2009-06-07

Sista delen - Världens bästa student är firad!

Mottagningen hölls på restaurangen och släkt och vänner var bjudna. Tyvärr tog ju Dotterns vänner studenten samtidigt så hennes vänner kunde inte komma. Tårtan jag och barnen bakade blev tydligen inte så lyckad så frende fixade en smörgåstårta istället. Så när alla gäster kommit så bjöds det på champagne och smörgåstårta med en något hängig studenterska.

Vi som var där och firade henne var: Mormor, Morfar, Mor, Bror, Faster, Fasters frende, kusin vitamin, mina bästa vänninor M och P, M's Son och Angel och förstås frende. Vi skålade och hurrade för Dottern. Jag höll ett kort tal och lämnade över presenterna. Av mig, M, P och S fick hon ett silverhalsband som passade som handen i handsken. Av sin bror fick hon en silverring med en liten sten i. Av Mormor och Morfar fick hon mormors gamla Bismarklänk ca 30 år gammal. Av faster och kompani fick hon silverhalsband med en blå sten och ett snyggt armband. Av frende fick hon örhängen med diamanter och smaragder. Jag tror att hon blev glad för alla presenterna. Vid talet jag höll så tog jag upp min frustration över hennes plakat och jag tror att Dottern förstod att det låg kärlek i detta och att det var därför jag blev så nedrans arg.

Mottagningen höll på i 2 tim sedan var det dags att åka hem för att restaurangen var abonnerad. Men frende bjöd på whiskey så att P och faster frende fick dricka och dricka. Så kort och gott kom vi inte iväg förrän de första gästerna till den som hade abonnerat stället kom.

Vi hann också med att fira faster I som fyllde år och gav henne en flaska vin från familjen. Vi sjöng och hurrade till Mormors och Morfars förtret. Men I blev glatt överraskad och mös när vi uppvaktade henne. Jag tror att hon trodde att vi hade
glömt bort hennes födelsedag mitt uppe i studenten. Men icke sa Nicke, vi kom ihåg.

Efter firandet åkte jag hem med sonen och P kom över senare. Vi grillade och drack vin och snackade halva natten. Det är så skönt ibland att få snacka av sig och få goda råd. Till synneste och sist så blev avslutningen på dagen bra både för Dottern och mig. Hon behövde "bara" jobba till kl 01 medan frende och Angel arbetade till 04. Själv kom jag i säng vid 01:30 glad och trött.

Dagens lärdom är att det löser sig på något sätt ändå även om det inte blir som man har tänkt sig.

3 kommentarer:

 1. Kul att allt blev lyckat,känner du vilken tomhet det blir när allt är över,man håller på och jagar livet ur sig och poff så sitter man där tom i huvudet men glad,ha så gott o kram.

  SvaraRadera
 2. Du är då en coooling!!
  Har sagt det tidigare du är beundransvärd!!
  Vilken dag!!
  Härligt att resultatet blev bra ändå!!
  Du hade ju tyvärr valt fel affär,hade de inte scannat bilderna och tryckt på plattan????
  Ofattbart!

  Grattis tjejen!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Nu har dottern din blivit utrustad med det som kvinnor sägs gilla bäst, guld och ädla stenar! Trevliga minnen från en lycklig period i livet. Så dottern skulle jobba också, suck!
  Ja inte sitter man ute och äter i dessa temperaturer, lite synd för det är ju nu som sommarkvällarna är som vackrast.
  Men det kommer väl bättre tider, med början redan imorgon
  Kramen

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis