2009-06-13

Så är det lördag igen!

Och inte har denna dam nannat kudden ännu. Det är nackdelen när man är hemma och är sjuk. Man läser, slumrar, äter, tittar på filmen, slumrar. Så när det är dags att sova är man inte trött.

Igår hälsade grannen på och önskade god bättring. Vi spelade lite backgammon som jag vann förstås.... Förutom en gång och då blev jag skyldig en tur till något mälareslott. Har ingen aning vilket men det visar väl sig. Själv ska jag inkassera 3 middagar, ett besök på Tullgarns slott med allt vad fikabordet bjuder på. Det ska bli intressant och se hur grannen löser detta. Ja jag menar. Han är ju nästan aldrig nykter på helgerna. Men men det är hans sak att lösa. hehe

Dagen har tillbringats med bok, snortrasor, hosta och honungste. Till kvällen slank det ner en whiskey till 2 st dvd-filmer. Den ena filmen berörde mig djupt. Den heter: The Stoning

Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om en amerikanska, Catherine Mulligan, som gifter sig med sin livs stora kärlek, Hamid. Hon följer honom till Iran och konventerar över till islam. Men Hamids far är inte nöjd med sonens val av hustru och ser till att Catherine blir dömd enligt Sharialagarna - till döden genom stening. Man får följa hennes kamp till överlevnad. Tung men en mycket gripande film. Ger den 4 näsdukar av 5.

Nästa film som lades i dvd:n var: Yes Man med Jim Carrey.

En perfekt film efter den tunga filmen The Stoning. Precis som alla andra Jim Carrey filmer bjuds det på goda skratt. Filmen handlar om Carl Allen som är deppig efter en svår skilsmässa och ett trist jobb. Han träffar en gammal kompis som går hos en självhjälpsguru som lever efter filosofin: Säg ja till allt och livet blir glatt och trevligt. Inte en fullt så vriden Jim film men ändock så lyser han igenom. Ger den 3 näsdukar av 5.

Nehe ni nu måste jag verkligen lägga huvudet på kudden för imorgon ska vi på dop.

4 kommentarer:

 1. Hej gumz! Antar att du nannar kudden gott nu...vilket jag oxå önskat att jag gjort. Sleepless sedan 3.45 är sådär kan jag säga...=/
  har inte sett den första filmen, men Yes man var faktiskt riktigt bra.
  Nu fortsätter min lilla nattliga bloggpromenad och sen får jag väl ge Stieg Larsson lite välförtjänt kärlek. Den är ju så bra, boken! =)
  Kram på dig och ha en fin lördag, med dop och allt! Hoppas du mår lite bättre nu och snart är befriad från "flunsan"! Pöss!

  SvaraRadera
 2. sv: Jadu, egentligen så orkade jag nog inte heller :P Men lillen håller sig på så mycket bättre humör när man är ute.
  Min man sa åt mig att testa whiskey, men jag lät bli :P

  Har faktiskt inte sett den där filmen, får väl ta och kolla på den :)

  SvaraRadera
 3. Bra att wiskeyn gjorde lite verkan ,klart jag kommer ihåg jenka och tefat men hittade inga bilder på det,din granne verkar va en riktigt trevlig prick,om du såg 2 filmer igår så är det dubbelt så många jag sett på 5 år,orkar inte sitta still så länge att jag ser en hel film, nu ska jag ut och jobba,tror jag startar något som låter högt så hotellgästerna vaknar,ha en fin lördag o kram.

  SvaraRadera
 4. Har försökt hyra "Yes man" i flera veckor nu. Men varje gång jag är i hyrbutiken så är filmen slut... suck... men The stoning verkade ju bra, hemsk, men bra:.) Tack för tipsen:.)) Och hoppas du blir frisk som en fisk snart:.))

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis