2009-05-24

Så är helgen slut och ny vecka börjar!

Far och Mor var här och fikade och besiktade altanen. Klart godkänd blev utlåtandet och vi satt länge och njöt av trädoften. Men som vanligt blev Far rastlös så han började greja omkring med det ena och andra. Dra åt skruvarna på bordet, rev ner spaljerna för att de var fula, sopade altanen för att det var gräs på den osv. Mor tittade bara på och skakade lite lätt på huvudet. Själv satt jag och sipprade kaffe och småskrattade åt Far som inte kan sitta still längre än 10 minuter.

Avslutade helgen med att grilla med familjen Granne och väninnan M. Tänk att maten smakar så bra när man sitter ute och äter. Läste hos Bokmalen att det var dramatiskt uppe i Umeå. Här ner hos oss blev det ett lite svartsjukedrama mellan hundarna ikväll. M hade Milon med sig och grannen sin Tyra. Milon den lugne hade lite jobbigt med Tyra den lekfulla så Milon sa ifrån till Tyra som inte fattade något. Hej vad kul, ska vi leka. Nä morr och nafs sa Milon och då hoppade riddare Caesar in och försvarade söta Tyra. Lät mycket illa men inget farligt. Lite revirpinkeri bara men alla tre hundarna blev lite chockade över sina beteenden. hehe

Milon blev mycket förgrymmad på Caesar, bästa kompisen, för att han gick in och försvarade sköna Tyra. Så gör inte kompisar tyckte Milon så han bestämde helt enkelt att bara vända rumpan till när Caesar försökte be om förlåtelse. Sedan blev alla tre hundarna helt slutkörda så de somnade på var sin ända av altanen med Caesar liggandes i mitten för att hålla koll.

Sedan blev det en liten backgammon turnering, bäst av fem och jag förlorade med 2-3. Skit också! Men men det tar jag igen imorgon eller så.

Nu är det dags att nanna kudden den sköna igen för att ta sig an en ny lååååång vecka. Hela 5 dagar måste vi arbeta denna vecka. Det blir tungt!

Sov gott alla på andra sidan skärmen!

9 kommentarer:

 1. Sov gott själv du, gumzi, gumzi! =)
  Tack för ditt pepp! Ja, snart är jag f**tamig färdig! =)
  Haha...en riktig "King of Sting, Master of Disaster", den där Caesar! =)
  Kramen goding!

  SvaraRadera
 2. "Morning has broken..." Kikar bara in för att se om du är vaken...=) Eller du kanske redan har intagit däck? Du kanske är lite busig idag och har slängt dig i en skön solstol, skiter i jobbet och sitter och pimplar öl? Ja, för jag menar, det är ju inte varje dag man har ett nytt trädäck att njuta av...=) Vad du än gör - ha en underbar dag! Kramiz

  SvaraRadera
 3. Kul att altanen blev godkänd,och va glad du som bara ska jobba 5 dar innan du är ledig igen,jag får köra det dubbla jag men inte så många Sundsvallsresor kvar som tur är,ska bli betydligt trevligare att åka till Malmö sen,inte så många mil närmare men åt rätt håll,ha en bra dag,kram.

  SvaraRadera
 4. Hej going! :o)
  Kul att läsa om hundarna. Jag har blivit helt hund"biten"...
  Har förresten glömt att tacka för det fina inlägget om hur Ceasar valde er. Har läst det för maken också. Han log han med.
  Nu har hunden blivit vald. Var i dina trakter igår och solen strålade över valpkullen som tultade omkring. Hon hade tre förslag på valp till oss och det blev en Douglas. Han är bara helt underbar.
  Precis som din Ceasar, så kan man säga, att han valde oss. Han kom fram och la sig vid mina fötter och bet lite i skosnörena och när jag lutade min kind mot hans så la han först huvudet mot bröstet och sen slickade han mig på hakan, som om han aldrig ville sluta. Jag var såld. Sonen och dottern fick ha honom i famnen och han la sig tillrätta och hade ett litet "kurrljud" när vi klappade honom. Det lät så kul. Uppfödaren sa, att han låter så, han spinner lite... :o)

  Åh vad glad jag är.
  Snart hundägare.
  På måndag.

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 5. Så fint du har fått det. Hoppas du får många trevliga stunder på din uteplats. Har du gjort det själv? Eller är det Far? Kram

  SvaraRadera
 6. Jag kommer att tänka på när vi hade hundar. Vi hade en "gamm-hund" som var kompis med en tax inne i byn (där vi var på helgerna då). Vi köpte en ny valp å valpen var ute på gården med "gamm-hunden" när taxen kom för att leka med "gamm-hunden". Då skickade "gamm-hunden" hem taxen genom att såklart skälla å sen gick han å "viftade" med frambenen lixom för att visa att taxen skulle lämna gården. Gissa om taxen blev förnärmad!?? Han gick med huvet rakt upp å svansen rakt upp å gick ryckigt, han visade med hela sin uppenbarelse hur förnärmad han blev!!! ;) Det var riktigt kul att se. Gamm-hunden han försvarade "sin" valp!! :)
  Stor Kram, Maria

  SvaraRadera
 7. ja hoppas du får en bra vecka med... Min har vart toppen så här långt bara resten blir lika bra :)

  Ha det toppen :)

  SvaraRadera
 8. Älskar backgammon.. och hundar.. och grillning.. och äta ute. Joo du, Lena, vi har minsann mycket gemensamt:-)

  Fast jag har aldrig stormat in och tagit över killarnas toalett, hehe;-)

  SvaraRadera
 9. Håller med tesstamente..

  mycket gemensamt men regerat över killtoan... näpp det har jag inte!

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis