2010-09-18

Lördag kväll och huset är städat!

Så har helgen kommit och det är så skönt. Sovmorgon, megafrukost och sedan lite dans med snabeldraken för att sedan bara njuta av nystädat hus. Det är precis som det ska vara en lördag kväll. Snart är det dags att börja med middagen och grannen kikar över för en matbit. Igår vart jag bortskämd av grannen med middag efter jobbet och det var en perfekt början på helgen. Att slippa laga middag, sjunka ner i grannens soffa och få middagen serverad. Så nu är det payback time - Aforia ska försöka sig till att laga en god middag och få grannen att känna samma avslappnade känsla som infann sig hos Aforia igår.

Sonen har det kämpigt just nu. Helt plötsligt har han förstått vad pluggande innebär nu när han inträtt i gymnasieskolans sfär. Nu är det slut med lek och stim. Tidiga morgnar och sena eftermiddagar gör att sonen just nu går omkring som en zombie här hemma. Mycket pluggande och börja lära sig självdisciplin med läxor tär på den unga kroppen. hehe Först nu förstår han hur trött man kan vara efter en lång dags jobb. Förhoppningsvis kommer han in i det snart och kan då också börja själv ta ansvar för att saker ska fungera.

Nya jobbet har inneburit tidiga kvällar hemma och gjort Aforia lite förvirrad. Inget jobb som kräver dygnet runt service utan här gås det till jobbet på morgonen för att sedan komma hem tidigt. Redan vid 17-tiden är man hemma och kan börja ta sig an allt vad hushållet begär. Har tagit tid att komma ner i varv, vilket har gjort att tiden bara har flugit sin kos. Men nu börjar lugnet härska i Aforias kropp så när helgen kommer kan man slappna av. Kanske kan bloggandet öka också. Vem vet vad denna höst innebär? Men skönt är det i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Så skönt att du hinner känna lugn.
  Det är viktigt!

  SvaraRadera
 2. Låter skönt! Men jisses, vad helgen slyger iväg ändå! Jag är ju inte van vid att arbeta heltid och inte måndag till fredag heller för den delen. Helgen bara flyger iväg, liksom veckorna! =) Och några lediga kvällar ser jag knappt röken av numera. Hemma halv sex, käkar med kidzen, sen är det planering för hela slanten. Planeringen är egentligen schemalagd (arbetstid 8-16.30), men såhär i början är det så mycket nytt att planeringen försvinner till annat. Sätta sig in i organisationen till exempel. Jag hoppas sannerligen att även min höst lugnar ner sig...=)
  Njut av din du! =)
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Hemma redan vid 17-tiden = payback time! =)))

  puss på pannan från största storasystern du har

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis