2009-02-10

Tisdag snart onsdag!


Måste säga att denna dag började bra. Först att jag fick 2 st biljetter till Il Divo's konsert och sedan att andningen blivit bättre. Trött men ändå förhoppningsfull inför vad denna dag ger. Ända orosmolnet var om den förbenade garagedörren skulle gå att öppna.

Beredd på det värsta stegar jag med raska steg mot garaget. Träffar min granne Gunnar som var ute med sin hund Tyra. Han stannade naturligtvis och frågade om jag var på bättre humör denna morgon. Jodå idag är jag på bättre humör. Mössan i hand och återigen be om ursäkt. Han stannar och observerar min reaktion över öppnadet av garagedörren. Snäll som han är frågar han försynt om låset kärvar. Fortfarande leende fast något stelare så svarar jag: ja och inte så lite heller. Sedan blev det en diskussion om hur man ska göra får att få låset att sluta kärva och vips så går garagedörren upp. Denna morgon tog det bara en sisådär 20 min att få upp låset. Blev naturligtvis sen till jobbet vilket gjorde att jag fick ringa chefen och varna. - Ja tyvärr blir jag sen idag pga att låset på garaget kärvar. Man hör nästan chefen tänka jojo dra den där om Rödluvan och vargen också.

Flaxar in på jobbet och JanE och Världens bästa Åsa bara ler och önskar mig välkommen till jobbet. F...n vad skönt med sådana underbara arbetskamrater. Sedan smyger Världens nästbästa Åsa fram och undrar hur jag mår. Puss på er! Ni är bäst. Lugnet återvänder till kroppen och jag kan koncentrera mig, nåja i alla fall försöka, koncentrera mig på jobbet.

Tiden flyger iväg och det är dags att äta lunch. Strax innan ringde min väninna P och undrade om jag hade lust att käka lunch med henne och det har jag naturligtvis. En energikick behövs och det ger hon mig. Så nu har jag beslutat att det hon som får följa med på Il Divo. Lunchen rusade naturligtvis iväg i ett huj och det var dags att kavla upp ärmarna. Tiden gick idag faktiskt fort. Så vips så var det dags att gå hem. Mmm nu dök orosmolnet upp igen. Kommer jag in i garaget utan problem eller inte. Kommer jag svära ve och förbannelse även ikväll. Nä det tänker jag ta mig sjutton inte göra bestämde jag mig. Jag ska vara lugn som en filbunke. Så det så. Garagedörren närmar sig och till slut måste jag kliva ur bilen och prova låsa upp. Ops snacka om att man blev lång i fejset. Nyckel bara gled snyggt runt i sin håla och dörren öppnades på två röda. Far stog och iakttog mig när jag med skrynklad min skrider fram, lugn som en filbunke fram till låset. Han flinar och undrar vad jag håller på med. Ja jo det har ju inte funkat så där jättebra med att låsa upp. Hehe men sörru idag har din goa granne Gunnar smörjt låset åt dig med silikon tror jag det var. Säger Far förtjust. Det är tur att det finns så goa människor omkring mig både på jobbet och hemma. Tackar goaste Gunnar. Du får komma in på en fika och fastlagsbulle.

Kvällen fortsätter i glädje och harmoni. Sonen och jag äter faktiskt kvällsmaten ihop vid köksbordet. Telefonen ringer och min allra bästa väninna K ringer och vi snackar bort en timme. Ikväll kommer jag att lägga huvudet på kudden med ett småleende på läpparna. Hmm, undras om det är våren som vädras.Edited/Photographed by Meiko - Spring, the blossoming love -

6 kommentarer:

 1. Vilken omtänksam granne! Vi har också såna, och jag är så tacksam för det. Dom är försynta, besvärar oss aldrig, men om vi är i någon knipa, ja, då fixar dom det som det naturligaste i världen. Tänk om det fanns flera som hade den inställningen i livet!
  Här valsar snöflingorna i luften idag, det skulle de inte alls göra enligt SMHI. Mig veterligt bor jag varken i Skåne, Öland eller Gotland!
  Men älskar man vintern som jag, ja, då ler man bara åt "eländet"
  Ha nu en fin dag, hoppas grannen får en kram av dej!

  SvaraRadera
 2. Din dag låter som min gårdag... bara helt underbar! Och dessutom utan kärvande lås;.)

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Ja du, livet blir inte alltid som man tankt sig. Och det gor ibland ont att bli pamind fast ocksa inte.. Ja du forstar nog.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hallå
  He he ja tänkte oavkortat på 5-56 spray i första stycket, Sååå trist när relativt små saker sabbar allt, nästan lite irriterande då nån kommer o löser problemet på 2 min. Ahhh.. Men nu så slipper du det, skönt. Jo packa ihop sitt bohag är ju inte enkelt men jag flyttar bara på andra sidan området s jag behöver inte va så himla noga.
  Tror det kommer att gå bra.
  Ha en bra kväll
  Kram kram
  Ann-Sofie

  SvaraRadera
 5. Paula: Grannen ska få en semla som tack och kanske ett litet hjärta på lördag!

  Mamma Melissa: Det är skönt att få ha underbara dagar ibland. Vill gärna ha fler sådana dagar.=)

  Sara-Maria: Jo jag förstår så väl!

  Ann-Sofie: 5-56 måste införskaffas.

  Kram allihopa! Lena

  SvaraRadera
 6. SKönt med sådana grannar:)Ha en fin kväll, vännen.
  Kram Lallis

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis