2012-05-15

TRÅKIGT!

Fasiken vad jag är uttråkad. Har blivit strandad hemma pga feber och tillsägelse från käkkirurgen att vara hemma och inte göra någonting. Så utomordentligt tråkigt tråkigt. Men samtidigt har jag inte orken att jobba eller bry mig om något. Är bara så less på att ha infektion som inte ger med sig. Värken är faktiskt att föredra för den kan man minska med en värktablett. Men irriterad och ilsken nerv går inte att lugna förrän infektionen är borta. Undrar om jag har blivit resistent mot antibiotika eftersom den verkar inte bita på infektionen i käken? Endast hålla den i schack.

Har försökt roa mig med att läsa och visst ett par timmar glider man in i böckernas värld. Men sen när boken är utläst är man tillbaka till tråkigt!

Har idag plöjt igenom 2 böcker varav den ena var mer fångande än den andra. Men båda var bra. Vilka böcker kanske ni undrar. Ja den första som är helt okej:

FÖR EVIGT DÖMD  

Sjuttonåriga Haley McWaid är en välartad och ambitiös flicka från en ordentlig familj. En morgon är sängen hemma i flickrummet orörd och tre månader senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.
Tevereportern Wendy Tynes har specialiserat sig på att avslöja pedofiler genom att på nätet utge sig för att vara minderårig. Hennes senaste scoop är en socialarbetare som jobbar med vinddrivna ungdomar. Allting tyder på att det är han som är den skyldige.
Medan den lilla staden sörjer den saknade flickan och förenas i hatet mot den misstänkta pedofilen, börjar Wendy inse att hon varken kan lita på sina egna instikter eller på sin omgivning. Sanningen är inte så enkel som hon har velat tro.....
Harlan Coben är en författare som jag gärna läser för att han skriver bra och fängslande. Dock har man ganska snart fått klart för sig hur det hänger ihop. Visst vissa bitar i just denna boken tog en annan vändning än vad jag trodde men som helhet blev den lite för förutsägelsebar. Men man kan inget annat säga än att hans intelligenta och fängslande skrift får en att vilja läsa färdigt boken.

Den andra som verkligen fångade mig och fick mig att sträckläsa den är:  

TRETTON TIMMAR

AV DEON MEYER

Tidig morgon, en ung amerikansk turist rusar upp för sluttningen på Taffelberget, jagad som ett djur. Samtidigt väcks Bennie Griessel, den mest slitna snuten i hela Sydafrika, av meddelandet om ett mord på en annan kvinna. Innan dagen är slut ska ytterligare ett mord ha begåtts och Bennie själv ha fått ett skott i hjärtat. Tretton timmar i Kapstaden, Sydafrika.

Sydafrikanen Deon Meyer är för mig en ny författare. Vet att han fick Svenska Deckarakademins pris för 2010 års bästa utländska kriminalroman "Devils peak". Har inte läst någon av hans tidigare böcker men har varit lite sugen på att läsa hans böcker. Valet blev denna bok "13 timmar". Jag gillande hans sätt att knyta ihop allt i sluttampen av boken utan att för den skull tappa mark även om han knöt ihop det ganska raskt. Det som slog mig var att jag kunde faktiskt inte riktigt lista ut slutet. För hela tiden tog berättelsen olika vändningar som ställde alla mina teorier på ändan. Olika vinklingar som gjorde att man trodde sig äntligen ha klurat ut lösningen för att i nästa sekund vända och föra en tillbaka till den första teorin. Samtidigt som han fångar upp konflikterna i dagens Sydafrika. Inte bara mellan vit och svart utan även mellan svarta och färgade. Jag kände i alla fall att jag fick en liten inblick i en kultur och miljö som jag inte riktigt känner till. Är man en nörd som jag  som gillar kriminalromaner ska man definitivt läsa denna. Den är absolut en av de bästa jag har läst.

Vore kul att veta om ni har läst dessa två böcker och vad ni tyckte om dem.

Ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis