2009-05-08

Jag har fått ytterligare en ny vän!

Och jag är så glad. Min nya vän heter Tant Brun och skriver om sin vardag på ett roligt och finurligt sätt. Just nu kämpar hon tappert mot "Stinkis". Gå in på hennes sida och peppa henne.

Just nu håller jag på att försöka fylla min korg med glädjekorn som jag skrev igår kväll. Så i onsdags var jag på bio med en kollega - Män som hatar kvinnor. Ja jag vet, den har gått länge nu men vi har liksom inte fått till det. Innan bion var vi på en japansk restaurang och åt sushi. Mums det var länge sedan. Sedan strosade vi omkring lite för att sedan ta oss till bion. När jag går på bio är det ett måste att ha den största popcornsbunken man kan få. Mums det liksom tillhör att äta popcorn på bio.

Vad tyckte jag om själva filmen. Eftersom jag har läst boken blev jag tvungen att ställa om mig lite eftersom filmen inte riktigt täckte boken och blandade in lite från boken - Flickan som lekte med elden (som jag håller på att läsa nu). När jag väl hade gjort det så var filmen bra. Skulle jag se den igen. NÄ så bra var den inte. Blev faktiskt lite besviken på Mikael Nyqvist rolltolkning av Mikael Blomkvist. Den var lite tam eller så var det så att Noomi Rapace rolltolkning av Lisbeth Salander glänste över Mikaels. Vet inte riktigt. Men hur som helst filmen var bra, klart sevärd, sällskapet supertrevligt och maten god. J tacka frugan för att du fick lysa upp min kväll.

Nu ska jag kura ihop i soffan med just boken - Flickan som lekte med elden, ett glas rött och vänta på att sonen kommer hem så vi kan äta middag ihop.

Ha en riktigt trevlig fredagkväll allihopa!

16 kommentarer:

 1. Samma till er ha en mysig fredagskväll,själv ska jag kolla på hockeyn,kram.

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för tipset hos mig.
  Ja visst är det trevligt med nya vänner.
  Det är så mysigt att via våra bloggar vi hittar nya bekantskaper och nya vänner.
  För mig bloggen betyder mycket just p.g.a det.

  Det var länge sedan jag var på bio, så det börjar blir dags nu,
  och så bra att få tips på bra filmer.

  Ha det så gott
  Stor Kram

  SvaraRadera
 3. Jag läser tant Bruns bloggar och undrade vem döljer sig bakom Aforia. Nu vet jag.
  Har suttit och läst dina senaste inlägg och alla kommentarer till dig. Det finns egentligen inte så mycket mer att skriva - det mesta är sagt.
  Du skriver själv ibland både frågor och svar. Tro mig, du håller på att tillåta dig själv att släppa taget om den s.k. sorgen. Det är jobbigt också att inte "gömma" sig utan ge sig ut i det vanliga livet.
  Att fylla en glädjekorg, vilket härligt uttryck, det skall jag nog låna av dig.
  Jag har inte sett filmen, men läst alla böckerna.
  Ha en bra dag imorgon och glöm inte att lägga något i glädjekorgen,
  Det är snart midnatt så du får en godnattkram. Viola

  SvaraRadera
 4. Jag gillade filmen, hade inte så höga tankar om den innan å det kan ju ha hjälpt till!??
  Hoppas du får en fin helg!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Emsa du underbara kloka, nu rinner det en liten tår och rysningen går igenom kroppen. Tack älskade vännen.

  Kramis

  SvaraRadera
 7. Hej vännen mitt i regniga natta!
  Har tittat in men inte kommenterat! Du har så kloka tankar i din saknad! 4 år är det lång tid att sörja den man älskar? Näe, tror inte det, vore väl förfärligt om det bara skulle gå över sådär plötsligt!
  Sen är det självklart att du måste gå vidare men det är säker bra att du tar små steg så du själv kan acceptera dina nya tankar utan att känna att det inte är tillåtet...låter det knas? Inbillar mig att det kan kännas så. Att sakna någon går liksom inte att tidsbestämma tror jag.Oavsett om det är den man älskat och delat allt med eller det är någon annan anhörig eller vän.Saknaden kommer och går och jag tror man måste tillåta den finnas där och komma fram ibland! Det går inte bara att stänga dörren och gå vidare. Du har kommit en bra bit på väg och livets längtan driver dig vidare även om det känns som om du går på en väldigt skarnglig bro just nu!
  Du har kämpst för att lösa hela familjens överlevnad och sorg. Att fylla din egen glädjekorg nu låter väldig, väldigt sunt!
  Mod har du, styrka har du haft hela tiden, tiden delar du med dig av så se till att ta Din tid nu, energin kommer med ljuset o våren, och ökar när du acceperar att släppa greppet lite mer och ta ut stegen lite längre mot Ditt nya liv.
  Då kommer du att våga leva, så som du önskar!
  Så lätt att sitta här o säga en massa, jag som kände att varenda por i mig fick rysningar när jag tittade in och kollade lite bakåt i din blogg! Du sprider en sån värme och dina tankar o härliga kommentarer gör skillnad och sprider ringar på vattnet.
  Tankar till eftertanke och tacksamhet.
  Tack Aforia!
  Din älskade kommer ju alltid finnas där och ha en plats i Ditt hjärta, ett vackert ärr, men det finns alltid plats för mer i hjärtat när tiden är mogen.
  Sushi o bio..visst är du på väg!
  Den här får du av mig inatt, denna regniga natt!

  Hjärtats sång

  När jag hör, att det sjunger
  i mitt hjärta
  vet jag att det är du,
  min älskade

  Önskar Dig en riktigt skön helg!
  Kramar om!

  SvaraRadera
 8. Hjärtats sång är av Bo setterlind

  SvaraRadera
 9. Men gulle du sitter du där, bakom skärmen nu?
  Inte bara jag som nattrammar trots löften om sömn efter halsflussen!!
  Du, det är lättare att se ljusglimtarna om vi är utvilade har jag kommit på ...lite så här på "gamla" dar men jag har svårt att göra som man bör...
  Sussa sött nu och dröm nå´t fin!

  SvaraRadera
 10. God morgon!
  Äntligen någon till som är lite besviken på filmen.. Klart att den var bra men inte så bra som boken.. Ha en bra helg.. Kram L

  SvaraRadera
 11. Men hur många filmer har man inte varit superbesviken på? De allra flesta med undantag för Sagan om ringen?

  Inte blir filmer som böckerna, när vi läser skapar vi våra egna bilder och de är självklart så mycket bättre än någon annans, eller hur? Men, jag tycker de lyckades riktigt bra, varken Blomqvist eller Salander var "mina" fantasifigurer, men Rapace var ganska nära (litet mer kraft i rösten bara).

  Om du inte sett Slumdog Millionaire, så har du en annan sevärd film i den.

  Hoppas din lördag blir en bra dag!

  SvaraRadera
 12. Jag har inte heller sett den än, mest för att jag är rädd att jag ska bli besviken efter att ha läst boken.. men snart kanske:-)

  SvaraRadera
 13. Gokväll i stugan!
  Hur har dagen varit då?
  Hoppas bra och trevlig!
  Här har det blåst men annars fint vårväder.
  Har bara åkt lit hit o dit fikat med föräldrarna och den där önskan att få inspiration till röj den liksom hoppade bort...förstår inte riktigt!!
  Ska se till att slumra tidigt och va piggelin i morgon. Ny dag nya mål!!

  Fick en ljudbok abv en kollega och den satte jag på då jag lagade middag och försökte hitta köket!!
  Riktigt spännande.Tröstaren av karin Wahlberg.
  Riktigt spännande redan!
  Sonen har lovat hjälpa mig ladda in den i iphonen så kan jag gå på promenad o lyssna!!

  Kramar!

  SvaraRadera
 14. Heje
  Jag blir lika glad jag, att du följer mig. tack för peppande kommentarer.
  Önskar dig en jätteskön lördagkväll
  Bibban

  SvaraRadera
 15. "Män som hatar kvinnor". Ja den har gått ett litet tag. Men du... Visst var den bra? Och jag som verkligen hade svårt att läsa boken (böckerna). Jag försökte ändå börja tre gånger, men somnade innan tredje kapitlet varje gång. Till slut så gav jag upp läsandet. Konstigt nog tyckte jag filmen var riktigt riktigt bra? Kanske är alldeles för visuell för bokform... eller njä... jag läser ju annat...

  Hoppas det är bra annars.

  Varm kram!
  Isabelle

  SvaraRadera
 16. Tänkte bara säga natti,själv är jag barnvakt och 5 imorgon står jag och kokar gröt men det har sin charm det med,kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis