2009-05-28

Torsdag kväll och det har precis passerat en åskskur!

Hur har ni haft det idag då? Här har det varit en riktigt trött dag med huvudvärk. Men så har det också passerat ett antal åskregn men ingen urladdning.

Sitter och tittar ut genom fönstret och ser plötsligt grannpojken utanför i badbyxor. Skrattandes, dansandes i åskregnet. Mor hans står i dörren och ler övervakande. Vi har ingen direkt värme här men ändock dansar pojken i regnet. Tänk vad han har roligt just nu åt regnet som står som spön i backen. Jag sitter bakom fönsterrutan och småler. Minnena från när man var liten smyger sig långsamt upp ur hjärnbalken. Plötsligt kommer jag ihåg den där känslan när man var liten och det ösregnade på sommaren. Då stog min mor i dörren och log medan jag dansade i regnet tillsammans med mina kompisar. Kommer fortfarande ihåg doften som steg från asfalten och vattendropparnas plaskande och skvättande när de landade på asfalten. Det killade på benen när dropparna skvätta upp och trummade på huvudet när dropparna uppe från dundrande ner. Man skrattade och tyckte att det var så roligt att göra regndansen. Men började man frysa och Mor höll en stor badhandduk och virade runt ens speniga kropp. Efteråt fick man varm choklad med bullar. Det var en känsla det.

Då slog mig en tanke: Tänk om JAG skulle sätta på mig baddräkten, studsa ut genom dörren, börja dansa i regnet. hehe Sonen övervakandes i dörren med handduken redo. hehe Det vore en syn det. Då skulle nog grannarna tro att jag ha tittat alldeles för djupt i flaskan.

Men vore det inte skönt att slänga allt över axeln och bara börja göra som barnen? Njuta och glädjas av stunden. Glädjas över årstidernas växling, människors leenden. Kommer ni ihåg när man tyckte att sommaren var lång och härlig. Oavsett regn eller sol så var det bara härligt med sommaren. Inte klagade man över att sommaren varit dålig. Utan man njöt av dagen och var det sol så var det bra. Var det regn så var det bra. Det fanns alltid något man kunde göra oavsett väderlek. Man var inte så kinkig. Man kunde bada oavsett om det regnade eller strålade en sol. Man kunde leka ute oavsett väder. Så vad är det som gör att man helt plötsligt inte kan detta längre? Att det blir knotigt när det börjar regna?

Har försökt fundera när sonen slutade njuta av sommaren med sitt barnasinne. Jag tror att barnasinnet fördunklades när han började i högstadiet. Nu njuter han mest av att vara ledig inte av vädret och lekarna. Om jag försöker ännu mer dyka ner i hjärnbalken så ja det var nog när man började i högstadiet som sommaren blev mer en plikt än ett nöje. Det otvungna försvann och man kunde inte bara gå utanför dörren och träffa sina kompisar. Utan nu skulle det börjas planera och bokas tider. Ja det var då vuxenvärlden öppnades.

Nu måste jag sluta att fundera och hjälpa sonen med pluggandet inför fysikprovet. Ciao!

11 kommentarer:

 1. Gör det! Dansa bland regndropparna och upplev asfaltens eller gräset ljuva doft! Faktiskt en dröm jag har som jag någon gång i mitt vuxna liv (ja, alltså jag är inte vuxen än...hihi) ska göra...gå ut naken och låta regndropparna smeka min kropp (och hoppas på att inte grannen är ute, så att han får hjärtsnörp) och minnas barndomens fornstora dagar...Gör det du med! Skit i att du är invald i styrelsen...=)
  Kramiz och god natt! =)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kommer ihåg mina barndomssommrar som att vi bara var ute!!!
  Skulle vara kul att se grannens min om man gjorde som så att man sprang ut å dansade i regnet!! ;)
  Stor Kram, Maria

  SvaraRadera
 3. Åh, du har så rätt! Vi borde vara mer som barnen, göra det vi önskar, bli förtjusta över regnet och springa ut i badkläder!

  Vi borde starta en kampanj!:.))

  SvaraRadera
 4. Mycket tänkvärt du skrivit,det är så sant,men tror alla tänker så ibland,själv har jag varit ute i badbyxor och sprungit i regnet när barnen va små, och tror ingen tyckte det va konstigt,har så mycket jobb nu att jag hinner inte med mina bloggvanor,får klämma in en liten stund då och då,ha en solig o go dag,m.kra

  SvaraRadera
 5. Hoppas huvudvärken ger med sej!

  Härligt med återblickar!

  SvaraRadera
 6. Tänkte bara önska en trevlig fredagskväll o kram.

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får en mysig pingstafton.. Kram L

  SvaraRadera
 8. Kikar bara in för att önska dig en fin pingstafton! Sikken tur att däcket är färdigt, det ska bli helt underbart väder hela helgen ju! =) Hoppas du får njuta och ha det bra! Puss på dig! =)

  SvaraRadera
 9. Åååh! Klart du ska springa ut i baddräkt i regnet. Vilken helt underbar syn. Jag skulle respektera min granne högt om hon gjorde det. :o)

  Hälsa lille Ceasar att det bara är två dagar kvar till jag får hem min lille Douglas.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Men i sommar ska inget planeras vännen!

  I sommar ska vi leva barnasommar!

  SvaraRadera
 11. Tittar bara in för att önska dig en underbar MORS DAG! =) Kramiz

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis