2009-04-04

Lördag kväll och tiden har ringlat sig fram!
Förmiddagen gick liksom i snigelfart idag. Jesses vad tråkigt jag har haft det. Men sen vaknade livslusten efter en stund i solen och då satte tant fart på fläsket. Jaga igång sonen och vi åkte iväg och gjorde något som har behövts hur länge som helst. Tvättat bilen i självtvätten. När vi kom dit var det kööööö och jag tänkte nä vad fasiken är detta. Nu när jag äntligen fått tummen ur arslet och kommit iväg. Shit! Tog en extra sväng i rondellen och vips så fanns det en lucka. Körde in och ställde snällt upp bilen. Köpte polleter och sedan satte sonen igång med liv och lust och tvättade bilen. Hann inte ens läsa instruktionen innan han satte igång. Hallååå vi måste läsa steg för steg hur vi gör! Men mamma hur komplicerat kan det vara att tvätta en sketen bilen? Hmmm jag vill i alla fall läsa så vi gör i rätt ordning. Sagt och gjort jag fick min vilja igenom och sonen kunde sätta igång. Visste inte att det var så många moment i att tvätta en bil.


 1. Avfetta med munstycke P

 2. Spola av avfettningen med munstycke p1 (glöm inte att fälla upp borsten vilket sonen glömde i början)

 3. "Tvåla" in bilen med munstycke p2 (glöm inte att fälla ner borsten)

 4. Spola av bilen med munstycke p3 (glöm inte att fälla upp borsten)

 5. Vaxa in bilen med munstycke p4 (ni får absolut inte använda borsten i detta moment).

 6. Om ni har ett sämskinn kan ni dra av de sista vattendropparna så att inte smutsen sätter sig igen. (vad då måste man ha ett sådant också var finns den? Aha man var tvungen att ha det själv, okej då får vi väl tvätta bilen igen om en vecka.)

 7. Tack för att ni använde denna miljövänliga tvättstation!

Under tiden som sonen med liv och lust tvättar bilen kommer en ung pojkvasker under 19-20 år fram och harklar sig lite. Jo ursäkta damen men ett tips till nästa gång ni tvättar. Skit i borsten för den repar lacken. Kör mer med avfettningen och hmm låt den sitta på ett tag innan ni går på med vattnet. Ni behöver inte vaxa bilen för den är redan skyddad. Tänk så kloka de är pojkvaskarna! Ursäktar mig med att detta var första gången och att jag alltid brukade tvätta för hand tidigare. Eller egentligen jag har haft en snäll Far som tagit tag i tvättningen av bilen fast det sa jag ju inte.


Pojkvaskern fortsätter med att önska oss lycka till nästa gång. Snacka om att man kände sig dum när man stog där. Vad sjutton jag läste instruktionen och sonen utförde den exakt. Hmm varför kan de inte skriva ordentligt i instruktionen. Hur ska en tant kunna förstå detta när det inte står? Får nog ringa och klaga. hehe


Så nu är bilen ren och jag är en erfarenhet rikare och även fått en liten biltvättsutbildning.9 kommentarer:

 1. Låter nästan som man behöver en högskoleutbildning för att tvätta bilen. Knepigt värre.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jisses säger som din son hur svårt kan det va att tvätta en sketenbil?
  Men där gick jag bet märker jag.
  Kramar Marie:)

  SvaraRadera
 3. Ja jösses. rena vetenskapen ju! J*s*
  kram Lallis

  SvaraRadera
 4. Ha ha... ja, ett tips är att tvätta bilen när det är regn och rusk... då vill ingen annan tvätta bilen så då slipper man kön... men å andra sidan blir bilen snabbt skitig igen;.))

  det är otroligt kul att MÄNniskor kan komma fram sådär... vet inte hur många gånger man har fått blickar efter sig bara för att man är en ung tjej som tvättar bilen... herregud, inte visste jag att det var snopptvång för att få tvätta bilen;.))

  SvaraRadera
 5. Ja ibland undrar man om beskrivningar är till för att underlätta. Finns ju massor av beskrivningar som är rena grekiskan både i text och bild.

  :o)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag brukar köra igenom automaten, ljussignalerna talar så bra om för en vad man ska göra och vad som händer!

  Vi har vatten nu! Och nu vet vi litet bättre själva vad som behöver göras, inte bara att vänta på bonden i fortsättningen! :)

  SvaraRadera
 7. Men blir lack repad av dessa gummifransar som automaterna har? Det trodde inte jag, men vad vet jag...?

  SvaraRadera
 8. Jag har något till dig på min blogg...!

  SvaraRadera
 9. Tror att det är anledningen till att jag nästan aldrig tvättar min bil. Miljöboven i mig går det en gång om året och hemma på garageuppfarten.

  SvaraRadera

Halloj alla goingar. Tack för att ni skriver en liten rad till mig! Kanske hinner jag inte svara men läser gör jag alltid. Kramis