2009-02-09

Måndag som höll på att ända upp i katastrof!

Idag vaknade jag tidigt, kl 6. Det är inte likt mig men jag log och drog mig till halv 7. Sedan pallrade jag mig upp och tänkte: Ah idag ska jag vara tidigt på jobbet och chocka mina kära kollegor. Den senaste tiden har jag inte varit på jobbet före kl 8 beroende på olika saker så detta skulle chocka dem ordentligt. Sagt och gjort jag skynda på lite för att komma iväg. 20 min över 7 står jag vid min garagadörr och andas in den kalla luften. Stoppar nyckeln i låset och den j....l gick inte att öppna igen. Vad i helvetes alla skator. Varför bråka nu när jag ska vara tidigt på jobbet och chocka. Kämpade och slet med det förbenade låset i 20 min innan jag lyckas få upp ski...n. Där rök mitt goa morgonhumör. Spottande och fräsandes höll jag på att skrämma slag på grannarna. En liten försynt fråga från en av grannarna. Mår du inte bra? Renderade i ett *ASG* från mitt håll. Grannen skynda snabbt vidare in i sin bil och körde i ilfart från parkeringen. Jaja får be om ursäkt ikväll var min tanke. Nu måste jag skynda mig. In i bilen ut ur garaget med en j...a fart. Slängde igen garagedörren och for iväg. Men vad ända in i Hälsingland. Vad gör alla gubbar och gummor ute nu. Fattar inte de att jag har bråttom. Ta bort den förbenade tegelstenen under gaspedalen tack. Som ni förstår jag var inte på bra humör. Tur att ingen hörde allt det jag sa i bilen. Puh!
Där fick jag för att jag skulle chocka mina kära kollegor. Släntrade in nochalant vid strax innan 8 och låtsades som hela världen log medan jag inuti kokade. En fördel var det förstås. Jag tänkte inte på min inneboende på hela tiden trots hammarslagen.

Morgonen kröp iväg och sedan var det dags för lunch. Idag hade vi "gamla" supportare bestämt lunchdate med M som har svikit oss och börjat jobba på annan ställe. Vi släntrade upp till matsalen och tog för oss. Satte oss till bords och började prata. Strax efter att jag började äta börja jag känna att halsen svullnade men tänkte mer på det. Åt färdigt och gick tillbaka för att jobba. Men halsen den svällde och svällde och till slut fick jag erkänna att detta var nog inte så bra. Efter mycket övervägande och stöttning från mina kära kollegor tog jag mig iväg till hälsovården. Där togs jag om hand av underbara C och hon kollade in halsen och sa: Hmm det här ser inte bra ut. Hur är din andning? Jo, pep jag fram, det börjar bli lite svårt nu, ynkligast på jorden. För fasiken vad halsen svullnade igen snabbt. Till slut kändes det som att någon ströp mig och paniken började svalla i kroppen. In kommer farbror doktorn och kikade ner i halsen. Hehe har sväller det rejält säger han med ett leende på läpparna. Häftigt! Kolla man ser hur det bara blir mer och mer svullet. C harklar sig och frågar om man inte ska göra något. Jo ta ett streptokocker prov så att det inte är halsfluss.
Nej det är det inte piper jag och försöker få honom lyssna. Detta känns inte som halsfluss. Hjälp! Till slut får jag dricka kortison och svullnaden slutade svälla. Jag undrar vad det var i de där vårrullarna egentligen. Mig veterligen är jag inte allergisk mot någon föda. Men just idag var jag tydligen det.

Men slutet gott allting gott! Nu ska jag proppa i mig allergitablett, vattna hunden och sedan krypa ner i sängen.

Sov gott världen!

2 kommentarer:

  1. Usch!! Det där får du allt vara uppmärksam på så du inte får nån mer reaktion!

    SvaraRadera
  2. Ja josses! Later som en ratt tuff dag. Men en sadan man kan skratta at lite senare!!! :)

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis