2010-09-19

Idag är det ingen vanlig söndag!

Nä för idag är det en stor händelse i Sverige. Vi ska välja vem som ska styra vårt land 4 år framåt. Ett tungt ansvar att ta men ack så viktigt att göra sin röst hörd. Vem eller vilka ska man välja?? Jag tycker att det är mycket snack men ingen verkstad. Man lovar och lovar men realistiskt hur mycket hinnar man förändra på 4 år?? De enklare sakerna ja de går att ändra men att driva Sverige i rätt riktning med mindre arbetslöshet, högre tillväxt och så vidare. Det tar betydligt längre tid än 4 år.

Hemma hos mig är denna dag inte så upphåsad som hos vissa andra. Kanske är det ett arv jag har från min mor och far. För jag kan inte minnas att denna dag var något mer speciellt än alla andra dagar. Mor och far gick och röstade sen var det inget mer med det. Det enda som var och är viktigt för dem är ATT MAN RÖSTAR. Inte blankt och inget soffliggandes. Så jag gjorde min medborgliga rätt och röstade faktiskt i förtid.

Vi hade förmånen att få en valbuss utanför vår arbetsplats i veckan vilket jag inte var sen att använda. Jag kan säga att det var betydligt mycket mera trevligt att rösta hos de underbara tanterna som skötte det hela än att gå till vallokalen. För i bussen mötes man av goda och glada tanter som tjattrade och skrattade gott. Man fick sig en liten pratstund samtidigt som man stoppade valsedlarna i var sitt kuvert. Det enda som fattades var det heta kaffet som ångande skulle sprida sin doft och värme. Det kändes lite så där nostalgiskt att kliva ombord på bussen. Låter kanske konstigt eftersom jag aldrig tidigare har röstat i en valbuss. Men känslan, värmen från tanterna gav mig en liten släng av "Upp till kamp" känsla som jag inte har haft på hur länge som helst. Helt stressfritt och ingen trängsel gjorde det till en ganska skön stund.

Det gör också nu att jag kan lugnt luta mig tillbaka och ta en kopp kaffe  i lugn och ro utan tvånget hängandes över mig att gå och rösta. Så får jag möjligheten igen vid nästa val att gå och rösta i valbussen så kommer jag att göra det. För i valbussen blev du bemött på ett mycket personligt sätt av härliga och goa tanter. I vallokalen är det trängsel, stress och opersonligt.

Så mina vänner! Glöm inte att göra era röster hörda!

6 kommentarer:

 1. Nope! Jag glömmer ikke! =) Önskar kanske lite att jag hade gjort som du - röstat i förtid! Men, med tanke på det fina höstvädret, ska det bli ganska skönt att komma ut på en liten promenad. =)
  Kramen och njut av din lediga söndag!

  SvaraRadera
 2. Klart jag har röstat det är ju en rättighet att ta väl vara på tycker jag.
  Låter mysigt med valbuss. Vi hade förturs röstning i biblioteket vilket också verkade vara ett mysigt sätt att rösta på som jag nog prova vid nästa val.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 3. Ingen fara, vi har inte glömt! Dock önskar jag att vi förtidsröstat då det var ruskig kö till valkontoret... Hua, nästa gång blir det förtidsröstning för jag HATAR att köa...
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 4. Lät som en bra idé att kunna rösta vid jobbet.
  Men det är skönt att det är över nu, så man slipper hela den här valkampanjen. Det har faktiskt varit lite tröttsamt. Ser fram mot att få se lite annat på TV nu :-)

  SvaraRadera
 5. Talande bild !
  och nu är valet över....och utgången blev en chock tycker jag.
  Speciellt det att Sd kom in i riksdagen är skrämmande
  Kram

  SvaraRadera
 6. Själv röstade jag på biblioteket för en vecka sedan och tur det för nu är sommaren här igen,har njutit av sol och ca 20+ hela söndagen,ha en bra vecka,KPM.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis