2009-06-09

Tisdag i ett moln av bomull!

Så har ännu en vecka börjat och den började inte så bra. Jag tog över Dotterns budkavel och drog på mig en nedrans förkylning med hög feber. Som den sanna Mor jag är tyckte jag att det är ju synd att Dottern ska gå omkring och vara dålig. Vi var två som tänkte så, jag och hennes frende. Så nu drar vi omkring med denna nedrans förkylning. Gårdagen tillbringande jag frysandes, snorandes och hostandes i antingen sängen eller i soffan. En fördel är det ju dock med att vara sjuk. Man får tid för eftertanke och tid för att läsa ännu mera böcker. Så igår avverkade jag två st böcker samt en del av Barack Obamas bok. Har nu kämpat med Herr Obama ett tag men blir så trött när jag läser honom. Dels för att det är så mycket att ta i och dels för att den är på engelska. Brukar normalt sett inte ha några problem med att läsa engelska men just denna bok är kämpig. Vet egentligen inte varför eftersom engelskan är inte svår. Tror nog att det är mer en psykologisk spärr. Tror att den ska vara svåra än vad den är. Om ni förstår vad jag menar.

På kvällen kom Dottera och Frende över för att dricka en slurk kaffe samt lämna över lite kläder som Dottern har rensat ut. Kanske kunde Mor finna något som hon tyckte om och det gjorde hon.

Idag har febern gått ner lite men förkylningen fortsätter att härjar genom kroppen. Huvudet är inlindat i bomull och näsan söndersnuten. Men imorgon har säkert detta flytt sin kos och hittat en ny värd att bryta ner.

Nu ska jag krypa ner i soffan igen för att fortsätta min resa med Herr Obama. Ha en så bra dag ni kan därute!

18 kommentarer:

 1. Trist att ni råkat ut för denna jobbiga förkylning.
  Det verkar som om förkylningar härjar året runt nu, och inte bara under vinterhalvåret.
  Hoppas ni mår bättre snart.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Toddilooo!!!
  (Visst är det HÄRLIGT med en klämkäck hälsningsfras när man är sjuk... Hihi!!)
  Men jag ska stilla din (avund)sjuka med att säga att strandbesöket låter härligare än vad det var, för jag har inte legat på latsidan... :)
  Visst har vi fint väder... Lite mulet, men ändå ganska varmt... Men jag befanna på stranden pga detta:

  http://miranna.se/2009/may/bitch-on-the-beach-2009.html

  ...och som du ser på bilden, så är det ju ganska mycket strand att fylla... ;)
  Därför så får du JÄTTEGÄRNA hjälpa mej genom att länka till ovanstående länk och du får jättegärna kopiera bilden som finns under klockan i min meny... För vem vet..??
  Du kanske har besökare hos dej som bor i närheten av mej och som JAG inte har den blekaste aning om...
  Dessutom håller jag på att installera en backgammonhörna i närheten av baren... (hehe) Mjuka soffor, sköna kuddar och latinska rytmer... Så KOM IGEN NU!!! (hihi)

  Krya på dej nu gumman och hälsa Obama!! ;)

  SvaraRadera
 3. Samma råd som förra gången - blanda konjak, varmt vatten, vitlök, honung å lite chilipeppar. Smakar visserligen "å fyfan" - men du kommer att svettas ut febern å snoret åker med av bara farten...
  Krya på´rej
  Kramen från Storasyster

  SvaraRadera
 4. Nä, vad tråkigt att du blivit sjuk. Tur att du ser det possitiva som att man kan läsa böcker då!! ;)
  Obamas bok är lite halvjobbig, även på svenska men den är bra. Så ge inte upp!! Det känns kul att ha läst den för man får en liten inblick i hur han levt å en liten förklaring till att han verkar va en liten annorlunda president!! ;)
  Krya på dig vännen!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 5. Å va synd det är om dej, hoppas verkligen att du piggar på dej snart. det är bara vila och godis(hehehe) som gäller. mm det är sant
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 6. Tror nästan att var och varannan är sjuka nu.. Krya på dig .. Kram L

  SvaraRadera
 7. Men det där var väl lite onödigt!!
  Stackars lilla du!Kya på dej vännen.!

  Skickar en varm kram och lite honungsmjölk!

  SvaraRadera
 8. Tack syster yster får dina goa råd. Har försökt få i mig detta men hua vad det smakar. blä

  emsa vännen, tack för dina goa ord.

  SvaraRadera
 9. God morgon din stackare!! :)
  Jag håller HELT med dej... VAD ska det vara bra för...???
  Förresten... Fick se den här hos dej...

  "Tänkvärda citat
  Fylleri är frivilligt vanvett.
  Latinskt ordspråk"

  Kulig!! Me like!!

  Kram, ta hand om dej och KRYA PÅ DEJ!!

  SvaraRadera
 10. Hoppas att du känner dig bättre idag ifrån förkylning och feber. Det är ju ett riktigt skit väder iaf här så du går ju inte misst om så mycket i väderväg menar jag.
  Vilken bok om Obama läser du? Jag håller på med Min far hade en dröm av Obama.
  Krya på dig:)

  SvaraRadera
 11. Ne usch vad jobbigt med förkylning.. Känner själv av ont i halsen :(

  SvaraRadera
 12. Hoppas ni frisknar till snabbt så inte det blir att snora för länge,snart midsommar och då ska man va på topp,ha så gott o kram.

  SvaraRadera
 13. Trodde inte det fanns någon sådan mack kvar,hade nog betalat extra jag med för den servicen, så kanske man får lite klistermärken ibland oxå,kram igen.

  SvaraRadera
 14. Är herr Obama avklarad nu? Jag läser också mycket på engelska, men just nu har jag paus och läser bara svenska.
  Tycker väldans synd om dig, visst ska mödrar ta över bördorna från barnen, men tycker du överdriver lite...hihi
  Hoppas det ger med sig fort med det onda, så du går mot nästa helg frisk och sund igen!
  Historien du berättade var helt otrolig!!! Där hade inte en vanlig kamera varit nog, man hade behövt filma hela sekvensen! Jag hade nog dragit en luva över huvudet och åkt hem. hehe
  Kramen

  SvaraRadera
 15. Hur mås det idag då?
  Här regnar det massor men ljummet o gott!!
  Grönskan är fantastisk!
  jag jobbar o jobbar......
  Kramen kramen!

  SvaraRadera
 16. Hm... inte kul med sjukan, men du lyckas minsann se något positivt i allt!:.)) Så ja, det blir ju tid för reflektion och böcker:.))

  SvaraRadera
 17. Hej vännen! Självklart kan jag beskriva. Köpte "Microfiberduk" på Ica. Det var 4 olika färger i förpackningen. Jag tog vatten med yes i (som vanligt), tog en vanlig trasa å våttorkade bort smutsen sen torrtorkade jag å fönstret blev skinande rent. Förr så använde jag en fönsterskrapa å detta var ju såååå mycket lättare!! Hoppas det är nåt som hjälper dig med!!
  Jo, jag hörde nån som sa att "microfiberdukar" finns på Clas ohlson oxå men jag vet inte vart det är billigast, orkade inte jämföra priser utan köpte när jag kom ihåg det. ;)
  Hoppas verkligen att du ska krya på dig fort! Hosta är ju så jobbigt!
  Vad gäller mig så märker jag inte så stor skillnad från dag till dag. Det har inte blivit sämre i alla fall. ;) Tack för att du bryr dig. Det värmer!! ;)
  Stor Kram, Maria

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis