2009-12-15

Vintern har kommit med buller och bång!

Hej och hå så slädarna går. Här har vi nu haft snöfall sedan gårdagen och det verkar inte ha gett upp ännu. Snön ligger djup i skog och mark men på gatorna omkring susar plogarna omkring. Tyvärr försvinner lite av det vackra pga saltningen som gör att bilarna skitar ner den vackra vita snön. Nu får vi hoppas att detta ligger kvar till julaftonen så att vi äntligen kan få en vit jul.

Några som är helt fascinerade av snön är våra kära Indier. Detta är något som de kan ta med sig hem och berätta att: Visst är det så att Sverige har snö. Men inte några isbjörnar som går på gatorna. Kameran går flitigt nu kan jag säga. Det ska fotograferas hela tiden. Speciellt när snön yr och de fnittrandes försöker skyla sina öron och näsborrar. hehe En mycket roande situation. Dock tycker de att det är en nackdel med snön och det är att den är våt. De blir blöta om fötterna eftersom de inte har några rejäla vinterkängor att sätta på sig utan endast ett par lågskor. Så de har anammat en ny policy. Vart de än ska så är det taxi som gäller. Även om det bara rör sig om en promenad på 5 minuter. Men jag förstår dem. De har bara ett par skor med sig och blir de våta om fötterna har de inget att byta mot. Så när de kommer tillbaka efter nyår ska jag skjutsa iväg dem så att de kan köpa sig ett par rejäla vinterkängor.

Något jag har fått med mig av Gopesh, Deep och Savro är den fascination och förtjusning de visar inför alla nya situationer, saker och människor. De ser på Sverige med helt andra ögon än vad en annan gör. Så en liten dish i huvudet har jag fått av dem för att jag inte ser det vackra och fascinerade runt mig. Och visst har de rätt. Sverige är vackert i alla dess skruder. Våren med sin nygrönska och uppvaknande. Sommaren med värme, mygg och bad. Hösten i sin färggranna skrud och vintern med sina olika ansikten. Grått, disigt, regnet, mörkt men mysigt när man tänder upp antingen en brasa i sin kamin eller blockljus som sprider sitt svajande ljus över väggar och tak. Snön med sin vita glans och yviga dans över våra nejder. Snön som lyser upp mitt i det mörka och leder tomtefar rätt. Ja så nog har vi det vackert i Sverige. Så när det är trafikstockning försöker jag intala mig själv att vi har det bra och vackert i Sverige. Hjälper det? Nä, jag svär lika förbannat. Ops där slank en svordom ur mig. ;o)

Uppdatering på lägenhetsfronten: jag har nu backat och sagt att jag inte har råd. Kontring var då vad för summa jag har råd med vilket innebär att jag återigen fick lägga ett bud. Så jag gick ner 50 000 kr till för det är det jag behöver för att fräscha upp och fixa till resterande i lägenheten. Så nu återstår det att se om tomten tycker att jag och Christoffer är värda denna lägenhet eller inte. Tänkte visa upp den lite nu så får jag höra vad ni tycker.
Köket
Vardagsrummet


Så nu har jag lytt gumzan Afrodite och skrivet idag igen. Men gumzan det blev ju ett lika långt inlägg i alla fall. hehe......

4 kommentarer:

 1. Duktig Lena!! =) Och tänk inte på att det blir långt...bättre det än inget! =)
  Wow, vilken fin lägenhet! Jag kan verkligen fatta nu, att det är ett svårt beslut som ska fattas.
  Visst är Sverige fantastiskt...! (ibland) =)
  Kramiz och ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 2. Jamen, hallå!!! Den ser ju helt underbar ut!! Vilken takhöjd å vilka underbara fönster!! Hoppas att du får den för det pris du vill å har råd med!! För nog har du varit snäll!?! ;)
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 3. Tycker det ser jätteljust och rymligt ut så där skulle det helt klart va fint att bo,kan du inte lägga in en bild på indierna när dom är ute snöyran,helst med gummistövlar på,ha de gott,kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis