2009-02-01

Söndag, sista dagen på veckan och den första dagen i februariJisses vad tiden flyger iväg. Det är redan söndag och dessutom den första februari. Hur i hela friden kan man sakta ner tiden? Vem kom på idén med att mäta tiden med klocka och varför? Varför ska man mäta tiden i sekunder, minuter och timmar när man kan mäta tiden med upplevelser istället.

Tänk om det var som på stenåldern. Där levde man efter naturen och dess skiftningar. Solens upp- och nedgång. Hmm, nä det var inget bra det heller. Då hade man ju fått gå och lägga sig kl 1 på dagen på vintern och ytterst sällan på sommaren. Och tänk de stackare som bor högst upp i norr som har midnattssolen. De hade aldrig fått gå och lägga sig då. Nä det var inte bättre förr. Det är bara att inse.Alla tidsåldrar har sin charm och sitt umbärande.

Nu för tiden lever vi i en tid där allt sker fortare och fortare och fortare. Förändringar hinner inte mer än slå sig ner så kommer nästa. Tekniken blir bara snabbare och snabbare. Våra krav blir högre och högre på prestanda och tidsförspillan. Allt ska gå så fort så vi inte behöver lägga ner så mycket tid på saker. Varför har vi denna jakt på att göra saker snabbare och snabbare? Mår vi bättre av att klara av saker snabbt utan tankemöda eller ska vi sätta ner foten och verkligen tänka efter. Framförallt känna efter är det okej att springa, jaga och stressa runt?

För mig personligen är det okej att ibland jaga runt men för det mesta vill jag ha med känsla i det jag gör. Antar att jag är som de flesta människorna på vår jord. Allt tråkigt ska gå med en nedrans fart medan allt det roliga ska lååååångsamt. Bortskämd med att själv för det mesta styra min tid ändå är jag inte nöjd. Jag vill styra min tid helt och hållet. Då slår mig tanken men gör jag inte det då? Är det så att jag vill bara hitta en syndabock för att jag slösar min tid på oväsentligheter? Så att jag själv inte behöver ta konsekvensen över mitt eget styrande? Hmm, nä så kan det ju inte vara. Visst måste det ändå sitta någon liten rackare som styr över min tid. För inte kan jag vara så dum att jag slösar tid på oväsentliga saker som tex tvångstankar om att nu måste jag verkligen städa, diska och så vidare. Istället för att ta tag i den förbennnade dammsugare och dammsuga. Istället för att ligga i sängen och ha ångest för att jag inte har tvättat som jag borde. Nä det kan inte vara jag utan det är nog någon annan rackare som styr över min tid.

Nu ska jag slåss mot den här rackaren och tvinga till mig tid för att städa, tvätta och allt annat som behövs göra. Fast det gör jag inte förrän nästa helg. Får då har jag tiden. Så nu har jag tagit kontroll igen över min tid. *L*

2 kommentarer:

 1. Jag blev bara så glad att se din bild.
  Ett varmt bad. Nåt kallt att dricka. Levande ljus.
  Lugn och ro.

  Å så blev jag glad för din kommentar i min blogg.
  Tack!

  SvaraRadera
 2. Som man brukar säga: Intresset ljuger aldrig, Vill jag känna mej präktig o duktig en dag ser jag till att allt flyter på i noga planering. Tycker jag en dag att jag är värd att strunta i stressen o noggrannheten , ja då gör jag det. Naturligtvis finns en liten sate som sabbar ibland, he he.
  Tack för din kommentar, Ska mysa med båda mina pojkar nu. Och kärleken får dyka upp när den får plats. Fast vem pysslar om mej tills dess?
  Ha en skön kväll
  /Ann-Sofie

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis