2009-07-28

Fortsättning Turkiet!

Okej nu kör vi vidare med Turkiet!

Vi kom till hotellet kl 01:30 turkisk tid (svensk tid + 1 tim)på natten och det visade sig att vårt hotellrum innehöll en dubbelsäng bara. Så personalen fick sätta igång mitt i natten och städa ett rum med enkelsängar. Vi kom upp på rummet kl 02:30och gjorde oss iordning för natten. Stoppar in våra pass, pengar osv i safetyboxen och låser den. Upptäcker att vi glömt stoppa in mobilerna och slår in koden och skiten går i baklås. J...la skit där sitter vi mitt i natten, vid kl 03:00, och har allt verkligen innanför lås och bomm. Vi försökte och försökte få upp skåpet men det gick inte. Så det var bara knalla ner till receptionen, blinka lite med sina blå och säga: Excuse me!!!!! Med stora bokstäver. Men inte heller Ilias lyckades öppna safetyboxen. Där satt man mitt i natten och bara flåsade. Det var varmt 37 grader, safetyboxen gått i baklås med alla våra värdesaker och vi kunde inte somna. Till slut kl 04:00 fick jag och sonen upp safetyboxen. Vi stöp ner i säng och väckarklockan ringde kl 09:00.

Vi vaknar till 42 grader i skuggan och en frustrerad hotellägare. Han kunde inte för sitt liv förstå vad vi hade gjort med Safetyboxen för att fått den gå i baklås. Han trixade och micklade med boxen och till slut gick det att använda. Där fick man blinka väldigt mycket med sina blå och säga: Sorry Sorry!!!!

Satte oss vid frukostbordet och spanade in hotellgästerna. En salig blandning av kön och ålder,, soldyrkare och skuggdyrkare hehe. Knödde ner oss i ett par solsängar och upp med parasollet. Mycket bad och lite sol blev det. Träffade ett par från Jönköpings-trakten, Åke och Ann-Marie. Supernajsa människor. Låg och snackade och badade, drack vatten, svettades och snackade. Framåt 4-tiden var vi rätt svettiga och trötta så då bar det upp till rummet för en liten siesta. Vid 8-tiden knorrade magen och det var dags att leta upp ett ställe där man kunde få sig lite till livs. Vandrade gata upp och gata ner. Hade inte den blekaste vart vi skulle käka. Turkarna stog och skrek efter en både det ena och det andra. Men det var bara att nochalera och titta ner i backen. Till slut möte vi en familj som blivit rekommenderade en restaurang så vi hakade på.

Restaurang Gül där Delik, Ali, Ahmed och Malin som drivande. Vi träffade aldrig Delik och Ali men däremot Ahmed och Malin. Malin kommer från Stenungsund och är gift med Ahmed. De har precis fått en liten son, 7 veckor, Kan ska han döpas till. Maten var perfekt och likaså servicen. Inte speciellt dyrt heller om man jämförde med andra restaurangen. Vi hade många givande samtal med Ahmed under veckans gång. Fick lära oss en hel del om just Side och Turkiet. Han rekommenderade ställen för oss där jag som ensam mamma kunde gå utan att bli trakasserad. Vi hamnade på en bar som heter Kiss och där ägarna var helt crazy, 2 turkar och skotska. Mycket show, bra drinkar och inte farligt dyrt samt nära till hotellet. Gül och Kiss blev våra andningshål i all kommers bland turkarna. Gül när vi inte var ute med andra och åt och Kiss på vägen hem för sista drinken.

Vi träffade många underliga människor men också många mysiga. Åke och Ann-Marie var ett av de guldkorn vi träffade på. Åke gick under namnet Ali Babi bland turkarna för att han var lång och var hur mysig som helst. När han gick utanför hotellet ville alla turkar bjuda in honom på kaffe eller te. Ann-Marie tyckte det var lite jobbigt eftersom de kunde inte gå gatan ner utan att ha blivit stoppad 10 gånger. Sedan var det ett annat par som anlände samtidigt som oss. Tyvärr fick vi aldrig namnen på detta par. Dessa hade vi många pratstunder med. Några norska par träffade vi också men där var det så förbenat svårt ibland att förstå vad de sa.

Hmm inser att jag måste nog göra flera inlägg om resan annars blir det för långt. Så jag avslutar här och fortsätter senare.

2 kommentarer:

  1. Låter ju som om det har varit precis sådär som man tänker sig att det är när man är ute... det hör liksom till med lite trassel, att man får ursäkta sig och spela lite "dum svensk" och sedan sola och bada med kvällsaktiviteter!:.)9 Åh, blir sugen på att resa iväg igen!

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det där med safteyboxar... Vi hade nåt liknande strul i Thailand!! ;)
    Ser fram emot fortsättningen på er resa...
    Kramen, Maria

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis