2014-02-05

Förberedelser inför Sydafrika resan

Vad tiden går fort. Alldeles nyss tyckte jag att jag och Hjärtat hade precis bokat resan till Sydafrika. Nu ska vi snart åka. Om exakt nio dagar lyfter vi och om tio dagar är vi framme. Det känns som en dröm, en fantasi att just jag ska snart landa i Sydafrika och det med Hjärtat. Snart ska en av mina drömmar uppfyllas och jag känner redan nu resfeber. Hujeda mig hur kommer jag känna dagen D?

Just nu håller jag på som bäst att planera slutfasen av packning, pengar och allt som kommer därtill. Pengarna är beställda, vaccinationen checkad men kläderna är inte inhandlade. Just nu håller jag på att kolla olika funktionskläders material för att se vilket material som passar bäst för värme. Bomull suger ju när det kommer till värme så jag måste hitta något annat. Nya ullmaterialet kliar för mycket så det är också uteslutet. Så om ni har något tips på annat bra funktionsmaterial för värme tar jag gärna emot det.

Sedan ska ju myggolja, solfaktorer, After-sun lotion m.m inhandlas. Utöver det behöver man ladda upp med resorb, magtabletter osv. Ja jisses vilken himla tur att jag inte jobbar :=)

Det blir många dokumentärer om Sydafrika rullandes på tv:n. Liten check på språket Afrikaans och uppfräschning av tyskan. Holländska har jag aldrig kunnat så den går inte att fräscha upp. Engelskan är flytande så där behöver jag inte göra något mer än harkla upp mig.

Men den största och jobbigaste biten är vad ska man ha för kläder med sig. Jag velar hit och dit. Vill inte packa för mycket eftersom vi kommer att bila runt i Sydafrika. Fasiken vad svårt det är. Helst av allt skulle jag vilja ta med hela garderoben och alla skorna för då behöver jag inte bestämma mig hehe. Men men skulle jag ha packat fel kläder kan man ju alltid komplettera.

Just nu är det ovan som rullar runt i mitt huvud. Ibland tappar jag tid och rum.

"Att leva i nuet innebär att vara så starkt engagerad i det som man håller på med att tiden förlorar sin betydelse."

Ha det bäst där på andra sidan rutan!

1 kommentar:

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis