2009-09-27

Söndag kväll och helgen är slut!

Vad fan hände med helgen? Vettisjutton, från att ha varit fredag eftermiddag till att nu vara söndag kväll. Jo just det, vi var i Leksand och hälsade på. Men asså tiden är inte juste som rusar så där. Vi hann ju knappt med att umgås ju. Vips så var det dags att sätta sig i bilen och köra hem. Nästa gång kanske vi kan vara där flera dagar. Barnen har ju sina höstlov men vet inte om de sammanfaller ännu.

Ja vad hände då? När vi väl kom fram vid 8-tiden var det ett enda stort kram- och pusskalas. Sedan en superduber god middag. Därefter var det tajm för att uppdatera varandra om vad som har hänt sedan sistens. Jisses vi bubblade, tjattrade, slukade öl, kramades, bubblade ända fram till 2. Sedan började denna dams ögon flacka och då är det dags för sängen.

Lördagen började vid halv 12 då husets boende behagade komma upp ur sängen. Själv vaknade jag kl 9 och försökte verkligen somna om. Men som en äggsjuk höna väntade jag bara på att huset skulle vakna. Plockade fram en bok för att läsa och satt i ett hörn vid fönstret och försökte läsa i mörkret. Det var verkligen jättemörkt pga av en sådan där "mörkläggningsgardin" som stänger ute allt solljus. Till slut vaknade huset och vi kunde stolpa ner för trappen och inta en frukost under tjatter, skratt och skrik. hehe Jisses vilket liv det var. Framåt 3-tiden var det dags att börja förbereda inför Heléns släkts stormning. De hade bestämt att middag skulle det bli när jag och sonen ändå var där. Så i huset förbereddes det tacos med grönsaker inför anstormningen av nyfikna släktingar. Vid 5-tiden började anstormningen. Pju vid 21-tiden var det slut och då kunde vi fortsätta vårt tjatter. Kom i säng även denna natt kl 2.

Dagen började som vanligt med att jag vaknar och ligger och vrider och vänder på mig för att invänta de andra. Vid halv 11 gav jag upp tassade ner i köket. Satte på kaffet och förberedde frukosten så tyst jag kunde. Storsonen fick ju vackert lägga sig i soffan för att överlåta sin säng till mig och sonen. Så jag försökte vara så tyst jag kunde så att jag inte väckte storsonen. Tassade ut med en kopp kaffe och satte mig på trappen och läste bok i solen. Vid halv 12 kom sonen ner, därefter en av tvillingarna. Men resten av huset snarkade och snusade gott. Vid 20 över tolv gav jag upp och väckte resten av huset för jag och sonen skulle ju åka tidigt för att komma hem någorlunda i tid. Då kan man ju inte sitta och vänta på att resten av hushållets medlemmar skulle vakna. hehe Kom vi iväg tidigt. NÄ bilen startades vid 3-tiden och vi var hemma vid 7. Men vi har haft det som vanligt helt underbart däruppe. Puss tilll hela familjen!

Nu ska denna dam lägga sig i sängen med sin bok och en varm kopp te för att sedan nanna kudden.

Ha en underbar måndag!

6 kommentarer:

 1. Låter ju som en tipptopphelg!! Så trevligt med sådana weekendbesök! ;)
  Hoppas ni får en fin vecka!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig helg! =) Intensiv i allra högsta gradd...förstår att den gått fort!
  Ha nu en bra vecka vännen! Kramiz

  SvaraRadera
 3. Låter himlans mysigt!
  Själv är jag såå trött efter att ha jobbat hela veckan och stått på bokmässan lördag o sönadg och jobbat!!Nu är det höstrusk och svårt att stiga upp idag!! Ska sussa gott nu!
  Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
 4. Tassar in såhär på "eftermiddagen" (ja, jag har ju varit vaken sen halv tre i natt...) och önskar dig en härlig tisdag! Kram och god morgon på dig gumz! =)

  SvaraRadera
 5. Mysiga helger har en tendens att bli stressiga, man vill ju hinna så mycket och man brukar ha en del att ta igen!
  Hoppas veckan rinner iväg fort så är det snart helg igen
  Kramen

  SvaraRadera
 6. Kul att hälsa på vänner när man trivs med dom men om vi har folk hos oss så säger jag att dom ska göra som dom gör hemma och inte ändra på något,själv är jag oxå den som vaknar först i alla lägen,närjag var yngre och firade midsommar på kusten då gick jag runt flera timmar på morgonen ensam innan jag såg en levande varelse men fördelen var att det alltid fanns varmvatten i ducharna och det är lika nu,men jag vaknar vid5-6 tiden jag,ha de gott o kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis