2014-03-10

Back from South Africa - del 3

Dag 3 vaknade vi igen till fåglars kvitter och gårdens alla ljud. Strålande sol och återigen 26 grader varmt vid 8-tiden. Att slå upp sina korkgluggar till strålande sol och värme är en lisa för själen. Frukost färdiglagad, kaffet nybryggt, stort dignande fruktfat med passionsfrukter, meloner, apelsiner, bananer är en underbar start på dagen. Dessutom att inta detta vid poolen är en underbar känsla. Att ta ett dopp mellan frukostfaten och kaffet är en lyx utan dess like.

Denna dag åkte vi på en vingårdstripp och smakade av andra viner än Jan och Anitas. Tack vare Jan och Anitas kunskap om druvor, viner så blev denna dag intressant och givande. Att åka runt med vinfantaster på vingårdar är en upplevelse. Vilka fantastiska vingårdar vi fick se och vilka goda viner vi fick prova. Att hänga över ett glas vin, rött eller vitt, diskutera smaker och dofter, var en upplevelse i sig. Alla intryck som sköljer in över en, dofterna och ljuden, människorna och framförallt Jan och Anita. Deras entusiasm och glädje förgyllde dagens tripp.Trötta, nöjda och lite på snusen landade vi hemma hos Jan och Anita. Kvällen blev lika underbar som tidigare kvällar men lite tidigare sänggående eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter för att påbörja vår resa till Krugerparken. 


Att sitta ute och se solen gå ner, se hur himmelen skiftar i olika färger, höra alla ljud som kommer med skymningen och samtidigt då sitta med världens bästa sällskap och ett glas vin i handen. Det är ett riktigt bra avslut på en redan perfekt dag.

1 kommentar:

  1. Så härligt och få hänga med på er resa.:)
    Härliga bilder. Kramiz.../Agge

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis