2010-03-28

Söndag med kaffe och choklad!

Kikar ut genom fönstret och det lilla man ser igenom det är grått, dystert men ändock en vår på gång. Sitter med en kopp kaffe och chokladbitar och försöker samla kraft att ta mig an kommande vecka. Påsken närmar sig och likaså en jobbig tid. Undrar om jag kommer att orka att klättra upp igen för stegen eller om jag bara ska stanna där jag är nu? Stannar jag där jag är nu och struntar i att titta uppåt så kanske fallet inte blir så hårt. Börjar komma närmare dagen D då maken lämnade oss och jag vet inte om jag orkar med att kämpa vidare just nu. Så mycket har hänt, både goda som onda ting. Tyvärr tar de onda tingen över allt för ofta och energin tryter. Livet är verkligen en pest att leva många gånger samtidigt som det kan vara helt underbart. Önskar bara att det underbara kunde stanna kvar lite längre och ge hopp om en ljus framtid.

Tänk att vakna en morgon med hela kroppen och själen fylld med glädje. Att vakna och sträcka sig och veta att glädjen är här för att stanna. Även om jag har fyllt på min självboost och försökt ladda batterierna så pockar det onda på ändå. Glädjen är alldeles för kortvarig medan sorg och elände stannar för länge. Försöker leva här och nu och inte titta tillbaka. Men alltför ofta vandrar tankarna tillbaka till förr och sorgen greppar tag i mig. Så mycket man missade att säga och göra. Så mycket man hade som gav ens liv en mening. Varför är man alltid så efterklok? Varför inser man inte detta förrän det är försent? Får göra som Syster Yster säger: Lev här och nu! Skit i det förgångna och titta bara lite försiktigt på framtiden. Framförallt glädjs över det du har idag och skit i att grotta i saker. Ta dem för vad de är istället. Erfarenheter som leder dig framåt och gör dig starkare för det som kommer i framtiden. Skit i vad folk och fä tycker om det du gör så länge du inte trampar eller sårar någon. Lev ditt liv inte någon annans!

Det ska jag göra men inte idag. Idag ska jag bara samla kraft så att jag kan fronta det som kommer. Sedan ska jag lägga in en beställning om att 2010 ska bli det år då allt vänder och livet blir återigen en glädjekälla.

9 kommentarer:

 1. Förstår dig och dina tankar men tänk på att resten av ditt liv är din framtid och den måste bli så bra som det bara går och med facit i hand så finns det mycket man skulle sagt och gjort men vi har inte facit förrän det är för sent så är det bara,vet att det har varit mycket nu men bit ihop och räkna morgondagen som en start på nya livet och dra ett streck över alla gammla tråkigheter för det finns ju faktiskt goda nyheter med,ha en bra start på nya veckan så får vi se när?kpm.

  SvaraRadera
 2. Hallå där. Ja det är ju samma här som du skrev till mej. Allt rullar på både upp o ner, tyvärr tar vägen upp mycket energi o tid. Vi kommer nog att få en bättre vår tror jag. Det är i alla fall det man hoppas och tror på.
  Många kramar
  Ann-Sofie

  SvaraRadera
 3. Drömmen om lycka och en lycklig framtid är större än själva lyckan.

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att önska en trevlig Påsk:)

  SvaraRadera
 5. Kikar in och önskar dig en riktigt
  GLAD PÅSK!!

  Hoppas att allt ä gött och att du får njuta av lite ledighet och god mat under påsk helgen..

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ha en så bra påskhelg det bara går o KPM.

  SvaraRadera
 7. Men lilla gumman, vilken hemsk period du genomlider. Tänk att det ska vara så, att man inte kan gömma undan det tråkiga i minnets labyrinter så det inte hittar fram igen. Men du vet ju också att det kommer en bättre dag, och du är duktig på att ta tillvara det som är bra.
  Hoppas du redan tagit dig igenom på andra sidan, våren är förrädisk, de flesta depressioner blomstrar samtidigt som de första vårblommorna visar sig. fPlötsligt vill man ju att allt ska vara perfekt, och vem är det förunnat?
  Tänker på dej och kramar om

  SvaraRadera
 8. Tittar in såhär på påshdagskväll och önskar dig en god fortsättning! =) Har varit lite upptagen med sonens flytt, därav min tystnad...=) KRAM och PPP vännen!

  SvaraRadera
 9. Förstår att du har mycket bakom dig som är tungt att försöka leva med. Jag hoppas du får mycket ljus och glädje omkring dig som underlättar LIIIITE i det som gör ont.

  Ta hand om dig...

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis