2009-04-07

Härlig tisdagskväll!Solen skiner fortfarande och jag är genomknådad i rygg och nacke. Avslutade arbetsdagen med att få massage. Så ljuvligt att bara ligga och bli knådad. :o) Snart ska jag och sonen iväg på middag så denna kväll kan inget annat än vara bra! Knådning och slippa laga middag. Härligt!

Dock stötte jag på ett aber, årets första fästing på Caesar. Blä äckliga varelser. Nu har dessa vaknat och går till anfall i skog och natur. Fy tusan, finns det inget man kan schasa på dem som tar död på dem? Har funderat på vad för nytta de gör i naturen. Hittills har jag inte hittat något svar. De har inga naturliga fiender, så de blir inte till någon mat. De sprider ingen glädje eller pollen utan bara sjukdomar. Så vad sjutton gör de här mer än dricker vårt blod och smittar ner oss med ibland dödliga sjukdomar. Är det någon på andra sidan skärmen som kan svara på frågan vad de gör för nytta?

Ikväll är det ingen risk för härdsmälta utan bara avkoppling som gäller. Ha en skön kväll ni alla på andra sidan skärmen!

9 kommentarer:

 1. Inte kul att dessa fästingar börja vakna till liv.
  De kan ju ställa till med så mycket elände.
  Ja, vi är många som funderar på vilken nytta de har i naturen.
  Jag har bl.a. letat på Google, men inte hittat något svar på det.
  Tydligen är det bara så att de finns.....men varför....

  Önskar dig en bra fortsattt kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Heeeeej. Låter underbart med massage. Jag skulle själv behöva en liten knådning. :)
  Fästingar! Huhu! Så skitäckligt att jag dånar!
  Efetrsom jag bor ovanför polcirkeln så har vi inga här. Det är så skönt!

  Ha en underbar kväll nu!

  Stor kram.

  SvaraRadera
 3. Fästingar ger mig ångest. Fick Borrelia för något år sedan och blev skitdålig. Sedan dess har jag stora nojan för fästingar.

  SvaraRadera
 4. Caeser kan ju alltid behandlas med medel så han slipper, men det är väl litet värre med oss. Katter får ju fästingar lätt så det är ju ett evigt plockande...

  SvaraRadera
 5. Kan tro du med fixat en liten noshörning, och fästingar har jag med funderat på vad dom har för uppgift i näringskedjan,men dom är väll våra kobror eller liknande,några obehagligheter har alla land,nu kollar jag på hockeyn och imorgon åker jag hem,ska bli gott att se sol igen,kram,

  SvaraRadera
 6. Gamla...nä, vem är det???!!! Inte äldre än man känner sig...typ 28! =)
  Åh, det låter som en underbar eftermiddag och kväll! =) Hoppas du haft det fint, gumman!
  Skicka hit Inga och Inge när du är färdig med dem! =)
  Kram och sov så gott!

  SvaraRadera
 7. Fästingar är en av de kryp som är satta på jorden bara för att irritera oss varmblodiga. Man kan inte ens göra en delikatess av dem genom att fräsa dem i vitlök..hmp!

  Imorgon kör jag en tävling för att fira 3 månader av Tesstamentet och för att tacka för alla goa kommentarer och visat intresse. Hoppas du deltar:-)

  SvaraRadera
 8. Som ljuv musik att höra att du haft en härlig kväll! =)
  JA! jag ska gå och lägga mig nu! =) Inte sitta och uggla framför skärmen...men det är ju så svårt att slita sig! =)
  Men vet du vad?! Jag är ledig i morron! =) Och det ska bli molnigt...=/ Typiskt!
  Kramen och sov så gott!

  SvaraRadera
 9. Blir dåligt med bira har feber och kollar på hockeyn i hotellrummet här,och Daniel är min favoritbög så han ska ha en egen noshörning,och imorgon hemfärd,ha de gott o kram.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis