2009-07-29

Ännu lite mer om Turkiet!

Söndagen och måndagen gick åt att acklimatisera sig till värmen. Satan i gatan vad man svettades och sola var otänkbart. Så fort jag låg en stund i solen blev jag illröd och hotellpersonalen kom och sa till. No no Madam you will look like a lobster if you're not careful. Så det var bara att hålla sig i skuggan, bada och torka liten stund i solen och sedan in i skuggan igen. Kvällarna tillbringades på restaurang och sedan barhäng. Nätterna tillbringades i full AC och svettandes ändå. hehe På dagarna hade vi runt 45 grader i skuggan och nätterna runt 38 grader. En kväll sjönk temperaturen ner till 36 grader och då frös man nästan.

Vissa nätter åkte öronproppar in för att "grannarna" flyttade lite väl hårt på möblerna. Guess what they did? *ASG* En del roade sig inte bara på dagarna utan även kvällar och nätter. Hmmm fattar inte hur de orkade i den värme vi hade. Okej en gång men flera gånger per natt.

Onsdag kväll var det turkisk afton med magdansös som underhållning på hotellet. Maten bestod av grillbuffé och sallad. Någon vidare flyt hade de inte på serveringen och grillningen. Utan först kom de olika rörerna in, sedan riset och pommes friten, sedan grillspetten. En del ej helt genomgrillade och en del som kolbitar. Logistiken fungerade inte tipp topp. Men vad sjutton vi blev i alla fall mätta. Magdansösen var helt otrolig på att rulla höfter, rulla magen och skaka brösten. Som en del i showen naturligtvis togs en del av oss upp på golvet. Och gissa vem som naturligtvis blev upplockad. Jo jag. Så det var bara att skaka höfter och bröst och rulla magen så gott det gick. Sonen filmade dansen med handen framför ögonen. Han skämdes för att mamma var på golvet och dansade magdans. hehe Som tur för mig så var skärpan inte den bästa. hehe Efter showen bar det iväg till en bar där vattenpipan kom fram. Så nu har man rökt äppeltobak i vattenpipa också. Var inte så starkt som jag trodde. Rätt gott faktiskt med den fräscha äppelsmaken. Månne kanske man ska införskaffa en liten vattenpipa.

På torsdagen träffade vi världens goaste människa, Helen och 3 av hennes barn. Eller snarare så att vi började umgås på torsdagen. Vi hade börjat prata redan under onsdagen. Så roligt som vi hade med dem har vi inte haft på länge jag och sonen. Det skrattades, busades och pratades i flera timmar. När vi satt som bäst och skrattade kom hotellägaren fram och erbjuder oss en nyfångad fisk till middagen. Eftersom vi hade fullt upp med att hålla oss för skratt tackade vi ja eftersom det lät som vi skulle bli bjudna. Jo tjena där blev vi rejält blåsta kan man säga. Efter middagen var det dags att betala och jag trodde jag skulle flyga på fanskapet. Så var kalabaliken igång. Hornen växte i pannan på mig kan man säga. Men vad hjälpte det. Det var bara att punga ut pengarna eftersom vi hade ju faktiskt ätit upp fisken. Inte nog med att vi fick betala dyrt på torsdagkvällen utan fredag morgon kommer de och säger att vi hade betalat för lite. Personalen skämdes och strök efter väggarna hela fredagen. Vågade knappt titta oss i ögonen och stammade dessutom när man tilltalade dem. Hotellägaren höll sig undan hela fredagen för han hade ju fått hört både det ena och andra från mig kvällen innan. Det är fasiken den dyraste fisk jag någonsin har ätit tror jag.

Fredagen blev ju inte så kul heller pga den svenska såpoperans höjdpunkt. Efter middagen på torsdagskvällen (efter fiskdj....n) säger Kvinnan att hon mår lite dåligt och är trött. Klockan är väl runt 22 och ingen av oss andra var trötta. Så jag frågar om det är okej att vi kanske drar ut på en liten barrunda med hennes man. Jodå det var helt okej, svarade hon. Så sagt och gjort. Kvinnan går och lägger sig och vi drar glada i hågen ut på en liten barrunda. Men innan vi går säger jag till Mannen att han kanske ska gå upp till Kvinnan och säga att vi går nu. Men han svarar bara: Nä för f..n då kommer hon bli tvärarg att jag väcker henne. Okej vi gick iväg och var hemma vid 1-tiden. Jag och sonen knallar upp till oss och lägger oss. Men hemma hos Mannen och Kvinnan brakar helvetet lös.

Fredag morgon när vi kommer ner för trappen sitter Kvinnan och Norska tösen vid receptionen. Jag och sonen går fram glada i hågen för att fråga hur hon mår idag. Hon svarar inte utan vänder bort huvudet. Jag frågar igen och hon snäser: Jodå magen är det inga problem med men det finns annat som stör nu. Jag bara gapar och frågar: Vad då? Hon svarar: Äsch Mannen har fallit ur fåran och hon är skitförbannad. Jag och sonen fattar noll. Vad då fallit ur fåran? Fasiken gick han inte och la sig när vi kom hem? Frågorna hopade sig men Kvinnan vänder bara sig bort och börjar prata med Tösen. Så jag och sonen knatar iväg till frukostbuffén. Där sitter Mannen och underbara Helen och ungarna. Vi sätter oss till bords och jag frågar Mannen vad som har hänt. Då berättar han att Kvinnan är skitförbannad för att vi drog iväg på en barrunda och hon har fått för sig att jag och Mannen har något ihop. Helen börjar asgarva och frågar: Vad sa du? Skulle du och hon ha något ihop? Men vad f..n L har du börjat ragga pensionärer också med sonen i bakhasorna, säger Helen och asgarvar.

Så under fredagen var det inte bara ilska över att man har blivit blåst på fisken utan man är nu också anklagad för att spinna på en pensionär. Fast som tur är hade vi Helen och tjejerna som bara skrattade åt det hela och sa: Äsch skit i det. Ni åker ju iväg imorgon bitti och slipper träffa paret igen. Så vi ryckte på axlarna och umgicks med Helen och tjejerna istället. Men framåt eftermiddagen kommer Kvinnan tillbaka till hotellet och sätter sig vid vårat bord. Börjar prata med sonen och Helen men inte med mig. Då flög fan i mig och jag konfroterade Kvinnan och frågade vad hon höll på med. Nä hon var absolut inte sur på mig utan bara på hennes man. Sedan fjäskade hon för att hon ville inte äta middag själv med mannen. Vi måste byta telefonnummer osv. Jaja tänkte jag, hon får väl hålla på då. Skit samma vi åker hem imorgon och behöver aldrig mer träffa detta par. Sonen och jag bestämde att vi skulle gå på favoritrestaurangen och käka sista kvällen och Kvinnan frågar om de får följa med. Nja, jag drog lite på svaret men hon tjatade så jag sa okej vi käkar väl ihop igen. Middagen blev väl ganska trevlig förutom att Tösen och Kvinnan pratade mest med varandra. De försmådda kvinnornas afton. Själv bestämde jag mig för att nochalera detta totalt. Efter middagen blev det dags för en liten shoppingrunda men tyvärr blev det inget mer än äppelte som inhandlades eftersom priserna var i stort sett samma som hemma. Då kan jag lika gärna köpa hemma och slippa pruta. Som vanligt avslutades natten med ett besök på Kiss för en nattfösare. Trevligt trevligt men jag och sonen behövde pallra oss hem och packa färdigt. Vi lämnar Mannen och Kvinnan i baren och drar oss till hotellet. Men där sitter Helen och tjejerna och Helens man. Så vi stannar och pratar en stund med dem. Eller snarare en ganska lång stund. Rätt som det är när vi sitter där och skrattar och myser kommer Mannen och Kvinnan hem. Kvinnan först och Mannen efter. Kvinnan säger inte ens hej utan går raka vägen upp på rummet. Mannen säger God natt i förbifarten. Vi fortsätter och prata och skratta ett litet tag till sedan pallrar jag och sonen oss upp för att packa.

Lördag morgon kl 7 ringde klockan för det var dags för avfärd hemåt till Svedala. Sonen och jag pallrade oss upp och packade det sista. Knatade ner till frukosten vid 8 och träffade Mannen. Även denna natt hade helvetet brakat lös i hotellrummet deras och återigen handlade det om att han och jag skulle ha något ihop. Tanten måste vara helt bakom flötet. Mannen försökte hålla hennes hand och pussa henne under hela kvällen men hon drog sig undan. Varken jag eller mannen kom i närheten av varandra under hela kvällen. Så jag fattar inte hur och när vi skulle ha haft ihop det. Vad fasiken skulle jag spinna på en gift 67-åring för? Dessutom inte speciellt tilldragande heller. Nä Kvinnan måste ha en skruv lös någonstans. Men som tur är. Vi kommer troligtvis aldrig mer träffas så hon kan få strutta omkring och tro att hennes man hoppar på alla kvinnor som kommer i hans och hennes väg.

Så det var vår Turkietresa i stora drag. Ömsom vatten ömsom vin. Nu väntar vi bara på att Helen och tjejerna ska komma hem sedan sticker vi över en sväng till dem.

Ops detta blev väldigt långt ser jag. Hoppas att ni orkade hela vägen.

4 kommentarer:

 1. Nog verkade det som att hon hade en ( eller flera) skruvar lösa allt. Ska väl kunna få prata med en karl utan att det är något mer.
  Ni har iaf haft händelserika dagar.
  Tycker du ska vara lite snäll mot oss läsare och förgylla våran dag och lägga upp filmen med magdansen...*s*
  Ha det så bra.. Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag vill också se magdans! =O)

  SvaraRadera
 3. Tjoho! Vilken resa! (på gott och ont!) Jisses vilken dramatik! Men det fattar du väl att man inte kan hålla på att limma på gamla pensionärsgubbar...*fniss*
  Du, jag säger bara det, att den där magdansen vill man ju ha bevis på (tror inte att jag är ensam om det!) hihi.
  Hoppas att du har enfortsatt härlig semester på hemmaplan, i gamla Svidala! Puss & Kram

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt att behöva åka så långt bort med en sån surkärring,du skulle dansat lite magdans när hon såg på så hade allt blivit fulländat,ha en bra dag,kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis