2009-03-29

Oj oj oj del 2!


Förra inlägget blev så himla långt så jag bestämde mig för att gör en del 2 också! Vad har jag då gjort under lördagen som skulle vara så mycket att skriva om? En hel del faktiskt. Nästan bogserat bil, partat och blivit lite lullig.

Lördagen började bra. Vaknade upp och låg och mornade mig i sängen vid 10-tiden. En kvart senare hör jag två tonårspojkar klampa upp för trappen för att göra frukost. Steg upp och hjälpte till. Satt och skulle precis göra ett inlägg om fredagens härligheter när telefonen ringer. På andra sidan telefonen:

 • Vad gör du? undrar dottern med en röst som skriker hjälp mamma.
 • Jag: Skulle precis göra ett inlägg i bloggen om gårdagen.
 • Dottern: Men mamma skaffa ett liv. Blogga är väl inget liv?
 • Jag: Jo det är en stor del av mitt liv just nu i alla fall.
 • Dottern: Okej, kan du hjälpa oss?
 • Jag: Med vaddå?
 • Dottern: Bilen stannande inatt kl halv 3 och vi blev stående halvvägs hem. Vi kunde inte få igång bilen igen så vi fick ringa taxi och stå där och vänta mitt ute på landsvägen. Nu kan vi inte komma till Restaurangen och vi kan heller inte få med oss bilen. Kan du hämta oss, hjälpa oss med att bogsera bilen till macken?
 • Jag: ja visst men att bogsera bil vettesjutton. Har aldrig bogserat någon bil. Men det löser sig säkert.
 • Dottern: Bra kommer du nu då?
 • Jag: Så fort jag har duschat och fixat till mig.

Telefonsamtalet avslutas och jag gör mig iordning.

Iväg till dottern och hennes frende för att hämta upp dem. Väl framme så var kaffe och hjälp med tv:n som gällde. Sedan hasta iväg så att de kom i tid för att öppna Restaurangen. Sonen ringer och undrar när mamma tänker komma hem. Han och kompisarna ska ju ner på stan och hemma är Caesar. Honom tog du ju inte med dig. Så hem och hämta Caesar, käka lunch/middag för att sedan ge oss ut på landsvägen och hämta bilen. Som tur är går bilen igång och jag behöver ännu en gång inte bogsera. Så fortfarande vet jag inte hur man bogserar trots körkort i nästan 30 år. hehe

Hem och göra mig iordning för kvällens utgång med C. Men dock först behöver Caesar duschas och tvättas av. Så sagt och gjort in i duschen med en ovillig hund som fnyser och stretar emot. Blöt blir både han och jag. Sedan kunde jag inte låta Caesar torka utan att försöka reda ut alla tovor han fått. Så helt plötsligt ringer telefonen och där är en undrande C: Hej vad gör du? Skulle du inte komma hit? Jag: Shit vad är klockan. Men Lena för fan har du glömt tiden nu igen. Jaha nu var det bara att stressa på och kasta sig in i duschen, fixa iordning håret, sminka sig och så iväg till C. Snabbt som råttan är jag och är ute fixad och klar inom 20 minuter. Kliver ur dörren och ut på gatan. Vad händer? Jo himlen öppnar sig och ner kommer det regn. Inte ett skyfall utan det där fina regnet som går in över allt. Så återigen såg man ut som en slickad katt. Traskade på och blev mött av C. Hem till henne för att ladda upp med ett glas vin. Väl hemma hos henne börjar Robinson på tv så då bänkar vi oss framför den. Pratar, slänger ett öga då och då på tv:en. Sedan efter ett tag frågar jag C om hon inte har tänkt på att flytta på byrån och ställa den mot sängen istället. Ser ju en pontentiall förbättring i mitt inre. :) Så sagt och gjort vi börjar möblera om i hennes trånga vardagsrum. Japp det blev som jag hade tänkt det hela. Men shit nu igen har tiden flugit iväg så det var bara att hasta iväg till bussen för att hinna göra något på stan innan ställena stänger.

Väl nere på stan traskar vi in på en bar och tar oss en drink, Manhattan. Mmmm god.... Sitter och snackar om ditten och datten. Fnissar och har oss, pratar män, barn och idioter. Bestämmer oss för att gå vidare för här fanns ingen ögonfägring så långt ögat kunde nå. Hamnade på en pub och där fanns heller ingen ögonfägring. Men vi gav upp och slog oss ner. Båda lite småhungriga så vi bestämde oss för att prova en av de där pubmackorna som fanns. Den unga damen som tog vår beställning titta på oss som vi vore dumma i huvudet när vi frågade om vi kunde få en pubmacka. Nämen do va, köket är stängt för länge sedan. Hallo va, ni kan få nachos med dipp om det duger. Tugg tugg tuggummi! Okej det får duga. A men vad vill ni ha och dricka då? 2 öl går bra. A men hallå, vilken styrka? Hon himlar med ögonen och tänker säkerligen: jävla idioter har de inget innanför pannbenet, eller? Nä förresten den intelligensen fanns nog inte innnan för hennes pannben. hehe... 2 starköl, tack vore jättegott. Efter ett tag kommer snärtan tillbaka och serverar oss det vi har beställt. Sedan står hon där och tittar uppfordrande på oss. Vi: Ursäkta men är det något fel? Hon: Jamän det fattar ni väl, ni måste betala också. Vi: Aha sorry vi trodde att man kunde ta det senare. Hon: Men hallå vart har ni varit det senaste årtiondet? Vi betalade snällt, tackade artigt för serveringen och när snärtan vände på ryggen börjar vi skratta så tårarna rann. Ja du vart hade vi varit de senaste årtioendet? Uppfostrat snärtor som dig. hehe...

Nu är klockan ganska mycket och en av oss tanter var tvungen att fixa det tekniska. När tant sedan kommer tillbaka till bordet har den andra tanten lyckats med att få en man hängandes över sig. Tänk att den där C aldrig kan hålla fingrarna borta..hehe... Mannen som visade sig heta Conny frågade mycket artigt om han fick göra oss sällskap. Ja det fick han trots en lätt berusad glimmig blick. Försökte spela stor och stark och slänga kommentarer med berusad röst. Tyvärr blev vi nog lite elaka för vi började snabbt prata tunga saker vilket gjorde att stackars Conny vräker ur sig: Oj då jag har visst hamnat vid två intelligenta damer och inte speciellt onyktra. Bomp den kommenteraren föll ganska tungt ner på bordet och Conny upptäcker sin fadäs och försöker vända det till ett smicker istället. Stackarn han fick foten i kläm rejält. Vi fnissar lite och spelar med ett tag för att ladda med nästa. Stackarn han satte sig vid fel bord denna kväll. Till slut gav vi upp, när vakten knackar lite lätt i bordet och säger: Mina damer dags att halsa ur och ge sig hemåt. Vi stänger nu! Ops återigen tiden flugit iväg. Men som fina damer halsar vi inte ur och sträcker våra flaskor till vakten och säger: Förlåt men vi halsar inte ur och vi har suttit här hela kvällen och väntat på glas att hälla i. Men glasen verkar ha tagit slut så om herr Vakt vill så kan han få halsa ur. Reser oss och ger oss iväg ner till bussen. The bitchies are on they way home! hehe.. Men som de säger man blir straffad nästan direkt. Väl utanför dörren och på vägen ner mot bussen ser vi bakänden på den. C börjar springa och jag säger bara trött: C det är ingen idé. Vi lär inte hinna ifatt den bussen. C: Jo men busshållplatsen är ju därframme. Jag: Ja men inte våran. Hon suckar och kommer tillbaka. Fasiken vad gör vi nu? Drar oss ner till taxistationen och spenderar våra sista kopparören på en taxi hem? Låter som en bra idé. Sagt och gjort vi knatar ner mot taxistationen men får se en tom taxi komma. På New York-vis slänger vi ut en hand och viftar. Å tamen sjutton det fungerade. Bilen vänder och chauffören frågar artigt: Ville ni ha en taxi? Vi i korus: Ja tack! Berusade, glada och fnissiga slänger vi ner rumpan därbak och pustar ut. Vart ska damerna åka någonstans, säger chauffören försynt efter ett par minuter. Ops vi hade glömt att tala om vart vi ville åka. Så ber då tusen gånger om ursäkt och uppger vart vi vill. Till slut är jag hemma och sonen sitter med näsan i skärmen och säger. Jaså det är dags nu att komma hem. Vet du vad klockan är? Förresten hade ni det trevligt. Värsta husförhöret tog vid. Men som den goa, berusade mamma man var så gick man bara fram och gav sonen en kram och en puss på nästippen. Vilket föranleder till: Men fy mamma du luktar som en hel vinfabrik. Ja de är för söta de små!

1 kommentar:

 1. Haha. Du har haft en helhelg! Jättekul.
  Du är duktig på att skriva. Ett sant nöje att läsa om din helg.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis