2009-06-28

Go kväll i sommarkvällen!

Oj oj har är det varmt och skönt. Nu börjar till och med kvällarna att vara ljumma. Skönt!!!!
Tyvärr har det inte blivit någon stranden denna helg eftersom sonen lyckades bränna sönder ryggen i fredags. Så jag har fått försöka heala brännskadan så gott det har gått. Ikväll börjar blåsorna spricka och då ylar sonen igen. Det kryper, sticker och gör ont. Så jag har jagat runt i kvarteret efter salvor som bedövar och läker. Lyckats få tag i några stycken och hoppas att de räcker hela kvällen och natten. Imorgon får jag ge mig iväg till apoteket och handla in fler.

Fredagen bjöd på 3 st överraskningar, 2 goa och en inte så god. Min väninnan A ringde och undrade om jag ville grilla med henne. Och det är ju klart att jag vill. Så hon kom över och vi satt på altanen fram till 01:00. Snackade massor och drack en del och grillade gott. Grannen kom över och satt med och snackade. Det var den ena goa överraskningen.

Den andra är att försäkringsbolaget har äntligen tagit beslut om vems felet var till krocken härom veckan. Det blev den andra föraren. Så nu slipper jag betala någonting för reparationen av bilen. Det var den största goa överraskningen.

Den mindre goa överraskningen var att sonen som sagt var brände sönder ryggen, vaderna, och armarna. Det blev till att smörja, smörja och smörja för att häva brännskadorna spridning. Lyckades till viss del men inte fullt ut. Så hela helgen har gått åt till att se till att brännskadorna har hållits fuktiga så att inte huden krackelerar. Men ikväll börjar läkningsprocessen tära på sonen. Han har inte kunnat vistas ute pga solen. Han har nog lärt sig läxan nu. Smörja in med solskyddsfaktor så att man inte bränner sig. .....

Själv har jag försmäktats på altanen i nya solsängen. Druckit kallt rosévin och sprungit in i duschen till och från. Grillat med grannen och kompisen T igår. Idag blev det kallskuret med hemmagjord potatissallad. Dock fick grannen värmeslag och höll på att svimma ett antal gånger. Såg till att han drack vätska och fick i sig lite salt. Dock hann vi med en fika på en liten udde.

Nu sitter jag här och försöker fatta att sommaren verkligen har kommit. Hoppas att den håller i sig även när min semester börjar om 2 veckor.
Hoppas att ni har haft en underbar helg och inte har försmäktats för mycket i värmen.

9 kommentarer:

 1. Men så förskräckligt med sonens solbränna!!! Jag tycker det är så hemskt med bara ordentligt rodnande hud, så blåsor gör mig nästan tårögd.

  Hoppas han inte gör om det nu bara.

  SvaraRadera
 2. ojojoj det är inte kul med solsveda, fick själv erfara det i Grekland förra sommaren. Jag trodde att jag tålde solen så bra, men vi var ute en blåsig dag och då kände jag inte hur solen tog..ajajajaj va int det gör.
  Hoppas du hittar en bra svalkande salva till sonen.
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 3. Ja, solen är förädisk! Solskydd är a och o!! Jag är nästan övernitisk med solskyddsfaktor hög, men hellre det än att bli bränd. Fast jag är så noga så lyckades jag bränna mig lite i knävecken (av alla ställen) igår. Tror att jag skavde bort smörjan å så stod jag med solen i ryggen under fotbollsmatcherna. Som tur är så blev det inte så hemskt för mig.
  Har du provat Aloe Vera??? Det funkar superbra. Har du en riktig blomma så ta av en bit å använd geggan direkt!!
  Hoppas det ordnar sig för sonen!!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 4. Stackrs grabben!!
  Sånt gööör ont!
  Se till att alltid ha aloeverasalva hemma, finns på hälsokostbutikerna tror jag!!
  Det lindrar jättebra !
  Tappade en frusen bit köttfärs i det glödheta smöret som stänkte upp på min arm 1x3cm och jag kan lova att det gjorde ont!!
  Med aloe vera försvann smärtan(svider som attan i öppet sår först men sen 0)nästan omgående!
  Bra på alla sår!

  Storkamen till er båda!

  SvaraRadera
 5. Jag ser ut som en spädgris på magen!!
  Har varit på havet hela dagen!!
  Badat!!Nu är det 18 grader!

  SvaraRadera
 6. Skulle ju säga att det blir nästan inga ärr om du får på Aloe Veran i tid heller!!
  Verkar lite förvirrat men oj så trött jag är!!

  SvaraRadera
 7. ...och har Du inte Aloe Veran hemma, så ta potatismjöl på solsvedan så länge!

  Ha det så gott!

  En måndagskram till Dig

  SvaraRadera
 8. Å hoppas sonens bränna ger med sej... smörja, salva å icke sol!

  SvaraRadera
 9. Händer mycket på din altan och nog tur att din granne bor granne med dig annars vet man inte hur det hade varit med han,synd om sonen att det blev så,hoppas han tänker på det nästa år men lätt att glömma,ha så gott,kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis