2009-02-08

Inatt hade jag en dröm....

Den var både sorglig och glad framförallt helt tossig. Måste bara skriva av mig. Drömmen var så här:

En gammal god vän till min avlidne man ringde helt plötsligt. Tyvärr kunde jag inte prata med honom så sonen fick ta ett meddelande. Jag skulle logga in mig på en sida 113113.tel.snagg@hemlig.se typ. Sonen fick inget telefonnummer där jag kunde nå denna man. Vi kan kalla honom Anders (detta är inte hans riktiga namn). Så jag nyfiken loggar in mig på ip-adressen. Där finns ett meddelande, långt och välskrivet. Kommer inte ihåg allt men kontentan var: Anders har äntligen tagit mod till sig och ringa mig efter makens död och så kunde jag inte ta hans samtal. Han har inte haft modet eller orken innan. Men nu kände han att han ville träffa mig och se att jag mår bra. Det stog också att han hade tänkt höra av sig tidigare men hans äktenskap kraschade för 2 år sedan. Så Anders kröp ner under täcket och har precis kommit ut igen. Det hela slutade med att jag blev utbjuden på en date alltså en uppdateringsdate ingen date date.

När datumet började närma sig fick jag panik och visste inte om jag hade gjort rätt. Dottern peppade mig och sa du känner ju honom och hans exfru. Han har väl aldrig visat några crepi tedenser tidigare, eller? Nä det hade han ju inte. Så det var bara iväg och handla något snyggt att ha på sig, springa till frissan och hela baletten. Sonen var lite misstänksam och gick hemma och muttrade surt. =) Mannen i huset var lite svartsjuk.

När kvällen var inne för daten hade jag ingen aning vad vi skulle göra utan jag hade fått order att jag skulle klä upp mig. Så jag misstänkte att vi skulle gå på någon fin fest eller så. En limo hämtade upp mig vid parkeringen och i sitter Anders, snygg som satan och klädd i smoking. Hmmm här tror jag att min fantasi la sig i allt för mycket i drömmen. (hehe) Anders är inte snygg som satan i vanliga fall. Snygg ja men inte som satan. Helt plötsligt kände jag mig som en tonårig och blyg som bara den. Vad fasen det här ju för fanken Anders. Skärp dig kvinna. Till slut lyckades jag komma till sans och föra en vettig konversation utan att stamma och rodna. Pinsamt som attan. Men hjärtat slog i 180 och jag var nervös som bara den. Efter ett tag i bilen med lite champagne så lossnade det både för mig och Anders. Vi hittade tillbaka till vårt vanliga samtalsätt. Nu började det jobbiga, vi satt och pratade om maken. Tårarna rann både på mig och Anders. Mitt hjärta kändes som det skulle slitas återigen i tusen bitar. Men vi lyckades även ta oss över detta hinder också. Lite bättre till mods sätter vi oss till bords på en italiensk restaurang och äter en superduber middag. Vi hade det riktigt trevligt. Vi pratade även om Anders kraschade äktenskap och hur hans barn tog det hela. Till slut säger Anders att: - Nu måste vi skynda oss så vi inte kommer försent. Försent till vad? svarar jag. Det är en hemlighet. Så iväg med limon och hamnar på Globen. Hmm, vad är nu detta. Ska vi på hockey eller. Men nejdå det var en konsert med Il Divo med egen loge och champagne och smyckad med rosor. Jisses tjejer nu smälte jag direkt. Vilken upplevelse. Ja jag kan bara säga att som vanligt när jag hör något bra så sjunger jag med falskt som attan. Även så här i drömmen fast inte så falskt.

När halvlek har gått så säger plötsligt Carlos Marín att de har observerat en dam i publiken som de vill ha upp på scen för att höra om hon verkligen kan sjunga. Och vad händer, jo strålkastaren riktas mot mig. Helvetets j...a pannkaka. Varför just på mig. Tittar på Anders misstänktsamt men han rycker på axlarna. Hur det nu än var hamnade jag på scen med Il Divo. Under tiden från att jag gick från logen ner scen hade de intervjuat Anders och fått reda på att jag är Änka. Där får jag reda på att vi ska sjunga Unbreak my heart på spanska och de undrar om jag fixar det som änka och allt. Ja tjena på er. Det kan ni ju bara glömma sa jag. Inte tänker jag stå här på scen med er och sabba hela er konsert. Nä nä, glöm det. Låt mig nu gå tillbaka till Logen tack. Svaret: Näpp om du inte sjunger en låt med oss så kommer vi här och nu bryta konserten. Så det var ju bara till att sjunga då för annars hade hela Globen attackerat mig.

In bakom scen och sjunga upp mig tillsammans med en röstcoach och vad händer. Helt plötsligt har jag världens sångröst och dessutom helt plötsligt spanska. Så trippar ut på scenen och bländas av strålkastare men Sébastien är där och stöttar mig. Börjar sjunga och sedan bara rusar tiden iväg och där står jag med Il Divo och sjunger spanska. Visserligen med tårarna rinnande eftersom det är just "Unbreak my heart" som vi sjunger. Till slut är det slut och jag är psykiskt och fysiskt helt slut. Det är helt tyst i globen och jag hinner tänka: japp nu kommer ruttna tomater och busvisslingar. Hur kunde jag gå med på detta. Helvetes helvetes. Men så börjar en att applådera och sedan fylls hela Globen med applåder och busvisslingar men inga ruttna tomater. Där ibland blommor, kindpussar från Il Divo så vaknar jag. Kudden var alldeles blöt och täcket alldeles knorrigt. Fortfarande gled smärtan genom kroppen samtidigt som en glädje byggdes upp.

Så, så har jag tillbringat min natt. Med Il Divo, Anders, sorg och glädje.

Il Divo -DESDE EL DIA QUE TE FUISTEJag har inte bara ett änglabarn utan också en änglaman men framförallt två underbara jordabarn!

1 kommentar:

  1. Wow.. och inte minst för att du kan komma ihåg en dröm så detaljerat.. önskar jag hade den förmågan!

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis