2009-09-14

Måndagmorgon och ögonlocken tunga!

God morgon alla ni där ute. Hoppas att ni vaknade pigga och glada och skuttade ur sängen.

Här var det mer ett hasande och släpande ur sängen. Ögonlocken fastlåsta i en position. Sova!

Dagens väderrapport: Ömso sol och ömso moln, temparaturen ligger runt 9 grader och en liten vind. Höst har intagit vårt land och naturen börjar sitt tåg mot vinterdvala. Träden börjar växla i färg, flyttfåglarna har redan dragit sin kos. Nu är endast de vinterhärdiga fåglarna kvar som ensamt kvittrar i skogen. Nu börjar skördetiden i skogen. De gula kantarellerna börjar sina och upp ploppar höstkantarellerna, fingersvamp, trumpetsvamp. Lingonen lyser röda på sina små buskar och än så länge kan man hitta blåbär. Har man tur kan man stötta på dessa ingredienser i skogens skafferi och då gäller det att plocka och fylla på sitt egna skafferi. Tänk en mustig köttgryta med höstkantareller och enbär, lite gin i för smaksättning. Serverad med pressad potatis eller ris och en klick gelé.
Nu ska jag hasta iväg till jobbet igen.

Här kommer en vacker visa av T Lindholm

9 kommentarer:

 1. Jag jobbar eftermiddag/kväll i veckan så jag sov tills jag vaknade av mig själv kring 8.30. Det känns jätteskönt att kunna göra det ibland. ;)
  Jo, visst finns skogens skafferi till vårt förfogande. Jag känner av gårdagens svampplockande i hela kroppen. Kallas väl oxå träningsvärk!?? Oj, oj, vad det gör ont i mina ben!!! Men det var det värt för vi fick ihop bra mycket svamp!! ;)
  Hoppas du får en fin vecka!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. http://dagarmedme.blogspot.com/

  Kärlek och kram!

  SvaraRadera
 3. Hahaha...shit Lena! Du är en av de få som fått mig att skratta idag! TACK! =)
  Lät så himla roligt, ditt lite torra konstaterande "Aha en pms-dag, fy satan"...=) Skrattar så tårarna rinner...haha. Kram goding!

  SvaraRadera
 4. Hihi...ja du, det dröjer inte länge förrän ett glas rödtjut ska få försöka förgylla denna, rent ut sagt, piss-dag! Det kan ju inte bli sämre i alla fall...*fniss*

  SvaraRadera
 5. Haha! Ja du, inne hos den annars så ystra skånskan så var det mulet värre...
  Nu har vi båda uppmuntrat henne att umgås med flaskan, för i det tillståndet hjälper inget thé i världen... Hehe!
  Vi får se om hon lyssnar på två experter... Eller nå't... *fniss*

  SvaraRadera
 6. Svampförådet är välfyllt och gjorde min första jobbardag på hemmaplan sen november,slutade kl 16 och kom hem för att kunna sitta i sin egen soffa och ducha i sin egen duch mm,var inte så dumt faktiskt och frugan kvittra och är glad att jag är hemma igen men har nu kommit med något bättre,får se om det räcker till om inte så är något fel,kram.

  SvaraRadera
 7. Hej vännen! Nu mår jag mycket bättre! =) Tack vare mina underbara vänner (som, vad jag förstått, konfererat lite sinsemellan, hur de på bästa sätt skulle hjälpa "skånskan"...*fniss*). Jag säger bara TACK! Ni har hjälpt henne på bästa sätt! =) (ja, och så med lite rödtjut som hjälp på traven...)
  Nu är snart denna skit-dag till ända och jag hoppas verkligen att morrondagen har något bättre att erbjuda...=/ Kram till dig gumz, för att du stått ut med mig idag! =) Sov gott!

  SvaraRadera
 8. Hehe! Som jag förstår, dels genom att läsa här ovan, dels pga av info "straight from the horses mouth" (hehe) så följde hon vårt råd... Hepp!!
  Natti natti!

  SvaraRadera
 9. Kram och god natt från den skånska donnan! =)

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis