller den förlamande sorgen. Är förundrad över att fortfarande efter snart 4 år så kan sorgen slå till så hårt och sänka en ner i botten. Det händer i och för sig inte lika ofta som tidigare men det händer. På något sätt borde man ha lärt sig att hantera sorg men ta med tusan det har jag inte gjort. Är kanske svårlärd, vad vet jag? Eller är det så att det är våren som börjar göra sitt intrång i själen och som tvingar ut känslorna? Är man som en katt i mars. Skriker efter uppmärksamhet och kärlek. Kom och ta mig snälla!! Ligger det i generna hos oss sedan apornas tid. Vet inte men tungt är det och skriker gör jag. Men inte f...n kommer någon och räddar mig eller stryker mitt huvud så att jag spinner.

Nu ska jag ut och yla!

Klockan är halv två!


Timmarna tickar in på småtimmarna och här sitter jag och har självömkan.

Ibland tar det tid att komma ur självömkan trots uppmuntrande ord från älskade vänner. Ikväll har jag har haft besök av en kär vän C och timmarna har flygit. Men så fort C går ut igenom dörren ramlar självömkan in igen.

Sådant är livet. Ett givande och tagande. Inget taget förgivet utan man njuter för stunden. Så har jag gjort under ett par timmar men sen ramlar skiten över en igen. Nu ska jag gå ut sista gången med Caesar och sedan droppa ner mig i sängen. Gråta en skvätt och imorgon vakna med ett leende på läpparna.