2009-04-14

Inatt flög sömnen sin kos pga av en smågnällande hund!

Inatt så har denna Matte inte sovit nästan någonting pga av en småylande martyr. Caesar har verkligen talat om att det är synd om honom. I stort sett har han suttit spikrak och småylat, gnällt och rasat ihop, rest sig igen och småylat. Det har varit kämparnas natt inatt som slutade med att Matte gav upp. Tog av han kragen och plockade upp honom i sängen för att vyssja och smeka honom till sömns. Sammanlagt har Matte fått sig ett par timmars sömn med avbrott varje kvart ungefär.

När Caesar väl blev av med kragen så har han försökt plocka bort bandaget på tassen vilket ledde till att Matte fick ligga och hålla i tassen så att han inte skulle komma åt och slita upp bandaget. Till slut kom han till ro vid 6-tiden imorse och Matte kunde sluta sina blå men väcktes efter en halvtimme av att väckarklockan talade om att nu är det dags att gå upp. Det var bara att inse. Något jobb kunde det inte bli tal om idag så Matte fick ringa och säga att hon tar ut en semesterdag för att sova. Sliten och yr Matte lämnade över en sliten och gnällig Caesar till omtänksamma Far. Det är inte lätt att vara en liten vovve med en halskrage som stör och en tass som är bandagerad. Med en Matte som inget förstår och som gör allt för att hindra bortslitandet av ett irriterande bandage.

Så vid halv 9 kom Far och hämtade Caesar så då kunde Matte sluta sina blå för att väckas av en son som behövde pengar. Schasade iväg sonen så att ryggläge kunde intas i en säng så mjuk och skön. Nu har denna Matte fått sig lite till livs och tänker lägga sig en stund till i sängen för att försöka häva yrseln.

6 kommentarer:

  1. Ojoj, inte en kul natt hör jag.
    Det är sååå synd om djuren, hihi. Det förstår ju inte så bra alla gånger.
    Nu har solen kommit fram ¨så det kanske är bäst att sätta sig ute en stund.
    Ha en skön eftermiddag.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Nämen goddagens Lena! Det var då ett elände med jycken! Vet att dottern låter ta bort hälsporren från sina valpar direkt inom två dygn från födseln eftersom det ofta blir problem med dem senare...berättade hon, jag vet ingenting som vanligt.
    En hund med krage är en olycklig hund, basta!
    Finns inget ynkligare än en hund med krage, så är det, möjligen då en katt med krage...
    Nu vill jag förstås se före och efter-bilder!
    Grillat och grillat, här stekte vi i godan ro en lammstek i ugnen på 150 grader som vi alltid brukar göra, o tror du inte fanskapet var en gammal fårstek, torr, hård och tråkig! Usch o blä, o typiskt när man har gäster! Helgskinkan räddade tillställningen, men jag fick en tankeställare, det är inte allt lammkött som är mört o gott.
    Hoppas du fått din skönhetssömn nu och är pigg och alert inför veckans äventyr!
    Kramen

    SvaraRadera
  3. Ja nog låter det som både Caesar och Matte fick kämpa i natt.. Inte kul alls när djuren inte mår gott och man känner sig så hjälplös. Men hoppas verkligen han mår bättre idag och att du fick tagit igen några timmars skönhets sömn ;)

    Kraaam!

    SvaraRadera
  4. Hoppsan!! Vilken härlig dag att ta semester för!!!!! Tror kanske att herr Ceasar är värre botklemad än mina taxar!!! (menar inget illa)
    Men vad gör man inte för sina älskade fyrfota vänner!!
    Jag har varit vaken åtskilliga nätter för att jag har bestämt att det ska vara hundfritt i sängen!! Inte smidigt med en 13 årig envis taxtik!!Har tagit flera månader!Men nu sover hon i en korg jämte, fnyser åt mej varje kväll, men jag låtsas inte höra!!Den "lilla" har tagit plats i sonens säng!!!
    Hoppas du får en skön kortvecka nu!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Sådana nätter klarar man sig utan men inte mycket att göra åt,en del skulle kanske slängt ut hunden och sovit vidare men han kan va lycklig din vovve som har så snäll matte,sov gott inatt o kram.

    SvaraRadera
  6. Stackars lilla vovve med bandage runt tassen, och med den besvärliga saken runt halsen.
    Inte så lätt för matte heller som inte fick sova ordentligt.
    Hoppas nästa natt blir bättre.
    Kram

    SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis