2009-05-17

Söndag kväll och kroppen är trött men huvudet piggt!Så har ännu en härlig försommardag förflutit med all dess grönskande kraft och doft. Tänk vad underbart det är när det är precis så där ljusgrönt och dofterna de underbara börjar flyga runt i luften. Fåglarna kvittrar och människor omkring dig ler. Mmm den ljuva blomstertiden är nu här med allt vad det innebär. Grilldoften sprider sig genom kvarteren. Myggorna börjar komma och myggbetten klia. Humlor, getingar, bin och alla flugfän börjar sin sommardans ute. Barnens skratt ekar genom gårdarna och hundarnas ystra skall skär igenom luften. Solen skiner med sitt vackra ljus genom nygrönskande träd så att spindelnäten glittrar i regnbågens alla färger. Ja säga vad man vill men denna tid är så underbar. Den bär hopp om nytt liv och löften om en varmare tid.

Nu börjar man kunna skönja vattnets blänk vid en soldränkt strand. En iskall öl i handen eller varför inte en läskande Sangria. Åh sommar den ljuva sommaren kommer med stora steg.

Dessa tankar har surrat runt i mitt huvud idag när jag har slitit i mitt anletes svett i trädgården den lilla. Tänk så mycket en dag i solen, krälandes på knä med svetten droppande från pannan kan göra för själen. Idag har jag för första gången i år känt den där riktiga sommardoften av nyklippt gräs. Tidigare när gräset har klippts har det mest luktat gammalt hö. Men idag så kom den där sköna, gröna, mustiga doften från ett nyklippta gräs. Nu luktar inte jorden illa när man krafsar i den utan det luktar verkligen jord. Så nu kan man nog säga att här hos mig har försommaren kommit och det går med raska steg emot sommaren.

Imorgon börjar en ny vecka som dessutom för mig innebär bara 3 arbetsdagar. Tjolahopp tjolahej så skönt det känns! Dessutom stundar tiden för att få till en till skönhet i trädgården. Mitt trädäck, där jag ska ligga och njuta av en iordningsställd trädgård och en strålande sol. Där jag ska grilla med grannar, vänner och familj. Där jag tar mitt morgonkaffe riskfritt utan skvätt och vingel. Äntligen stundar tiden för att bygga det. R kommer och bygger upp trädäcket åt mig under helgen som stundar så förhoppningsvis blir det invigningsgrillning på lördagen eller söndagen. Själv ska jag gå runt och se upptagen ut med en hammare och spik i handen. Kanske försöka att spika i en spik eller två fast förresten man skruvar väl inte spikar. Äh skit samma bara det blir bra och klart. Tror nog att R hellre vill köra själv än att ha mig hängandes runt och förstöra. hehe

Nä nu ni vänner måste jag sluta för det är dags att tvaga sig och krypa ner i sängen.

6 kommentarer:

 1. Här var det grönt o skönt och masssor med positiv energi!!
  Har just roat mej med att betala en parkerinsbot!!!
  Ha en underbar kortvecka!!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Härligt!! Blir så glad av ditt inlägg!! ;)
  Sambon har oxå bara 3 arbetsdagar fast det blir kvällar han jobbar.
  Stor Kram, Maria

  SvaraRadera
 3. Hej
  Vad härligt få vara ute å fixa till i trädgården :) Var nog ett av mina största intressen då jag hade hus ...
  Men nu har man ingen trädgård förutom i stugan men där har jag knappt några blommor eller buskar. Enklast så men kommer nog mer med tiden..

  Hoppas du får en solig å varm dag ...

  SvaraRadera
 4. God morgon!! Trädgård är underbart. Fast det är mycket jobb att få ordning på den. Min trädgård i stugan var en djungel när jag köpte med nu är jag stolt över den. Man skruvar trädäck så du får gå runt med en skruvdragare och se snygg ut. *s* Ha en bra dag ..Kram L

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken underbar helg! Och vilken härlig beskrivning av den stundande sommaren (som är på blixtvisiter ofta numera). Om den bara kunde stanna och blomma ut på riktigt! =)
  Härligt med trädäck! Kommer bli så bra! Kortvecka låter underbart. Här ser veckorna likadana ut, om det är Kristiflygare eller ej...uppsatsen ska ändå skrivas. Här stundar en sjudagars arbetsvecka...=/ Men jag är verkligen glad för din och alla andras skull, som kan glädjas åt kortvecka. =)
  Tjingeling och ha det bäst! Kramiz

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det räcker att du är arbetsledare och dessutom förevigar trädäcksarbetet på kort! Kanske måste du också serva med lite svala drycker till dem som jobbar i sitt anletes svett?
  Ja du förstår, jag längtar inte så jättemycket efter den "riktiga" sommaren jag, är liksom motvallskäring som kommer börja längta efter hösten så snart midsommarn är över...
  Ha nu en fin tisdag, du måste väl hinna planera långhelgens meny också, hihi
  Kramen

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis