2011-01-15

Oj oj vad tiden rusar även detta år!

Vi har redan hunnit in på 15:e dagen på det nya året och tiden den flyger iväg som vanligt. Första veckan på året tillbringades sängliggandes eller soffliggandes. Lyckades dra på mig ytterligare en influensa med ont i kroppen, snuvig, hostig och febrig. Som jag skrev tidigare trodde jag att champagnedimmorna hängde kvar flera dagar efter nyår. Men se det var inga champagnedimmor utan feberdimmor. Men nu är jag nästintill frisk igen. Dras lite med hosta och snuva fortfarande men inget mer.

Den 1 januari fimpade jag sista cigaretten för att äntra 2011 som rökfri. Det har gått förvånadsvärt bra även fast röksuget sliter i kroppen. Har dock ramlat ner 2 gånger men kämpat mig upp igen. Jag måste lära mig att tygla rökbegärat när man äter en riktigt god middag med vin i goda vänners lag. För det är just dessa 2 tillfällen som jag har trillat tillbaka och begärligt sugt på en cigarett. Men jag är stolt över att jag har lyckats vara rökfri 13 dagar av 15. Så nu jobbas det på att hitta något som kan förhindra mig att trilla dit igen när god mat intages med alkohol. Har fått många råd hur man ska tygla rökbegäret men inget har tilltalat mig. Jag vill inte byta ett beroende till ett annat. Så jag kör utan något surrogat eller hjälpmedel. Men inser att i vissa situationer behöver jag nog ta till något hjälpmedel, typ fejkcigg eller så.

Dagen idag kommer att tillbringas dansande med snabeldraken för att fixa inför visning av huset imorgon. Det går trögt som attan just nu och jag börjar faktiskt bli nervös. Tänk om jag sitter med 2 boenden i flera månader. Hur fasiken ska min ekonomi klara det? Trodde att jag hade koll på läget men nu börjar det kännas som jag inte har det. För får jag inte sålt nuvarande sitter jag med dubbla månadskostnader samt en hög lånekostnad. Dessutom måste nya lägenheten renoveras innan man kan flytta in och det var en kostnad som jag hade tänkt betala med försäljningspengarna för nuvarande boende. Men som det ser ut just nu får jag betala renoveringskostnaden innan jag har fått sålt. Pust vad det ska vara jobbigt jämt...

Men vad fasen, det är ju lördag idag och då ska  man njuta inte deppa. Så hej vad jag ska dansa till latinorytmer med snabeldraken. Kanske kan jag projektisera fram en snygg Latino istället för snabeldraken som danspartner.

Så mina vänner nu ska jag köra så det ryker. Sedan ska jag titta på mitt nystädade hus och projektisera fram glädje och köplust inför morgondagen. Då borde det väl ändå komma någon som faller pladaskt för mitt hus och öppnar plånboken.

Tjing på er, nu ska det dansas Zumba  med draken!!!

5 kommentarer:

 1. Vad duktig du är!! Själv slutade jag röka för många år sen men började snusa då istället. På valdagen förra året så tog jag min sista snus å det var förbenat jobbigt. Sambon han slutade snusa i somras å han fick mig att inse att det är dom första 2-4 dagarna som är jobbigast. Å om man börjar om flera gånger så får man uppleva dessa jobbiga dagar om å om igen. Det har hjälpt mig när jag varit sugen på att "fuska". För tanken på dom jobbiga dagarna avskräcker mig.
  Sen så har jag försökt att inte sätta mig i frestande situationer.
  Fast när jag slutade röka så "fick jag feströka" å det gjorde jag ganska länge men sen några år tillbaka så blir jag superäcklad av röklukt. Blir typ galen på folk som röker i min närhet på stan å så... Det trodde jag aldrig om mig själv, rökte ju ett paket om dan tidigare.
  Lycka till med allt!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Starkt att sluta röka hoppas att du hittar något lämpligt surrogat för *goda middags ciggen*.
  så du har dansat latino med snabeldraken idag.
  Håller tummarna för att köptarmen startas upp på några stycken i morgon på visningen.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 3. Va duktig du är!! Bra kämpat med att sluta röka..Håller verkligen mina tummar att det ska gå bra med din försäljning av huset så du slipper dyra boendekostnader...

  Ha nu en riktigt bra söndags kväll och här kommer ett gäng krya på dig kramar..

  SvaraRadera
 4. Gott att du ser lite ljusare på livet sluta röka fixar du lätt tror jag för detär ju enbart att tänka på att man köpte sjukdom när du rökte,lycka till med allt o kram.

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är! Var stolt över dig själv, det ska du vara! =)
  Zumba med Snabeldraken...låter spännande! =)
  Kram på dig vännen! PPP

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis