2012-05-26

Mindre ynk FAKTISKT

Nu börjar det vända känns det som. Det tack vare neurolog akuten. Eftersom käkkirurgen inte kunde hjälpa mig mer så hänvisade hon mig till neurolog akuten. Sagt och gjort, i tisdags åkte jag dit i sällskap med min kära Far. Fick sätta mig i korridoren först för att man skulle ta puls, blodtryck och syresättning av blodet först. En käck ung herre kom och klädde in mig i alla mackapärer. Han blev lite bekymrad för att trycket var lite högt och pulsen var jättehög. Hade 147/83 i tryck och 100 i puls. Inte konstigt att jag har blivit helt slut bara genom att gå en liten bit. Han blev som sagt bekymrad och frågade om jag har ont. Jag svarade: Det kan du ge dig på att jag har. Aha det är därför trycket är lite högt och pulsen superhög. Just nu har vi inga rum så jag måste be dig sätta dig därute i väntrummet och vänta.

Sagt och gjort, Far och jag gick och satte oss i väntrummet. Där väntade vi i 5 timmar innan jag fick komma in. :( Väl inne fick vi vänta en halvtimme på doktorn innan denne dök upp. In kommer han och börjar prata, lågt och lite svårbegriplig svenska, något som min Far retade sig. Jag fick dra hela historien med tanden och han hummade och sa att det var ju inte bra. Eftersom jag står på antibiotika och voltaren var han tvungen att prata med bakjouren för att höra vad man skulle göra. Fick sitta ytterligare i 45 minuter innan han kom tillbaka. Totalt blev det 8 timmars väntan innan jag kunde vandra ut från akuten. Kontentan av det hela är: Jag har 2 trasiga nerver i underkäken vilka nu håller på att försöka läka och det är därför jag har så ont och är förlamad. Fick epilepsi medicin för att stänga av nervernas signal till hjärnan. Så nu blev det ytterligare en tablett som jag ska trycka i mig och pga epilepsi tabletterna biverkning blev jag sjukskriven till den 1/6.

Är nu inne på min femte dag med epilepsi medicinen och känner mig helt avtrubbad.  I början kände jag ingen direkt verkan men idag känns det som de har börjat stänga av signalen. Men biverkningen är att jag är lite avtrubbad, trött som attan och lite yr. Dock idag känns det som att tabletten gör sitt. Förlamningen har släppt och värken börjar tona bort. Så jäkla skönt!

Nu kan det bara bli bättre, tjoho!


3 kommentarer:

 1. Så glad att det lättar lite! Men vilken resa du gör- genom mediciner, läkare å diagnoser. Huva! Vila nu om du kan.

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra att smärtan äntligen har gett vika och att du nu kan bli bättre i din käke.

  Nu håller jag mina tummarna att du äntligen ska bli frisk och slippa all jobbig smärta.

  Kram på dig och ha en bra dag.

  SvaraRadera
 3. Men, vet inte vad jag ska säga, 8 timmar! Men, det är inte ovanligt med sådana väntetider, jag vet, har själv suttit en massa gånger på akuten.
  Det viktiga är förstås att du blir hjälpt och nog är det väl konstigt att en epilepsimedicin kan hjälpa dig!
  Men, inte kan du gå till jobbet och må sådär, det blir ju rent farligt om man inte är alert utan avtrubbad, bil får du säkert inte heller köra?
  Nä, hur länge ska du hålla på o äta den medicinen då? Pratar vi några dagar eller flera veckor?
  Ta det nu lugnt även om värken börjar släppa, det kommer ta tid innan du är dig själv, sköt om dig!
  Kramen från pörtet

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis