2010-11-28

1:a advent och snöstorm!

Utanför viner vinden och snön yr. Lite julkänsla börjar lägra sig så här den första advent!


Här kommer en ramsa som vi alltid brukar läsa när vi tänder ljusen i adventsljusstaken.

"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner lucia snart är här, hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr, bakar kakor och har ett fasligt styr

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan."

Så denna ramsa fick jag läsa för dotera och hennes familj eftersom hon hade glömt bort den. Familjen fick inte tända första ljuset innan ramsan var läst. :o)

Gårdagskvällen var bra. Martin Stenmark tog oss igenom ett par timmar med skönsång, humor och spex. Dock tyckte jag att publiken var lite "fisförnäm" och vissa saker föll platt ner på marken. Synd! Innan showen var vi på restaurangen "Café Milano" och åt supergod middag. Oxfilé i 4-pepparsås och potatisgratäng, ett gott toscanskt vin "Salveggio" (tror att det stavas så). Där träffade vi Lasse och Micke, två killar på väg på en annan show på Berns. Trevligt middagssällskap och Pinglan bestämde träff efter showerna med dessa två herrar. Men så fort de gick utanför dörren glömde hon bort dem.


Bild lånad av blogg.expressen.se/anders

Iväg till Grand och Martin Stenmark. När vi väl hittade stället vi skulle på, eftersom det inte var själva Grand, så sattes vi i baren i avvaktan på att våra platser skulle vara klara. Vi beställde mousserat vitt vin och fick vanligt vitt vin. Frågade servitören vart tog bubblorna vägen och han  fattade nada. Vi upprepade då att vi ville ha ett glas mousserat vitt vin igen. Vettisjutton var hans tomtar var någonstans. Inte var de hemma i alla fall. Ett annat gäng tjejer beställde husets vita och då räcker han över det vin vi hade fått. Sedan snurrade han iväg någonstans. Efter mångt och mycket kom en supertrevlig tjej fram och hjälpte till. Men servitören strulade till igen och kom ut med någon konstig drink. Då tappade vi tålamodet och frågade hur svårt kan det vara att få ett glas mousserat??? Tjejen som var ansvarig för serveringen tog över och som plåster på såren fick vi vip-platser. Hon lotsade oss igenom och korkade sedan upp deras bästa champagne. Så vi fick plåster på såren rejält. Speciellt som servitören snurrade till det ännu mer och lämnade tillbaka pengar dubbelt upp.

Efter showen hamnade vi på Cadier baren med några andra killar än dem som Pinglan hade stämt träff med. Där åt vi räksmörgås och drack vitt vin till. Jag ville försöka ta sista tåget hem men Pinglan var partysugen och ville stanna kvar. Det slutade med att vi missade sista tåget hem och hamnade på Operakällarens veranda med technodunk och dans. Till slut stängde även detta ställe och vi skulle nu försöka ta oss hem. Klockan är nu 3 på morgonen och inga tåg eller bussar har börjat gå. Vad gör man, jo letar efter någon snäll taxichaffis som kan tänka sig att köra hem 2 halvfulla glada tanter. :o) I snöyra, -6 grader och halka vandrade vi omkring för att hittta en taxi. Kl 4 lyckas jag äntligen övertala en chaffis att köra oss hem till ett någorlunda bra pris. Nä då vill inte Pinglan åka utan tycker att vi kan sätta oss och dricka kaffe till kl 5:40 då första tåget börjar gå. Aldrig i livet sa jag, jag tar den här taxin och åker nu. Du gör som du vill. Äntligen bestämmer sig Pinglan och vi sätter oss i taxin. Kl 5:15 landar mitt trötta huvud på kudden.

Så nu är man lite trött idag och häckar i soffan!6 kommentarer:

 1. Hade gärna varit med och haft kul men dom sista timmarna står jag över,har lärt mig att komma i säng i tid numera för man återhämtar sig inte lika snabbt som förr,bra att ni fick för mycket tillbaka då kanske taxin blev gratis,ha en bra vecka,KPM.

  SvaraRadera
 2. åååh låter så trevligt. Stenmarck e ju så charmig, sexig & duktig!

  SvaraRadera
 3. Mysigt med show med Stenmark!
  Kramar:)

  SvaraRadera
 4. Oj det var längesen jag var ute på såna äventyr! Kul att ni fick kompensation för klanten till servitör. Här är det lugna gatan, som alltid...det var många år sen man var ute o härjade i bygderna.
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Men shit vilken helkväll! Hihi, härligt! Precis vad du behövde, tror jag :)
  Martin har för övrigt varit hemma hos mig och tittat på min och exets lägenhet inför ett byte - han och Hanna pratade mest med min son om fotvårtor!:)
  Så kan det också vara.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Låter som en perfekt kväll... Kram Lilitha

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis