2011-06-06

Svenska flaggans dag och Sveriges nationaldag

Joho då är man inne i första sommarmånaden och värken börjar ge med sig. Solen skiner och jag lyssnar på Traste Lindéns kvartett - svenska flaggans dag. Det var riktigt länge sedan jag lyssnade på denna kvartett.

Så här framåt kvällningen kommer de ljuva sommardofterna dragandes genom grannskapet. Syrénerna sprider sin väldoft och likaså liljekonvaljen, doften av nyklippt gräs och långt borta hörs motorn från en gräsklippare. Solen skiner ännu och värmer asfalten som dallrar i hettan.  Grillarna fräser och grillmästaren står med sin öl i handen. Doften av örter fladdrar snabbt förbi, timjan, oregano, basilika. Den blandas av nyutslagna nyponrosors doft och humlorna surrar förnöjt i blomrabatten. Visst är väl det en härlig tid nu - den ljuva blomstertiden.

Studenterna har börjat fira, en del har redan gått ut. Några förbereder sig för att gå ut denna vecka andra suckar tungt och tycker att det är långt kvar innan skolan slutar. Vi andra som jobbar suckar tungt och längtar till semestern. En del av oss börjar kanske nu och en del senare. Tänk så vi längtar efter denna underbara tid - sommaren. Värme, sol, kluckande vatten, ingen stress att vakna till jobbet utan vaknar man så kan långsamt sträcka på sig och bara känna in - ah ledig....

Många av oss har ju redan fått känna lite försmak på semestern i och med denna helg. Själv har jag precis kommit ur smärtkokongen och njuter att vara nästan smärtfri. Ingen dizzy feeling på grund av starka värktabletter utan en klar knopp som registrerar sommarens intåg. Äntligen har antibiotikan börjat slå ut inflammationen och smaken i munnen börjar långsamt förändras och jag känner faktiskt matsmaken. I helgen har jag njutit av grillat, gott sällskap och solen - även om jag har fått tillbringa tiden i skuggan mest. Men vad gör väl det när solen står högt på himlavalvet och strålar från en nästintill klarblå himmel. Detta är baksidan att äta antibiotika - man blir solkänslig och kan få soleksem. Det tar jag lätt för att slippa smärtan jag har haft.

Sonen har varit iväg och badat i stort sett varje dag sedan vi fick solen tillbaka. Men hujedamig vad kall han är när han kommer tillbaka. Fast nu säger han att det är riktigt varmt i vattnet - hela 17 grader. Fifasen - i mitt tycke är det fortfarande svinkallt i vattnet. Men det är ju klart börjar man bada i 13 grader så känns nog 17 grader varmt. Nänä inget för mig. Jag sitter på min altan med en kopp kaffe i handen och känner sommardofterna komma emot mig.

Ha en fortsatt trevlig nationaldag och svenska flaggans dag.

1 kommentar:

  1. Vilket underbart inlägg! Så fyllt av känslor, kärlek. En kärleksförklaring och en hyllning till sommaren. Kunde inte sagt det bättre själv nu, i förväntningarnas tid. =)
    Vad skönt att det börjar kännas bättre! =)
    Kram på dig, min vän och sköt om dig!

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis