2011-01-23

Vilken underbar dag det har varit idag!

Vaknade till fågelkvitter och solsken. Dropp från taken och snorig son. Sträckte långsamt ut lekamen och kände att idag blir en bra dag. Åt frukost i lugn och ro för sonen tog lång sovmorgon. Kikade ner till sonen och kollade så att han inte hade feber. Nej bara en rejäl förkylning. Skönt, sov du en liten stund till. Klapp på sonens huvud och bädda om lite granna.

Ut i solen på lång promenad med Caesar och Jensa. Fåglarna sjöng i skogen och vattnen porlade i bäckar små. Nu känns det att vi är på väg mot ljusare och varmare tider. Solen blänkte i snön och vattendroppen. Det var nästan så att man blev bländad. Fick kisa lite för att solen visade sin starka sida idag. Mmmm så skönt med lite sol på nunan. Andas in och andas ut, känna löftet om en nalkandes vår och sommar. Men attans vad saker luktar illa när det börjar tina ute. Blä, då känns det inte så skönt med våren.

Sedan hem och dricka välförtjänt kaffe med dopp. För visst är man väl värd det efter nästan 2 timmars promenad. Kände hur den tunga kvarnstenen som har hängt runt halsen ett bra tag nu har släppt sitt grepp om mig. Äntligen kan jag känna glädjen spridas långsamt i kroppen. Var tvungen att besöka den nya lyan för att se i solljus om jag har missat något. Japp, nu såg man betydligt mycket mer än i vinterns skumma ljus. Attans såg att golvet måste bytas ut i kök och hall. Fasiken där flyger ytterligare några tusenlappar iväg. Men men bättre att byta golv nu än när man har flyttat in. Så väl när man har flyttat in är man fattig som en kyrkråtta. Fast det är det värt det. Jag får precis som jag vill ha och helt nyrenoverat förut i köket. Köket får jag angripa när pengarna har trillat in igen.

Nu ska det lagas middag och sedan ska ändlyktan hamna i soffans mjuka dynor.

Ha en skön söndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis