2009-05-17

Söndag och solen skiner!

Har en helt egen dag idag. Sonen har åkt iväg med kompisar till stora stadens nöjespark. Ska som vanligt fixa på tomten och kanske sitta och slappa lite i solen. Möjligen också anstränga mig med att grilla en bit och ta en glas rött i försommaren. Andas in försommarens alla olika dofter, njuta av att det nu grönskas överallt i buskar och snår. Har en granne som har en jasmin och den doftar gudomligt gott. Snart kommmer även doften av nyutsprungna syrener. Själv har jag arbetat som en galning för att kunna få bort syrenhäcken mellan mig och grannarna. Men det är stört omöjligt att utrota dessa när de väl har rotat sig. De är vackra men jag vill hellre ha ett plank emellan oss så att man kan tassa ut utan att grannarna ser en. Så det har vi gjort förutom en granne som ville ha kvar syrenhäcken. På min sida är de bortplockade men på deras sida icke och hur stor är chansen att dessa växer upp hos mig igen. Superstor!!!!!!! Men får jag väl på trädäcket över marktäckningen så ska det nog gå.

Jag har en tomt som är så misskött så det har tagit mig 2 år att få iorndning någorlunda. I år körs det stenhårt i och med att jag har fått en granne som också vill få iordning på sin sida. Så vi sliter tillsammans i trädgården och tar ett parti backgammon emellanåt. För min granne är inte den mest uthållige. Han är lite lik grannen till Beck. Så fort man öppnar sin altandörr hörs ett:


- Halloj grannen vill du komma över på en stänkare! hehe

Sonen hans hjälper till om jag frågor. Min son har inte lyft ett finger för att få iordning. Men då får han istället ta invändigt istället. Någon rättvisa ska det vara.


Gårdagen bara flög iväg. Påtade i trädgården, spelade backgammon med grannen, långpromenad med Caesar och sedan en sista glutt på omröstningen i Eurosongcontest. Lite tråkigt när det inte är något spännande med poängen. Men Europa har vält sin guldgosse detta år. Kul för honom att favorittrycket höll. Vilken dag idag det är för Norge, Nationaldagen samt vinst i Eurosongcontest. Grattis Norge!


Nähä det här duger inte. Nu måste jag ut och fixa trädgård! Ha en underbar försommardag på er!

4 kommentarer:

 1. Ha det så gott i din trädgård, solen skiner här, och jag är på väg ut o njuta av den
  Må väl Bibban

  SvaraRadera
 2. Jag blir så avis, jag vill oxå ha en trädgård att "påta i"!! Längtar tills vi hittar vårt hus!!
  Låter som du har planerat en härlig dag!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 3. Har varit sol och hyfsat varmt.Trädgårdsröj tar liksom inte slut!
  Fika med rabarberpaj och vaniljsås och ikväll blev det lite grille!!
  Nu ska jag ta en prommis till med doggsen och en tidig kväll isäng!
  Är helt slut!!
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 4. Kul att fixa i trädgården om det är för att man inte måste,onsdag kommer jag hem och då blir det att plantera allt i växthuset,mina söner klipper gräset när jag är borta som tur är,kram

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis