2009-12-19

Lördag och alla julklappar inhandlade!

Tjoho, alla julklappar är inhandlade, armbågarna gul och blå, huvudet värker och benen svackar. Idag har det varit den stora julshoppardagen bland alla andra som är sent ute. Att hitta en parkeringsruta tog 40 min. Här talar vi om tålamod, folk, tålamod. Inte en enda svordom kom över mina läppar utan jag bara coolt gled omkring i bilen med väninnan M och letade parkeringsficka. Till slut fann vi en där en annan bil höll på att lämna. Ställer mig snällt och blinkar. Tålmodig som få och småpratar med M. Helt plötsligt ligger en bil bakom och tutar som den värsta bildåren. Då brast det och ett antal svordomar kom över mina läppar. Jag öppnade bildörren för att snällt och beskedligt tala om för bilen bakom att om ni inte har sett så väntar jag på parkeringsfickan. Blinkers är på och tålamodet på topp.... M tar försynt tag i min ärm och säger: Hmm vad är du på väg då? Snart har de kört ut och det vore ju bra om vi kunde parkera. Så snäll och go som jag är stänger jag bildörren och avvaktar ledig ruta. Till slut lyckades vi komma in i parkeringsfickan och båda pustade ut. Nu kommer bara nästa nöt att knäcka. Armbågas med resterande av Sveriges befolkning som bestämt sig för att julshoppa idag.
Bilen som tutade drog fort som attan iväg när vi till slut parkerade bilen. Synd!

Vi knattade in i den stora gallerian och började bana vår väg till alla julklapparna. Ops förlåt såg inte att du var där. Nämen förlåt för att du hade din fot under min. Osch det var inte meningen att du gick där. Trångt närå fanns fortfarande plats för armbågning. hehe Efter nästan 3 timmars shopping och en lååååååååååång kaffepaus var allt klart. Ut till bilen knöka in påsarna, i med nyckeln och starta bilen. Köra ur garaget och ut på the Highway. Vad skådar våra ögon. Nej skit banan det är ju för fanken snöstorm med blixthalka som följd. Hej och hå vad det gick. Lite sladd hit och en sladd dit men ingen ner i diket. Nämen vad sjutton tog sikten vägen? Endast en enda vit tjock vägg framför bilen och helljuset lyckades inte gå igenom. Vilken pärs det är att julshoppa mitt i vintern. Tror jag kommer att julshoppa mitt i sommaren istället hädanefter.

Nu återstår slaktning av grisen för att få korv, skinka, prinskorv och köttfärs. Sedan ut i landet och harva lite potatis och kål. Jaga hönorna så att de ger ifrån sig sina ägg, sticka ner till havet och fixa lite räkor och sill. Hmm nu ska vi se, söndag kan vi slakta grisen. Måndag sticker vi till havet. Tisdag jagar vi hönorna och onsdag hugga granen och harva i landet. Torsdag.... visst fasen det är ju då julafton är. Ops I did it again! Glömde ju att jag måste jobba. Sjutton hur löser vi detta nu då. Ah jag vet! Mamma Scan kan du leverera lite prinskorv, färdiggjord julskinka, köttbullar? Ja jag vill ha detta levererat tills på onsdag. Åh tack You made my day!

Hallå Björn kan du fixa lite sill till mig? Vad då sjunger bara Mamma Mia. Men hallå vaddå är det inte ABBA jag kommit till? Jamen då så, hit med sillen. Okej en liten check på listan vad som återstår. Okej ägg, gran, potatis, kål, räkor. Räkorna rycker så då återstår bara lite grann.

Hmm host blink blink kurr kurr Pappsen, jag har tänkt lite på julaftonen. Skulle vi inte kunna köra ja typ ett knytis? Vad bra, ni skulle kunna ta med potatis, helst redan färdig, ägg, kål och sedan skulle väl du kunna lämpa av en gran den 23:e? Blink blink kurr kurr.... Så check fasiken vad bra jag är. Allt är klart inför julaftonen men vänta lite. Ja just det, fasiken, städning och julpyntning återstår. Hmm hur löser jag det här då?

Sonen nu är det dags att träna inför 9:ans bal. Vaddå för tidigt. Bättre att vara ute i god tid än att misslyckas. Okej bra, du vet den där bruna saken den kan lära dig hur en vals går och hur du ska föra utan att stöta i saker. Ja just det dammsugare heter det. Vaddå, det är ju ett skitbra redskap att träna dans med. Sedan kan du ta den där röda och blåa saken och föra försiktigt fram över golvet. En kvinna förstår du ska styras med en lätt hand. Vaddå vad ska jag göra. Jag ska julpynta förstås! Kling listan färdig och allt fixat inför jul.

Det är inte så dumt med jul i alla fall!

3 kommentarer:

 1. åh ojojoj nu sitter jag bara här och ler...glad och tacksam att jag inte var där du var igår;)))))
  Kram på fjärde advent
  Bibban

  SvaraRadera
 2. Det är då en himla tur att man inte firar jul.

  SvaraRadera
 3. *hahaha* du e go du. Jag är GLAD över att jag slapp knuffas och trängas med pöbeln, för här är både jag och sonen hängiga o förkylda o behöver inte mer skit om man säger så. Men nu är vi packade o klara, i morgon em går flyget till lillasyrran med familj i Holland. Det ska bli grymt mysigt som vanligt :-))) Hoppas du lyckas andas ut lite och får hjälp av familjen att fixa det sista. Kram och GOD JUL!!!

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis