2009-08-20

God morgon!

Hösten är definitivt här nu! Tittar på termometern och den visar på 8 grader, brrr!!!! Vart tog den utlovade sensommarvärmen vägen???? Solen har börjat jobba sig fram genom molnen. Fågelkvittret är som bortblåst och man ser himlen fyllas med flyende fåglar. Men samtidigt så börjar luften bli klar, löven ta sig höstskruden på med sina färger i grönt, orange, gult och rött. Snart har vi ett nytt färgskådespel i naturen. Äpplena, päronen, plommonen mognar och är snart dags att plocka. Svamp och bär har fyllt skogen så att vi kan fylla på våra förråd. Kvällarna blir mörkare och ljusen fyller våra hus. Filtar plockas fram och placeras på lämpliga ställen. För visst är det skönt när mörkret lägrar sig att tända sina ljus, krypa upp i soffan med något varmt att dricka. Slå upp sin bok eller slå på tv:n och bara kura. Så visst hösten har sin charm!

Ni får ha en bra dag därute!

9 kommentarer:

 1. Åh, vad hösten lät mysig när du beskriver den så! =) Annars är jag ingen höstmänniska egentligen. Brukar bli lite halvt deppig på hösten, främst över sommaren som försvann fortare än vi hann uppfatta att den var här. =( Men visst är det mysigt att kura i mörkret med tända ljus och filt. Helt klart! Framförallt sänker man förväntningarna om hösten och tillåter sig att bara va'...mer än på sommaren. Nåja, det är väl ändå så att varje årstid har sin charm (även om sommaren vinner med hästlängder hos mig...)
  Ha en underbar dag och kväll! =)
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Japp precis så mysig är hösten som du beskriver den, tycker bara att sommaren smet undan lite för fort.
  Kram Marie:)

  SvaraRadera
 3. Du - man kan inte tro att de e 3½ mil mellan oss bara. Min termometer stog på +17 i morse kl.8. Så jag vääääägrar höst!!! Men de kanske e så att du hittar på att de e höst för att du ska få fira födelsedag å få presenter snart ;))

  Kramen från Storasyster

  SvaraRadera
 4. Syster Yster, självklart försöker jag forcera fram min födelsedag. Alla presenter och uppvaktningar man får. hehe Jag vill inte heller ha höst men faktum är faktum. Temp under 10 grader tyder på höst. :(
  Kramis

  SvaraRadera
 5. Jag sa ju det för någon månad sedan. Underbart med lite frisk luft. Nu skall jag verkligen ta reda på när Aforia fyller år och hur mycket. Hur jag nu skall göra det? Hmm. Det ordnar sig nog.
  Kram min vän i söderförort. T på dig en extra filt. (Pensjonistvarning) :-)

  SvaraRadera
 6. JA du hösten är lugn för mej!
  Våren är så stressig på nåt vis och så mycket förväntningar!
  Ha en skön kväll o fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jo, hösten är nog på väg nu.
  Och det är kyligare och det har blåst här en del idag.
  Fast det var ca. 20 plusgrader på dagen,
  och ärligt talat så tycker jag det är ganska lagom och behaglig temperatur.

  Och hösten kan ju vara en underbar tid, med alla underbara färger, alla bär och frukter, den klara höstluften osv.
  Ja, jag tycker också att hösten har sin charm.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja, jag tycker också att hösten är mysig. Men i år känns det lite jobbigt eftersom jag inte har en egen bostad. Men jag får försöka mysa till det lite i den lyan som jag ska hyra :-) och hoppas att jag snart hittar något eget. Om jag hinner så ska jag ge mig ut i helgen och titta efter svamp. Så visst, hösten är härlig :-)

  SvaraRadera
 9. Hej! Ja nu börjar snart min favoritårstid! Var i skogen idag, och det var ännu alldeles för varmt, klibbigt och myggigt!
  Hoppas också att det börjar lite bra serier på teve snart, under sommaren har teven fått stå o damma in, förutom nu när det är fri-idrott, sportfånar som vi är!
  Kräftor ska vi också inta, tyvärr utan skiva (hihi) bara på tumanhand imorgon! Skulle varit idag, men maken hade hört någon på radio som sa att man absolut inte får tina dem i rumstemperatur...
  Kram på dig!

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis