2009-05-25

Måndag avklarad!

Men den började inte så bra. In på sista timmen av söndagen började sonen klaga över halsont och att det pirrade konstigt i ansiktet. Vartefter klockan gick desto större blev sonens läppar, kinder och hals. Huvudet började likna en fotboll. Så det var bara att slänga sig in i bilen, väcka Far och Mor och fråga om de kunde ta Caesar medan jag åkte akut in till sjukhuset med sonen. Kl 00:30 bar det in till sjukhuset med ilfart med en son som bara växte kring hals och munnen. Vi blev snabbt inslussade i ett akutrum och sonen fick lägga sig ner. Tryck och puls kontrollerades och sedan fick han kortison och histamin. Sonen hade råkat ut för en allergisk chock och reaktion. Han svällde och svällde men till slut lyckades kortisonet och histaminet ta ner svullnaden. Sedan fick vi sitta till kl 03 innan vi blev hemsläppta med stränga order till mig att bevaka sonen så att det inte svällde upp igen. Kl 06 imorse släcktes mina ögon för en stunds sömn. Vaknade med ett ryck kl 07:30 för sonen lät konstigt. Men han bara drömde och svullnaden hade lagt sig till obefintlighet. Kl 10 vaknade jag igen med ett ryck och undrade varför jag kände mig groggy. Verkligheten ramlade över mig och jag tassa ut till soffan där sonen sov. Puh! Nu hade svullnaden lagt sig helt och sonen sov gott. Ner igen i sängen för att vakna igen kl 12.

Snacka om att man känner sig utsatt när det händer sådana här saker. Varför sonen fick denna reaktion vet vi inte. Tillsammans med läkaren konstaterade vi att inget i det han hade ätit, druckit var någon speciell orsak. Antagligen så pga att sonen dras med en förkylning så reagerade kroppen med denna allergi. Men mot vad vet vi inte. Utan vi får utröna det vartefter han intar det som vi intog igår. Konstigt men intet ovanligt enligt läkaren. I dessa pollentider så kan kroppen bara hastigt och lustigt reagera för att aldrig mer reagera på samma sak.

Ikväll blir det ingen bloggrunda hos er mina vänner för jag är så in i norden trött och ska alldeles strax lägga mitt huvud mot kudden. Kommer troligen inte kunna sova avslappnat inatt heller eftersom sonen nu återigen har fått tillbaka sin yrsel och tendens till att svimma. Så det blir väl ett ständigt rännande för att kolla hans allmäntillstånd.

Sov gott ni där på andra sidan skärmen!

12 kommentarer:

 1. Hua, vad läskigt! Tur att ni åkte in. Jag var med om något liknande för några år sedan. Kroppen svällde på olika ställen, det gick som en våg genom kroppen... Vi bad några vänner skjuta in oss till SÖS, bodde i Nynäshamn då, å när vi ska åka in så har det lixom lagt sig. Men vi åker in ändå å tur var det för när jag ligger där å kliar mig fördärvad så blir tungan hård!!! Då kommer läkarna snabbt å tycker i mig histamin å kortison. Några timmar senare fick vi åka hem men först via apoteket å hämta ut antihistamin som jag fick ta i ett dygn efteråt för klininingen å svullnaden återkom flera gånger!! Denna gång viste man inte heller vad det berodde på.
  Kroppen är bra konstig ändå!??
  Hoppas ni får sova gott inatt!! Tur att det gick bra. Ett tips är att ha antihistamin tillgänglig å ta den åsså åka in direkt om det händer igen,
  Det var vad jag fick veta av akutpersonalen...
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Men jisses, vilken dramatik! Förstår verkligen att mor i stugan sover oroligt! Inget kul alls det där med allergiska chocker! Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får sova gott inatt och håller tummar och tår för att den värsta stormen blåst! Kramen till dig vännen! =)

  SvaraRadera
 3. Uschanemej, sånt är alltid läskigt!
  Håller tummarn att det va en engångsföreteelse.
  Hoppas ni får sova gott nu!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fy vad otäckt när man inte vet vad det beror på.. Min son reagerar så om han får många myggbett. Så skönt att vi har sprutor hemma om det händer igen. Hoppas natten gick bra och du fick sova lite iaf.. Ha det så bra.. Kram L

  SvaraRadera
 5. Fy så hemskt! Förstår att du kände dig utsatt. Inte bara för att de flesta skulle gjort det i den situationen men även efter allt du varit med om! (Känner du den varma, ömma kramen du får nu?)

  Hoppas sonen aldrig mer drabbas av något liknande och att ni samtidigt kan få ett svar på vad som utlöste det.

  Altanen!? Wow!!! Att lite trall kan göra så stor skillnad? Måste också säga att jag blir lite avis på dig som har en pappa som inte kan sitta still...det måste vara väldigt praktiskt! (mina egna päron är änglar)

  Stor, stor kram till dig och sonen!

  SvaraRadera
 6. Oj....vad läskigt, och ni måste ha blivit jätte-rädda när sonens ansikte och huvud svällde upp.
  Skönt att de kunde snabbt få det under kontroll och att svullnaden nu har lagt sig helt.
  Men kan mycket väl tänka mig det var en orolig natt efteråt.

  Allergier kan verkligen vara farliga, och tur att det finns hjälp att få.
  Hoppas ni får reda på vad din son är allergisk emot, utan att han slipper få det så hårt igen.
  Eller att det bara är något som hände en enda gång och sedan inte mer.
  Men jobbigt att sonen har fått tillbaka yrseln och har en tendens att svimma.
  Håller tummarna hårt för att han mår bättre snart.
  Stor Kram

  SvaraRadera
 7. Tur att du åkte in så fort med honom och jodå det är ack så vanligt så här års att allergichocker slår till.
  Skönt att svullnaden gick ner så snabbt.
  Och visst blir man förskräckt som mamma när något sådant händer.
  Kram Marie:)

  SvaraRadera
 8. hoppas verkligen att det inte kommer att hända igen, att det var en engångsföreteelse.

  SvaraRadera
 9. Vilken fasa sånt är jag skräckslagen för, vilken tur att ni bor så det finns sjukhus i närheten,hoppas det inte händer igen men det tror jag inte det gör, håller tummarna att ni får sova gott inatt,kram.

  SvaraRadera
 10. Lilla skruttan da. Vilken pers. Fy f när det händer barnen något. Det lät ju dramatiskt. Numera kan man ju ta något prov som heter rapid, en snabbtest för allergi som man får svar på samma dag. Hoppas du kan får en lugn natt och du skiter väl i jobbet hoppas jag. Usch nu är det mycket skit överallt tycker jag. Stänger nog ner för kvallen själv. Kramar från "Berta"

  SvaraRadera
 11. Åh, FY så HEMSKT!!
  Finns inget värre än när det sätter ej på andningen!!
  G fick en allergichock när hans pappa brände vid socker, utav alla saker...(Han skulle göra brasilianska brylépudding på julafton, av alla dagar...) och sedan dess har jag alltid BETAPRED hemma...Kram och förlåt på att jag är så dålig på att höra av mej, men det är "häcken full" här och jag blir jätteglad att du ger mej en "påminnelse"... :)

  SvaraRadera
 12. Hej! Vad bra att allergireaktionen håller sig borta!!
  Sv: Antihistamin är receptfritt. Det är ju sån där medecin som pollen å gräs allergiker tar. "Clarityn" är en men det finns billigare generikatabletter oxå. Hör efter på apoteket så får du garanterat rätt!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis