2011-01-30

Söndag och solen skiner från klarblå himmel!

Nu måste jag nog erkänna att det känns som våren är på väg. Ute är det ett par grader varmt och solen skiner från klarblå himmel. Det droppar lite från taken och fåglarna kvittrar tidigare och tidigare. Så nog känns det som att våren är på väg. Jaja jag vet, vi är bara i slutet av januari och det kommer bakslag. Men just idag tänker jag låtsas att våren är på väg. Så för att stanna kvar i hoppet om att våren är på väg tog jag en rejäl promenad med Caesar och andades in frisk vårluft. För det kändes i luften och hördes från fåglarnas välkomstsång. Våren är på väg och vi alla hälsar dig välkommen. Snart grönskas det ute och solen börjar återigen värma våra frusna själar. Det börjar till och med lukta lite vår på vissa ställen i skogen. Satte mig i en skogsglänta där solen värmde upp marken. Lutade ryggen mot en trädstam och bara njöt av solen värmande strålar. Behövde komma ut efter sonens sjukdom. Lufta lungorna och skaka bort bacillerna.

Jobbade hemma även på fredagen för att kunna hålla ett öga på sonen. Natten till fredagen var kulmen på förkylningen. För vid 3-tiden på eftermiddagen i fredags började sonen bli bättre. Han blev så bra att vi kunde dra iväg på bio bara han och jag. Eftersom han har fyllt hela 17 år i veckan och inte mått så bra, tänkte jag att en kväll på bion skulle muntra upp honom. Vi var och såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Som i alla andra Harry Potter filmer var det mycket jagande och trollande men ändå var det något som var annorlunda. Kunde inte sätta fingret på vad det var som var annorlunda med den här filmen men jag upplevde den annorlunda. Frågade sonen vad han tyckte och även han tyckte att filmen skilde sig från de andra. Enligt hans logik så var den annorlunda för att detta är den nästsista filmen om Harry Potter. Antingen överlever Harry Voldemort eller så dör han. Japp så enkelt var det. Tur att man har ungarna så de kan förklara för gamla senila mamma. hehe

Lördagen gick till att fira 17-åringen med fika och hans egenhändigt bakade kladdkaka. Mor och far kom på besök och grattade. Systern hans är i Malmö på hälsomässan och ställer ut sin nya hudvårdsprodukt. Så hon kunde inte vara med. Men hon grattade honom redan förra helgen så det gjorde inget.  Sedan var vi bjudna till grannen på middag, klyftpotatis med fläskfile och champinjonsås. Gottigottgott var det. Därefter bokade vi nu flygbiljetterna ner till Teneriffa. Så nu är sommaren räddad med en 2 veckors resa till Teneriffa.

Så nu ska jag koka mig en kopp kaffe och äta kladdkaka. Njuta av lugnet så här på söndagseftermiddagen. Sedan ta mig an och laga en middag. Ja sedan får det nog bli lite slapp i soffan också.

Ha en underbar söndag!

2 kommentarer:

 1. Det är bra att du passar på att njuta av dina vårkänslor i det underbara vädret.
  Skönt att höra att sonen är bättre igen.
  Blev lite fundersam när du skrev om Harry Potter filmen, tyckte du den var värd att se eller är dom andra bättre eller?
  Ha en fin vecka.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 2. Kram i vintermörkret. Visst kände man vårsolen lite i dag? Kram. Tänker ofta på dig.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis